Kategoriat
Kotimaa Politiikka Talous

Hallitus ja eduskunta edellyttävät uutta periaatepäätöstä Vasilin kesämökistä

#sauna #kiuas Martti Tulenheimo
(HANHIVAARA) Jyrki Kataisen (kok) hallitusta uhannut kriisi on vältetty. Kaikki hallituspuolueet päättivät keskiviikkona yksimielisesti, että petroskoilaisen paikallisen Vasilin Suomeen suunnittelema kesämökki tarvitsee ehdottomasti eduskunnan uuden periaatepäätöksen. Myös oppositio kannatti hallituksen suunnitelmaa.
Vasili sai rakennusluvan mökilleen viime vuonna, mutta sittemmin kävi ilmi, että hän aikookin vaihtaa saunan kiukaan valmistajaa Harviasta Heloon. Asia herätti suurta hämmennystä valtakunnallisesti.
Eduskuntakeskustelussa muun muassa kokoomuksen ryhmä huomautti, että kesämökin rakentaminen Suomeen on valmisteltava huolellisesti, eikä tämän kokoluokan asioita voi ryhtyä yhtäkkiä muuttamaan ilman perusteellista uudelleenharkintaa. Todennäköisenä pidettiin koko mökkihankkeen kaatumista.
”Onhan nyt herranen aika sentään kesämökin rakentaminen huomattavasti isomman mittakaavan juttu kuin vaikka jokin ydinvoimalahanke”, tiivisti kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) koko eduskunnan tunnot.
Vihreät jättivät päätökseen varauksen, jonka nojalla he voivat pahimmassa tapauksessa lähteä hallituksesta toviksi kahville, mutta tulla takaisin sitten heti iltapäiväkolmen maissa ettei kukaan ehdi huolestua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Väsyneehköt Ukraina-sähkeet maanantaille

Haku päällä - Kevään yhteishaku sotilasliitto Natoon on taas käynnissä. Hakuaika alkoi maaliskuun alussa ja jatkuu ainakin Vladimir Putinin kauden...

Close