Kategoriat
Kulttuuri Ulkomaat

Sarjakuvasankari Johan Bäckman suursuosioon Venäjällä

Russian army memorial - by Bulgarian Banksy soho42
(KREML) Suomalainen sarjakuvasankari Johan Bäckman on saavuttanut jymysuosion Venäjällä. Sarjakuvassa neuvokas ihmisoikeusaktivisti taistelee korruptiota vastaan, etupäässä kirjoitusten, kanteluiden sekä valitusten keinoin.
Periksiantamaton Bäckman tempautuu seikkailuissaan todellisuuden rajamaille ja kohtaa muun muassa feministinatsiupseereita, verenhimoisia poliitikkoja sekä yliopistohallinnon ytimeen soluttautuneita kelmejä.
Kotimaassaan Bäckmanin seikkailut on noteerattu kunnolla vasta maailmanmenestyksen myötä. ”Osa menestyksestä selittyy toinen toistaan nerokkaammilla juonenkäänteillä. Näitä ovat esimerkiksi suomalaisen fasisti-illuminatin junailema huoltajuuskiista sekä yhteiskunnan syöpäläisten tehtailema akateemisuuskohu”, pohtii sarjakuva-analyytikko, venäläisäiti Tarja Pellinen.
Pellisen mielestä sarjakuvassa on syvä yhteiskunnallinen viesti. ”Oikeusjärjestelmän tulee olla pienen ihmisen puolella. Asioiden ratkominen keskustelemalla on nyky-yhteiskunnassa yliarvostettua. Sarjakuva kannustaa lukijaansa tuomaan pienetkin epäkohdat esiin ja viemään ne prosessiteitse arvioitaviksi.”
Sarjakuvan fanisto jännittää parhaillaan, selviääkö jo valmiiksi vainoharhainen Bäckman pitkittyneen ajojahdin aiheuttamasta raastavasta stressistä vai sortuuko hänen mielenterveytensä lopullisesti.
Suosion myötä Johan Bäckman -sarjakuvilta on vaikea välttyä. Bäckman-tuoteperhe myös laajenee lujaa vauhtia. Johan Bäckman -pehmoleluista, -actionfiguureista ja -videopeleistä odotetaan joulun lahjahittejä.
Espoon Leppävaaraan on parhaillaan rakenteilla Johan Bäckman -aiheinen teemapuisto, jossa lapset voivat muun muassa kannella oikeuskanslerille valitsemastaan aiheesta, verkostoitua Kremliä lähellä olevien vaikuttajien kanssa sekä mutapainia Heidi Hautalan kanssa.

6 vastausta aiheeseen “Sarjakuvasankari Johan Bäckman suursuosioon Venäjällä”

Bäckman vie Suomea maailmankartalle niin hienolla tavalla, että olen ehdottanut häntä viimeiset kolme kuukautta 1500 kertaa päivässä seuraavien palkintojen saajaksi: Suomen maabrändityöryhmän imagonedistämispalkinnon, Suomen yrittäjien Vuoden yrittäjä -palkinnon, Suomen Mielenterveysseuran mielenterveyspalkinnon, Jussien paras dramatisointi -palkinnon, Oscareiden paras lavastus -palkinnon ja Nobelin rauhanpalkinnon. Johan on Bäckman, jos ei palkintoja rupea satelemaan!

Johan olla porvoo poijke. Hän ymmärtä että ryssää voi ymmärtää vain yks kerrallan Suomess. Suomipojke kun on vähä yksinkertanen, enkelsidig.

Teen rikosilmoituksen teistä kaikista nopeammin kuin ehditte sanoa ”Suuri ja Mahtava”.

On täysin käsittämätöntä, että Jossu Päkmänniä ei ole vielä ylennetty reservin ylikomukaksi Ahvenanmaan sukellusvene laivastoon. Järjestän yhden miehen mielenosoituksen lähi baarissani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Helsinki esittää aprillipäivän siirtämistä marraskuulle

Andrea Costa (KINOS) Helsingin kaupunki ehdottaa, että perinteisesti huhtikuun 1. päivänä vietettävä aprillipäivä siirrettäisiin marras–joulukuun vaihteeseen, jolloin ensimmäinen lumimyrsky vetää...

Close