Kategoriat
Kotimaa

Elämän koulun opetussuunnitelmaan harkitaan lisää väkivaltaa ja epäonnistumisia

drugsCreative Commons License Gregor Fischer
(SNAPPERTUNA) Opetushallitus ja sosiaali- ja terveysministeriö harkitsevat ensi lukuvuodeksi merkittäviä uudistuksia elämän koulun opetusohjelmaan ja tuntikehykseen. Muutoksella on isoja vaikutuksia kymmenien tuhansien elämän koulua käyvien suomalaisten arkeen.
”Tuntijakotyöryhmän väliraportti esittää, että ainakin silmittömän ja satunnaisen väkivallan käyttöä ja sillä uhkaamista pitäisi lisätä merkittävästi, jotta oppimistuloksissa päästäisiin aiempien ikäluokkien tasolle”, kertoo opetusneuvos Maria Nyrkki-Gyllig.
Toinen tärkeä kehittämiskohde on yksityiselämän epäonnistumiset, joista erityispanostuksia suunnitellaan epäonnistumisiin parisuhteissa, epäonnistumisiin ystävyyssuhteissa, epäonnistumisiin arjen rutiineissa sekä yleisiin epäonnistumisiin yleensä.
Kansallisissa seurantatutkimuksissa on todettu takavuosikymmeninä elämän koulun suorittaneiden olevan huomattavasti nuorempia sukupolvia etevämpiä muun muassa päihteiden väärinkäytössä, muissa riippuvuuksissa sekä väkivallan käyttövalmiudessa. Tutkimuksia on tehty muun muassa kuuntelemalla juttuja kasin ratikassa sekä kaikilla mahdollisilla keskustelupalstoilla.
”Suomi on ollut Euroopan kärkeä elämän koulun tuloksissa liki kaikilla mittareilla, eikä meillä ole globaalistuvassa maailmassa varaa jäädä jälkeen”, muistuttaa Nyrkki-Gyllig.
Elämän koulun valitsee jatkokoulutuslinjakseen vuosittain tuhansia suomalaisia. Heistä käytännössä kaikki valmistuvat, mikä tekee linjasta yhden koulutusjärjestelmämme tehokkaimmista. Työelämässä elämän koululaiset sijoittuvat yleensä sen ulkopuolelle kokemusasiantuntijatehtäviin.

8 vastausta aiheeseen “Elämän koulun opetussuunnitelmaan harkitaan lisää väkivaltaa ja epäonnistumisia”

Opetushallitus alkaa rahoittaa vuoden 2015 alusta pilottiprojektia, jossa kokemusasiantuntijat opettavat selviytymistaitoja elämänkoulun oppilaille. Esimerkiksi Ripa ja Pera Myllikästä, ikä ei tiedossa (henkkarit poltettu vuonna 1982), on palkattu kurssin ”Stiletti ja sorkkarauta I” opettajiksi. Opetusministeriön mukaan kokemusasiantuntijoiden käyttö vähentää sekä asiantuntijoiden että elämänkoulun oppilaiden syrjäytymistä ja johtaa aktiiviseen kansalaisuuteen, johon kuuluu olennaisena osana huumeiden pummaaminen, kauppa- ja kioskimurtojen tekeminen sekä vitun ärsyttävän näköisten heebojen pahoinpiteleminen.

Hei hetkinen. Onhan kurssin mahdolliset järjestäjät kilpailutettu? Valtion hankkeet tulee kilpailuttaa ja yleensä halvin (paras) voittaa.

Opetushallitus alkaa rahoittaa vuoden 2015 alusta pilottiprojektia, jossa kokemusasiantuntijat opettavat selviytymistaitoja elämänkoulun oppilaille. Esimerkiksi Ripa ja Pera Myllikästä, ikä ei tiedossa (henkkarit poltettu vuonna 1982), on palkattu kurssin ”Stiletti ja sorkkarauta I” opettajiksi. Opetusministeriön mukaan kokemusasiantuntijoiden käyttö vähentää sekä asiantuntijoiden että elämänkoulun oppilaiden syrjäytymistä ja johtaa aktiiviseen kansalaisuuteen, johon kuuluu olennaisena osana huumeiden pummaaminen, kauppa- ja kioskimurtojen tekeminen sekä vitun ärsyttävän näköisten heebojen pahoinpiteleminen.

Hei hetkinen. Onhan kurssin mahdolliset järjestäjät kilpailutettu? Valtion hankkeet tulee kilpailuttaa ja yleensä halvin (paras) voittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Turku suunnittelee nyt Toriparkin rakentamista valtuuston pöydälle

Port Adelaide Enfield Local History Photos (TURKU-O'BOY) 1800-luvulla alkanut Turun kunnallispoliittinen väittely Toriparkin rakentamisesta on tulossa päätepisteeseen. Lehden saamien tietojen...

Close