Kategoriat
Kotimaa Politiikka Talous

Kansa valmis hyväksymään Rosatomin voimalan vain vuokratontille

(MUMMOLANRANTA) Suomen kansan enemmistö olisi valmis hyväksymään venäläisen ydinvoimalan Suomeen, mutta ainoastaan vuokratontille, selviää Lehden teettämästä haastattelututkimuksesta. Suurin osa kyselyyn vastanneista sanoi ensisijaiseksi syyksi sen, että suomalaisetkaan eivät saa ostaa Venäjältä rantatontteja omille ydinvoimaloilleen.
Ilmeisesti ravintolasta puhelimeen tavoitettu äänestäjä Simo Pyhäjoki arvioi, että ydinvoimalahankkeista voisi helposti syntyä porsaanreikä, mikäli venäläisten maaomistuksia rajoittava laki menisi eduskunnassa läpi.
”Ydinvoimaa en vastusta, enkä ainakaan venäläistä sellaista. Mutta käykö sitten niin, että siihen rantaan saa kuitenkin laittaa laiturin ilman rakennuslupaa”, tuumii Pyhäjoki.
Pyhäjokea arveluttaa myös yleistyvä käytäntö, jolla saunoja on saatettu laillisestikin tehdä ilman rakennuslupaa väittämällä niitä siirrettäviksi tai rakentamalla ne ponttoonien päälle.
”Tällaiset kysymykset tulisi kuitenkin huolellisesti selvittää ennen kuin käytännössä uudelle ydinvoimalahankkeelle myönnetään lupa”, sanoo Pyhäjoki.
Pyhäjoki korostaa, ettei hän ole missään nimessä venäläisvastainen, vaan haluaa ainoastaan samoja sääntöjä puolin ja toisin. Hänen mielestään on väärin, että venäläisten maaostokset nostavat rantatonttien hintaa, koska se raha on pois suomalaisilta, jotka tonttia eivät osta. Tai myy. Tai jotenkin siihen tyyliin.
Tutkimus tehtiin puhelinhaastatteluilla, joihin haastateltiin helmikuun aikana 1003 18-vuotta täyttänyttä suomalaista Ahvenanmaata lukuunottamatta. Haastateltavilta kysyttiin ”Moi, mis oot?” ja ”Lähtisitkö äänestyspaikalle, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt?”

5 vastausta aiheeseen “Kansa valmis hyväksymään Rosatomin voimalan vain vuokratontille”

Kyllä pitäisi ostaa kotimainen hyvä ydinvoimala, eikä aina näitä ryssien ja ranskisten tekeleitä! Ja vain kotimaista plutoniumia siihen voimalan kiukaaseen!

Vaadimme lisäksi, että ydinvoimalan suunnittelusta järjestetään kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu.

Onneksi Lehti käyttää tuoreimpia ja laajimpia mahdollisia gallupkyselyjä jutuissaan. Itsekään en luottaisi yhteenkään vuotta 1003 uudempaan kyselyyn tai kyselyyn, jonka otantana olisi useampi kuin yksi henkilö.

Haluan vielä lisätä tähän, että venäläisvalmisteiset neljännen sukupolven RBMK-1000.1 ponttoonireaktorit ovat satoja vuosia aikaansa edellä turvallisuuden suhteen. Mahdollisen ytimen sulamisen tai epavakautumisen sattuessa koko reaktori voidaan kätevästi upottaa hyvinkin nopeasti suoraan mökkirantaan jäähtymään. Kalatkin kasvaa ja uimavedet lämpenee.

Niin kauan kuin ydinvoimalan pihalta löytyvät kaavan vaatimat kolme mustaviinimarjapensasta, yksi pihlaja sekä tontin rajaava marja-aroniasta tehty pensasaita, ei kenelläkään pitäisi olla nokan koputtamista. Lisäksi ydinvoimalan katon pitää olla mustaa, tummanharmaata tai punaista tiiltä, ja ulkovuorauksen kunnan rakennusohjesäännössä esiteltyjen värien mukainen vaakalaudoitus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hallitus ja eduskunta edellyttävät uutta periaatepäätöstä Vasilin kesämökistä

Martti Tulenheimo (HANHIVAARA) Jyrki Kataisen (kok) hallitusta uhannut kriisi on vältetty. Kaikki hallituspuolueet päättivät keskiviikkona yksimielisesti, että petroskoilaisen paikallisen Vasilin...

Close