Kategoriat
Kotimaa Talous

Posiva lisää kapasiteettiaan pakkaamalla ydinjätteensä ARJ:lla

(BBS) Ydinjätteen loppusijoituksesta vastaava Posiva aikoo kasvattaa ydinjätteen loppusijoitukseen tarkoitetun Onkalonsa kapasiteettia. Yhtiön suunnitelmien mukaan ydinjätettä mahtuu monttuun lähes kaksinkertainen määrä, kun se pakataan ARJ-muodossa disketeille.
”Ei muuta kuin arj a -v1457664 ja katteet kattoon”, intoilee Posivan  toimitusjohtaja Lex Luthor.
Luthorin mukaan diskettien kippaaminen kuoppaan on tämän hetken näkemyksen mukaan paras ja turvallisin tapa säilöä ydinjätettä. Hän ei usko, että näkemys voisi muuttua tulevaisuudessakaan.
Ilman loppusijoituspaikkaa olevassa Fennovoimassa tieto tarjolle tulevasta lisätilasta otettiin innolla vastaan. Aiemmin on ollut epäselvää, onko Posivan ydinjätevarastossa tilaa muiden yhtiöiden kuin Teollisuuden voiman ja Fortumin jätteille.
Saksalaisen Eon-energiajätin vetäydyttyä ydinvoimahankkeesta on kuitenkin todennäköistä, että Fennovoiman tuottama ydinjäte mahtuu kokonaisuudessaan paikallisen miehen tai hänen veljensä nenään. Fennovoiman suurmufti Basil Fawlty pitää epäilyjä perusteettomina.
”Mun isällä on taatusti enemmän ydinjätettä kuin sun isälläs on muuhun kuin valtiontukien kuppaamiseen tarkoitettuja tuulivoimahankkeita”, hän toteaa.

5 vastausta aiheeseen “Posiva lisää kapasiteettiaan pakkaamalla ydinjätteensä ARJ:lla”

Helpointa on varastoida jätteet Talvivaaraan. Niin kauan kun uraanikin on ollut siellä kallioperässä siitä ei ole ollut mitään haittaa, mutta kun sitä ruvetaan liuottamaan esiin niin jo yritys on tuomittava. Kannattaa menetellä päinvastoin eli liuottaa jätteet happoon, sekoittaa kipsiveteen hienon kalliomurskeen kera ja antaa sedimentoitua.

Poikkesinpa pitkästä aikaa lukemaan tätäkin.
Jutut ovat yhä samaa taattua viherpaskaa. Pakkaisivat mieluummin Lehden disketeille ja hautaisivat jonnekin ongelmajätteen sijoituspaikkaan.

Voisiko ydinjätteet puristaa pikkulintujen rengastusmerkeiksi? Rengas säilyy muuttumattomana satoja tuhansia vuosia, eli paljon paremmin kuin nykyisin käytössä oleva alumiinirengas. Olisi kätevää kun lintumiehet voisivat etsiä rengastettuja tipuja päivällä geigermittareilla ja yöllä vaaleanvihreän hehkun perusteella.
Talveksi ydinjäteongelma aina poistuisi afrikkaan, jos ainoastaan muuttolinnut rengastettaisiin uusilla renkailla.
Toinen vaihtoehto olisi puristaa ydinjäte nuorison suosimiksi edullisiksi koruiksi, mutta nuoret eivät muuta pois talveksi, joten ydinjäteongelman tasaaminen afrikan kanssa ei onnistuisi.
Myös Caribbean Cruisesille valmistettavat risteilyalukset voitaisiin tästedes tehdä käytetystä ydinpolttoaineesta. Ne eivät ainakaan tule Suomeen takaisin.
Ja siinä pääsisi kerralla eroon isommastakin satsista.

Painakaa ydinjäte niihin rahoihin, jotka lähtee veroparatiisiyhtiöiden mukana ulkomaille. Ai niin, Suomeen jää sitten vaan 2 markan kolikkoa eikä niillä pysty soittamaan kolikkopuhelimella terveyskeskukseen Monacoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Paikallinen mies äänesti Yhdysvaltain presidenttiä

Jonathan Rashad (PIHTIPUDAS) Paikallinen mies Erno Onre hohkaa tyytyväisyyttä äänestettyään Barack Obamaa Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. "Hyvä mieli tuli, kun meidän...

Close