Kategoriat
Kotimaa Talous

Media toivoo innovaatiotukea "sun mutsias isompien" kosketusnäyttöjen hankintaan

(LA MANCHA) Suomalainen mediakenttä toivottaa tervetulleeksi selvitysmies Tuomas HAARP-F:n raportin kotimaisten tiedotusvälineiden tukemisesta. Useat yhtiöt ovat innostuneet etenkin ehdotetusta innovaatiotuesta, jolla voitaisiin hankkia tv-studioihin yhä suurempia kosketusnäyttöjä.
”Meillä on ollut pitkäaikainen halu hankkia niin iso kosketusnäyttö, ettei se mahdu kokonaan edes tv-kuvaan”, kertoo MTV Uutis Desk Report Media News Toimitus:n edustaja Kaino Ahnung.
Ahnung on huolissaan siitä, että nykyisen kokoisten kosketusnäyttöjen varassa kaupallinen media ei selviä meneillään olevasta murroksesta. Isommalle näytölle mahtuisi tutkimusten mukaan jopa 20 % enemmän katsojien Twitter-viestejä.
”’Kalle on homo’, ’Kuka vitun mongoloidi toikin on #lollersson’, ”Ska vi sköideböide jjajjajjaaa’, – tämäkin arvokas keskustelu piti jättää pois eilisillan lähetyksestä tilanpuutteen vuoksi”, Ahnung toteaa synkkänä.
Myös julkisin varoin rahoitettu Yle on Lehden tietojen mukaan kiinnostunut tuesta. Varsinkin yhtiön aluetoimituksissa pelätään, että indeksikorotusten pienuus merkitsee muuten lähimmän vuosikymmenen kuluessa merkittävää leikkausta maakunnallisiin uutisiin paskalta haisevista harjanvarsista. Myös amerikkalaisten pörssiyhtiöiden some-palveluiden ilmainen promotoiminen saattaisi kärsiä.

3 vastausta aiheeseen “Media toivoo innovaatiotukea "sun mutsias isompien" kosketusnäyttöjen hankintaan”

MTV3 totesi tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa kaikkien löytämiensä kosketusnäyttöjen olevan liian pieniä. ”Olimme jo ostamaisillamme Helsinki-Vantaan lentoaseman kokoista näyttöä, mutta mihinkä se riittäisi, kun tv-vastaanottimien koko jatkuvasti kasvaa”, kysyi ohjelmajohtaja Urpo Putous-Sketsi. Putous-Sketsi aikoo irtisanoa 75% MTV3:n uutis- ja ajankohtaistoimituksesta eli yhden toimittajan ja kuvaajan matkustaakseen Lontooseen katsomaan Heathrow:n lentokentän kokoista kosketusnäyttöä.

Gyöngyi Ala-Leuka, kansanperinteen, erityisesti eritehuumorin tutkimuksen professori (emer.)sanoo:

Ylen on saatava osansa tuesta, sillä olisi kestämätöntä, että Ylen maakuntatoimitusten jutut esimerkiksi uriinilla kurlauksen terveysvaikutuksista jäisivät resurssipulassa julkaisematta. On kulttuuriteko, että Ylen maakuntatoimitukset ovat ruvenneet edistämään jo kuopatuksi luultua kylähulluperinnettä maassamme.

Toivottavasti Lehti ei seuraa trendiä ja kasvata sivunsa oletuskokoa ennenkuin saan fattasta rahaa isomman näytön ostamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kansa valmis hyväksymään Rosatomin voimalan vain vuokratontille

(MUMMOLANRANTA) Suomen kansan enemmistö olisi valmis hyväksymään venäläisen ydinvoimalan Suomeen, mutta ainoastaan vuokratontille, selviää Lehden teettämästä haastattelututkimuksesta. Suurin osa kyselyyn...

Close