Kategoriat
Politiikka Ulkomaat

Suomen Nato-keskustelu nytkähti eteenpäin sun mutsis -vaiheeseen

Large LadyCreative Commons License Tony Alter
(JUUPAJOKI) Krimin kriisi on Lehden keksimien asiantuntijoiden mukaan vauhdittanut huomattavasti paikoilleen jämähtänyttä suomalaista Nato-keskustelua. Yksisuuntaisen poteroista huutelemisen sijaan viime viikkoina julkisessa debatissa on jo edetty vaiheeseen, jossa toisen osapuolen mielipiteisiin jo vastataan järkiargumentein.
Kehitystä pidetään rohkaisevana askeleena meikäläisen keskustelukulttuurin edistämisessä.
”Sun mutsis on niin läski, että kun Nato teki itälaajentumista, niiden piti käskeä sitä siirtymään ensin”, pohti kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) taannoin sotilasliiton geopoliittista asemaa eduskunnan kyselytunnilla.
”Sun mutsis on niin läski, että G8-ryhmä piti suurentaa G20:ksi, että sekin mahtuisi mukaan”, piikitteli Arhinmäen kommenttia puolestaan Eurooppaministeri Alexander Stubb (kok.).
Myös akateemisella puolella Ukrainan tilanne on aktivoinut väittelyn Naton eduista ja haitoista. Natoa on kritisoitu muun muassa turvallisuuspoliittisella havainnolla siitä että ”sun mutsis on niin läski että jos se lomailee Keski-Euroopassa, Yhdysvaltain on siirrettävä ohjuskilpitutkansa Turkkiin”. Toisaalta jäsenyyden kannattajien mielestä vastustajat eivät huomaa, että ”sun mutsis on niin läski että viides artikla tarvitsisi sen takia ainakin kahdeksan lisäpykälää”.
Kysyimme mielipidettä myös kansalaisilta, mutta he olivat kaikki saaneet kuolettavan verensyöksyn luettuaan vahingossa turpo-hashtagilla varustettuja tviittauksia.

2 vastausta aiheeseen “Suomen Nato-keskustelu nytkähti eteenpäin sun mutsis -vaiheeseen”

Aivan käsittämätöntä tämä Krimin touhu! Miten ne venäläiset kehtaavatkin ajatella niin, että jonkin alueen paikallishallinolla olisi muka oikeus ryhtyä korkeimmaksi valtiomahdiksi, ja tuosta vaan päättää irtautua emämaastaan! Perusrehellisen suomalaisen on täysin mahdotonta ymmärtää tämmöistä temppuilua!

Kansain völinen illumi naati sala liitto keksi tämän krimin jutun että ei enää käytäis maahan muutto keskusteluva se on viher vasen misto juonia alutsa loppuin nyyhyhhyhhyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Krimiläiset saavat äänestää liittyvätkö Venäjään nyt vai heti

Smabs Sputzer (LÄHIULKOMAA) Moskovan ruhtinaskunnan suurruhtinas Vladimir Putin lupaa, että krimiläisillä on sunnuntaina pidettävässä kansanäänestyksessä kaksi selkeää vaihtoehtoa. Krimin asukkaat...

Close