Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Hallitus: Painotettu dekapitaatio tärkeä osa uutta sotea

I Can't See You...Creative Commons License Peter
(TYLYPAHKA) Hallitus ja oppositio saavuttivat sunnuntaina yllätyksellisen ratkaisun sosiaali- ja terveysuudistuksesta, johon sisältyy paljon huomisaamun pääkirjoituksissa hyviltä kuulostavia lauseita. Puolueiden puheenjohtajat korostivat, miten saavutettu sote-sopu heijastaa perinteistä suomalaista päätöksentekoperinnettä, jossa hakataan ensin päätä seinään muutama vuosi ja rahojen loppuessa arvotaan jokin malli ja keksitään sille jälkikäteen perustelut sekä perustetaan ohjausryhmä hautaamaan se.
Uudessa sote-mallissa Suomi jaetaan viiteen alueeseen, jotka ovat Rohkelikko, Puuskupuh, Luihuinen, Korpinkynsi ja Fnord. Jatkossa nämä alueet vastaisivat siitä, että sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään päin persettä. Kunnat puolestaan voisivat yhä tuottaa palveluita päin persettä joko yksinään tai kuntayhtymässä, jossa useampi kunta tuottaisi palvelut yhdessä päin persettä. Hallitus arvioi, että mallin myötä ihmisten pompottelu vähenee, ja jatkossa palvelut saa yhdeltä luukulta päin persettä.
Ensireaktiot soteratkaisuun olivat kansalaisten keskuudessa varovaisia. ”Ihan sama kunhan ne vitun vammaiset sote-sanaleikit vihdoin loppuvat”, kommentoi peurunkalainen Eija Vinterunderhåll lomaltaan Viron Sotepäästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Katainen vakuuttaa: Vip-videoklubi-optio yhä voimassa

carolee mitchell (OXENSTIERNA) EU-huippukokoukseen osallistuva pääministeri Jyrki Katainen (kok.) vakuuttaa, että Suomen optio liittyä Vip-videoklubiin on edelleen olemassa, ja asia...

Close