Kategoriat
Politiikka Talous

Asiantuntijat parantaisivat Suomen kilpailukykyä pidentämällä Mähösen työpäivää

Krispy Kreme Assembly LineCreative Commons License Steve Jurvetson
(LAHTI, BUSINESS CITY) Lahtelainen tehdastyöntekijä Mähönen saattaa olla ratkaisu Suomen taloutta vaivaavaan kilpailukykyongelmaan, uskovat Lehden haastattelemat asiantuntijat. He arvelevat, että pidentämällä Mähösen työpäivää vain joillakin miljoonilla tunneilla voitaisiin nopeasti selättää taantuma ja jopa ratkaista kestävyysvaje.
”Ensin ajateltiin, että jos pidennettäisiin työpäiviä joillain sektoreilla vaikka puolella tunnilla, mutta sitten huomattiin että tuskin tämä yhdessä kvartaalissa saati edes hallituskaudessa auttaa ja saattaa myös karkottaa äänestäjiä, joten muutettiin mallia”, kertoo kokoomuksen talouspoliittinen neuvonantaja Johannes Gomorra.
Uusi malli perustuu ekonomistien mukaan Eurostatin tilastoon, jonka mukaan yhden työtunnin laskennallinen tuottavuus Suomessa on vajaat 40 euroa. Näin ollen, jos Mähösen ensi keskiviikon työpäivää pidennetään vaikkapa kymmenellä miljoonalla tunnilla, syntyy välittömästi neljänsadan miljoonan euron hyöty, joka voidaan käyttää esimerkiksi teollisuuden investointeihin ja tuotekehitykseen.
”Suomi on kuitenkin niin kiperässä talouskriisissä, että voimme joutua turvautumaan raskaampaan malliin, jossa Mähösen keskiviikkoinen työpäivä pitenee parillasadalla miljoonalla tunnilla, mutta jolloin valtion ensi vuoden lisävelanottokin voitaisiin kuitata siinä samalla kätevästi”, muistuttaa ekonomisti Lasse Penniäkään-Kiinni.
Asiantuntijat myöntävät, että työpäivän pidennys miljoonilla tunneilla saattaa synnyttää negatiivisia sivuvaikutuksia esimerkiksi työssäjaksamisen tai lastenhoidon järjestämisen kannalta. Gomorran mukaan esillä onkin ollut muun muassa esitys, jossa Mähönen saisi ylimääräisen 15 minuutin kahvitauon aina kymmenen miljoonan työtunnin välein. Myös työmatkakustannuksissa voitaisiin tulla vastaan, jos Mähösen poikkeuksellisista työajoista johtuen matkoihin on käytettävä omaa ajoneuvoa.
”Asia pitää kuitenkin vielä hyväksyttää kolmikannassa. Voi olla, että työmatkavähennyksiin pitää ensin tehdä leikkaus, joka sitten kompensoidaan erillisellä verohelpotuksella, ettemme vain jyrkentäisi progressiota, tai jotain”, muistuttaa Gomorra.
Juttua varten ei todellakaan haastateltu Mähöstä.

6 vastausta aiheeseen “Asiantuntijat parantaisivat Suomen kilpailukykyä pidentämällä Mähösen työpäivää”

Kaupungilla liikkuneen huhun mukaan Mähönen on täysin tyrmistynyt asiantuntijoiden ehdotuksesta. Vaikka Mähönen tiedostaa, että vastuu valtion heikosta taloudenpidosta luonnollisesti kuuluu hänelle, ei hän ole todellakaan valmis ”parinsadan miljoonan” tunnin työpäivään keskiviikkona. Mähönen anookin polvillaan kyyneleet poskilla valuen päättäjiä harkitsemaan tilannetta uudestaan, josko nämä parisataa miljoonaa työtuntia voisi ripotella pitkin viikkoa.

L, eiköhän nyt pysytä ihan tosiasioissa. Mähönen itki ilosta, että saa auttaa Suomee nousemaan taantumasta ja oli valmis palkanalennukseen ja palkattomiin ylitöihin maanantaina ja perjantaina kans. Lastenhoitohuoliakaan ei oo, mää myin ne sen kakarat tänään etiäppäin ihan mukavaan hintaan, huamen ovat jo Länsi-Afrikas. Tää on kaikilta osin win-win, mitä sää ny märiset?

Kyllä prosenttilinja on parempi. Minun työpäivääni voitte pidentää vaikka 10000000 % tai 400000000 %.

Tuore kansanäänestys paljastaa, että kansalaiset ovat erittäin tyytyväisiä asiantuntijoiden ehdotukseen.
Runsaasta viidestä miljoonasta suomalaisesta vain yksi vastusti ekonomistien ratkaisua.
Turun Sanomien mukaan vastarannan kiiski pyrki lietsomaan kapinaa lauantaina torilla, mutta palasi pian virkavallan saattelemana työpisteeseensä.

Tähän on jo löydetty vastaus: Robo-Mähönen. Paikallispuudutuksella asennetuilla titaaniosilla vahvistettu Mähönen jaksaa ja jaksaa, jaksaa, jaksaa ja jaksaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Sotilasasiantuntijat varoittavat: Homeisten lamellikasarmien rakennussalaisuudet vaarassa

Salim Virji (POHJANKANGAS) Ulkomaalaisten hämärät maakaupat suomalaisten sotilasalueiden läheisyydessä saattavat vaarantaa tarkoin varjellut sotasalaisuutemme. Lehden haastattelemien vain loivasti humalaisten evp.-upseerien...

Close