Kategoriat
Kotimaa Politiikka Talous

Jörö, Nuhanenä ja Unelias pohtivat Talvivaaran hankintaa

Garden dwarfsCreative Commons License Crinklecrankle.com
(SOTKAMO) Konkurssiin ajautunut Talvivaaran kaivosyhtiö on herättänyt runsaasti kiinnostusta ulkomaisissa sijoittajissa ja yhtiöissä. Lehden saamien tietojen mukaan kaivoksen toiminnan jatkamista pohtivat muun muassa sellaiset alan tunnetut toimijat kuten Balrog, Fred C. Dobbs sekä Jörön, Nuhanenän ja Uneliaan muodostama konsortio.
Neuvottelut kaivoksen rahoitusaseman turvaamisesta ovat työ- ja elinkeinoministeriön mukaan loppusuoralla, ja jos heittäsit vielä pari euroa, niin päästäs bussilla Malmille.
Kansainvälisten toimijoiden mahdollinen tulo on kuitenkin herättänyt huolia siitä, pystyvätkö ne ottamaan huomioon toiminnan paikalliset erityispiirteet ja huolehtimaan yhtiön jo sovituista velvoitteista.
”On muistettava, että suomalaisessa metalli- ja kaivuuteollisuudessa on toiminut tehokas ns. osittain suljettu kierto, jossa Talvivaara on ensin louhinut nikkelin maasta Kainuussa ja valuttanut päästönsä lähivesiin, jonka jälkeen metalli on kuljetettu Norilsk Nickelille, joka puolestaan valuttaa sen Kokemäenjokeen”, huomauttaa ministeriön palkintovirkamies Jussi Hullujussi.
Yhtenä kaivoksen rasitteena on pidetty sen alueelle kertyneitä valtavia ylimääräisiä vesimassoja, mutta ministeriön mukaan ne on mahdollista myydä funktionaalisena pullovetenä superfoodin ja paleodieettien harrastajille.
”Toinen vaihtoehto on odottaa seuraavan hallituksen uudistuksia haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen, jolloin ne todennäköisesti voidaan laskea tuohon naapurin tontin nurkalle”, arvioi Hullujussi.
Valtio harkitsee myös piensijoittajien tukemiseksi merkittävää Talvivaaran osakkeiden vaihto-ohjelmaa, jossa yhtiön osakkeet voitaisiin vaihtaa 1:1-suhteella tulevan Mannerheim-elokuvan ennakkopääsylippuihin.

8 vastausta aiheeseen “Jörö, Nuhanenä ja Unelias pohtivat Talvivaaran hankintaa”

Talvivaaran sakka-altaassa on eilisellä nähty venäläinen sukellusvene, jota myöten ymmärrämme tämänkin kongurssin olevan Putinin tekosia.

Talvivaaran sakka-altaassa on eilisellä nähty venäläinen sukellusvene, jota myöten ymmärrämme tämänkin kongurssin olevan Putinin tekosia.

Kannattaa ottaa huomioon, että Suuri-Cthulhu on Jörön, Nuhanenän ja Uneliaan hiljainen yhtiökumppani. Talvivaaran päätyminen konsortiolle johtaisi Suomen kannalta hienoihin mahdollisuuksiin. Muinainen R’lyeh siirrettäisiin Tyyneltämereltä Talvivaaran kipsisakka-altaaseen viipymättä. Tämä toisi mukanaan toinen toistaan eksentrisempien ja merkittävällä likviditeetillä varustettujen sammakkoihmisten, akolyyttien ja 4-ulotteisten noitien kerrannaisvaikutukset Kainuun talouskehitykseen.

Kannattaa ottaa huomioon, että Suuri-Cthulhu on Jörön, Nuhanenän ja Uneliaan hiljainen yhtiökumppani. Talvivaaran päätyminen konsortiolle johtaisi Suomen kannalta hienoihin mahdollisuuksiin. Muinainen R’lyeh siirrettäisiin Tyyneltämereltä Talvivaaran kipsisakka-altaaseen viipymättä. Tämä toisi mukanaan toinen toistaan eksentrisempien ja merkittävällä likviditeetillä varustettujen sammakkoihmisten, akolyyttien ja 4-ulotteisten noitien kerrannaisvaikutukset Kainuun talouskehitykseen.

Talvivaara tuo Suomen Talvisota 2014; kansankapitalismin kultahippu, eduskunnan yhdistäjä ja veronmaksajain V-65:sen varma.

Talvivaara tuo Suomen Talvisota 2014; kansankapitalismin kultahippu, eduskunnan yhdistäjä ja veronmaksajain V-65:sen varma.

Eikö nuo valumat voi nyt ihan talouspaperilla kuivata? Kaikki muutkin r****rit joutuu tekemään niin!!!

Eikö nuo valumat voi nyt ihan talouspaperilla kuivata? Kaikki muutkin r****rit joutuu tekemään niin!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Elämän koulun opetussuunnitelmaan harkitaan lisää väkivaltaa ja epäonnistumisia

Gregor Fischer (SNAPPERTUNA) Opetushallitus ja sosiaali- ja terveysministeriö harkitsevat ensi lukuvuodeksi merkittäviä uudistuksia elämän koulun opetusohjelmaan ja tuntikehykseen. Muutoksella on...

Close