Kategoriat
Politiikka

Lehti paljastaa – tässä ovat hylätyt ministeriöliitokset!

Beef Cutlet DiagramCreative Commons License Hey Paul Studios
(SMOLNA) Hallitusneuvottelija Juha Sipilän kaavailut ministeriöiden määrän vähentämisestä eivät toteutuneet, mutta Lehden haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan suunnitellut muutokset olisivat olleet laajoja.
Julkisuudessakin esiintynyt väläytys maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön yhdistämisestä oli tietojen mukaan pöydällä aivan viime metreille asti. Tarkoituksena oli perustaa yhteinen Ryskähomma-ministeriö, jonka päätehtäviin olisivat kuuluneet muun muassa biotalouden eli turvetuotannon kehittäminen, cleantechin eli turvetuotannon kehittäminen ja kotimaisen maatalouden eli turvetuotannon kehittäminen.
”Ihavvitusti tekoaltaita saatana”, lukee hallitusneuvottelujen johtoryhmän luonnoksessa ministeriön hankkeiksi tulevalle hallituskaudelle.
Uuden ministeriön perustaminen kaatui muun muassa siihen, että hallituspuolueet eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, edistetäänkö turvetuotantoa varmasti riittävästi. Tiettävästi ainakin perussuomalaiset, keskusta ja kokoomus olisivat halunneet lisäkirjauksen turvetuotannon kehittämisestä.
Paskaks vaan
Toinen merkittävä ministeriöyhdistämishanke oli työ- ja elinkeinoministeriön liittäminen Elinkeinoelämän keskusliittoon. Suunnitelmaa oli pilotoitu jo Kataisen-Stubbin kaudella, ja sen arveltiin tuovan merkittävää hyötyä suomalaisen työelämän uudistamiseen ja kannustavuuden lisäämiseen.
”Ihavvitusti keppiä saatana”, lukee hallitusneuvottelujen johtoryhmän luonnoksessa ministeriön hankkeiksi tulevalle hallituskaudelle.
Suunnitelmissa oli muun muassa kannustaa työn vastaanottamiseen esimerkiksi siten, että on vaan pakko. Työttömyysturvan kustannuksia puolestaan pyrittiin rajaamaan muun muassa siten että ei vaan makseta.
Uudistus kaatui tiettävästi siihen, että Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä se ei tulisi saamaan uudessa mallissa riittävästi päätösvaltaa työelämäratkaisuissa.
Hylättyjen ehdotusten joukossa oli myös ajatus oikeusministeriön ja sisäministeriön yhdistämisestä kansan oikeustajun ministeriöksi. Uudessa yksikössä olisi asiakirjojen mukaan saavutettu merkittäviä budjettisäästöjä, kun oikeusistuimet olisi lopetettu tarpeettomina, ja tuomiovalta olisi hajautettu lieksalaisille somen käyttäjille.

14 vastausta aiheeseen “Lehti paljastaa – tässä ovat hylätyt ministeriöliitokset!”

Kokonaisveroasteennostoministeriö ja byrokratianlisäämisministeriö ovatkin jo pitkään toimineet ylivoimaisessa symbioosissa. Voitaisiin lisäksi perustaa eriöministeriö ja vaikkapa minimiministeriö. Kun taas tarttis jotain tehdä.

Kokonaisveroasteennostoministeriö ja byrokratianlisäämisministeriö ovatkin jo pitkään toimineet ylivoimaisessa symbioosissa. Voitaisiin lisäksi perustaa eriöministeriö ja vaikkapa minimiministeriö. Kun taas tarttis jotain tehdä.

Uuden hallitusohjelman mukaan hevonpaskan käyttö energiantuotannossa sallitaan. Tämä tekee Suomesta energiaomavaraisen välittömästi, koska hallitusneuvotteluista tehtyjä nauhoitteita voidaan nyt alkaa käyttää energiantuotantoon.

Uuden hallitusohjelman mukaan hevonpaskan käyttö energiantuotannossa sallitaan. Tämä tekee Suomesta energiaomavaraisen välittömästi, koska hallitusneuvotteluista tehtyjä nauhoitteita voidaan nyt alkaa käyttää energiantuotantoon.

Juuri tulleen tiedon mukaan Juha Sipilä suunnitteli ministeriöiden supistamista kahteen: Ryskähommaministeriöön ja Vatulointiministeriöön. Edellinen olisi hoitanut turpeeseen, turvetuotantoon, turpeennostoon ja turvehoitoihin liittyvät asiat ja jälkimmäinen kaikki muut, mitä nyt kopan pohjalla sattuu olemaan, ja tyhjähän se kopan pohja on, kun cleantechillä on saatu kertarysäyksellä Suomi nousuun.

Juuri tulleen tiedon mukaan Juha Sipilä suunnitteli ministeriöiden supistamista kahteen: Ryskähommaministeriöön ja Vatulointiministeriöön. Edellinen olisi hoitanut turpeeseen, turvetuotantoon, turpeennostoon ja turvehoitoihin liittyvät asiat ja jälkimmäinen kaikki muut, mitä nyt kopan pohjalla sattuu olemaan, ja tyhjähän se kopan pohja on, kun cleantechillä on saatu kertarysäyksellä Suomi nousuun.

Juuri tulleen tiedon mukaan Juha Sipilä aikoi vähentää ministeriöiden määrän kahteen: Ryskähommaministeriöön ja Vatulointiministeriöön. Ryskähommaministeriö olisi vastannut turpeesta, turpeen nostosta, turpeen kuivatuksesta ja turvehoidoista, ja muut mahdolliset, mutta hyvin epätodennäköiset asiat olisivat olleet Vatulointiministeriön alaisuudessa.

Juuri tulleen tiedon mukaan Juha Sipilä aikoi vähentää ministeriöiden määrän kahteen: Ryskähommaministeriöön ja Vatulointiministeriöön. Ryskähommaministeriö olisi vastannut turpeesta, turpeen nostosta, turpeen kuivatuksesta ja turvehoidoista, ja muut mahdolliset, mutta hyvin epätodennäköiset asiat olisivat olleet Vatulointiministeriön alaisuudessa.

Vanhaan hyvään natsiaikaan oli olemassa propagandaministerin virka eräässä eurooppalaisessa sivistysvaltiossa, jossa myös annettiin keppiä roskaväelle oikein natsin kädestä. Kenestä sss-hallituksen propagandaministeri ?

Vanhaan hyvään natsiaikaan oli olemassa propagandaministerin virka eräässä eurooppalaisessa sivistysvaltiossa, jossa myös annettiin keppiä roskaväelle oikein natsin kädestä. Kenestä sss-hallituksen propagandaministeri ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomen maine Euroopassa pelastui

Pascal Terjan (WIEN) Suomen ja suomalaisten maine Euroopassa on pelastunut. Tieto Suomen maineen pelastumisesta tuli myöhään tiistai-iltana, kun selvisi, ettei...

Close