Kategoriat
Politiikka Ulkomaat

Jussi Niinistö palaisi jalkaväkimiinojen käyttöön kyberturvallisuuden takaamiseksi

A home-made prosthetic limb Exceed Worldwide
(OSAKA) Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ehdottaa, että Suomen pitäisi vakavasti harkita jalkaväkimiinojen palauttamista käyttöön. Niinistön mukaan modernissa kybersodassa miinat ovat jo osoittaneet tehokkuutensa.
”Esimerkiksi Iranin ydinlaitoksia lamautettiin Stuxnet-jalkaväkimiinalla, joka solutettiin verkkoon todennäköisesti saastuneella usb-tikulla. Vaikkapa jonkin suuryrityksen sisäverkossa leviävä jalkaväkimiina voisi aiheuttaa suurta tuhoa”, Niinistö muistuttaa.
Myös yksityishenkilöiden koneisiin jalkaväkimiina voi helposti pujahtaa saastuneen verkkosivuston tai ohjelman kautta. Monenkaan koneen tietoturva ei anna riittävää suojaa jalkaväkimiinoilta.
Niinistö tähdentää, että esimerkiksi Yhdysvallat perustaa nykyaikaisen sodankäyntinsä suurelta osin ns. miehittämättömiin jalkaväkimiinoihin, joiden avulla iskuja viholliskohteisiin voidaan tehdä hyvinkin pitkän matkan päästä. Toisaalta niin Yhdysvallat kuin Venäjäkin pohjaavat globaalin arvovaltansa ja pelotteensa kylmän sodan aikaisiin strategisiin jalkaväkimiinareserveihin. Ukrainan kriisin aikana Venäjä testasi mannertenvälistä ballistista jalkaväkimiinaa, eikä ihme.
”On muistettava, että toinen maailmansotakin päättyi vasta siihen, kun Yhdysvallat pudotti jalkaväkimiinan Hiroshimaan ja Nagasakiin. Nostan esiin sen kysymyksen, onko meillä varaa jäädä jälkeen kansainvälisessä jalkaväkimiinavarustelussa? Ja huomaatteko muuten, että kun tv-haastatteluissa puhuu hitaasti ja matalalla äänellä, kuulostaa vakuuttavalta ilman mitään varsinaista asiasisältöä”, Niinistö huomauttaa.

8 vastausta aiheeseen “Jussi Niinistö palaisi jalkaväkimiinojen käyttöön kyberturvallisuuden takaamiseksi”

Tähän lisäisin, että nykyaikana maa-alueita ei enää perinteiseen tapaan miehitetä sotilailla. Esimerkiksi Putin kieltää jyrkästi venäläisten sotilaiden siirtymisen Krimin niemimaalle, koska Krim on miehitetty puhtaasti venäläisillä tietokoneviruksilla. Tietokonevirukset piirittävät Ukrainalaisia varuskuntia, estäen näiden miehistöä poistumasta tukikohdista.
Myös miehittämättömät lennokit ja mannertenväliset ohjukset ovat osoittaneet tehokkuutensa laajojen maa-alueiden haltuunottamisessa ja hallitsemisessa. Esimerkiksi Yhdysvallat on pystynyt käymään sotaa Lähi-Idässä vuosikymmeniä lähettämättä paikalle ensimmäistäkään sotilasta. Tästä syystä äärimmäisen halvat miinoihin ja muihin räjähteisiin perustuvat ansat eivät ole aiheuttaneen Yhdysvalloille lainkaan miehistötappioita alueen sodissa.

Jalkaväkimiinojen käyttöönoton hyödyt ovat kiistattomat. Sen lisäksi että ne tuottavat vain vähän siviiliuhreja ja ovat halpoja ja helppoja raivata maastosta, ne myös kohentavat Suomen imagoa, kun liitymme sellaisten humaanien miinavaltioiden joukkoon kuin vaikkapa Myanmar, Iran, Pohjois-Korea ja Syyria.

Eldankajärven jää
on tulevaisuuden elämää.
On siellä nyt fossit ja Sassit
puomit ja passit juu.
Korsuissa kamina,
siellä pelataan nakkia, raminaa,
on meillä Fritzit ja Maxit
ja Petropamaxit, juu.

Luulen, että taustalla on perussuomalaisten vilpitön huoli puujalkahuumorista, jonka määrä on uhkaavasti laskenut 70-luvulta lähtien.

Kaikki suomalaiset keittiömilitaristit tuntevat sen tosiasian, että henkilömiina on oikeastaan ainoa väline, jolla voidaan pysäyttää tasaisina rivistöinä metsien halki marssivat piippalakit. Ja lisäksi nykyaikaisessa rintamasodankäynnissä tarvitaan mm. kk-pesäkkeitä, piikkilankaa ja Maginot-linjan kaltaisia valloittamattomia varustuksia. Pulttilukkokiväärit ja polttopullot on myös saatava takaisin valikoimiin. Nämä kaikki faktat selviävät katselemalla vanhoja sotaelokuvia.

Mites ois tota jos miinoitetaan ne jalkaväkimiinat? Laitetaan niihin vaikka telamiinat?

Vastustan jyrkästi jalkaväkimiinoja, koska prinsessa Diana, Halonen ja Ottawa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
EU vaatii Venäjää miehittämään vain kesäisin

Jason Rosenberg (BRYSSELI) EU vaati tänään tiukkasanaisesti Venäjää vetämään joukkonsa Krimiltä. Unionin julkilausumassa tähdennetään erityisesti, että palata saa aikaisintaan sitten,...

Close