Kategoriat
Kotimaa

Talvivaara epäilee altaasta löytyneiden lintujen hukuttautuneen

(TYRION) Kaivosyhtiö Talvivaara tyrmää julkisuudessa liikkuneet huhut, joiden mukaan sen vesialtaasta löytyneiden vesilintujen kuolinsyynä voisivat olla kaivoksen päästöt. Yhtiön tiedottajan Mohammed Saeed al-Sahafin mukaan on erittäin todennäköistä, että linnut olivat itse hukuttautuneet altaaseen.
”Vesilintujen tiedetään olevan vittumaisia otuksia, jotka tekevät tällaista tahallaan haitatakseen kotimaisten yrittäjien toimintaa. Korostamme myös, että linnut olivat ilmeisesti ulkomailta saapuneita provokaattoreita”, al-Sahaf muistuttaa.
Tiedottajan mukaan yhtiön turvamiehet ovat lisäksi löytäneet altaan liepeiltä kirjeen, joka saattaa olla lintujen jättämä itsemurhaviesti.
”Mahdollista on myös, että linnut saivat äkkiseltään kylmään veteen laskeutuessaan shokin, joka pysäytti niiden sydämet. Eikä voida sulkea pois sitäään vaihtoehtoa, että nämä lintujen löytäjät olisivat kantaneet ne itse altaaseen. Eikä ole aukottomasti edes todistettu, että linnut olivat koko altaassa. Ne saattoivat olla kvantittuneessa superpositiossa eli oikeasti linnut makasivat kuolleina jossain aivan muualla, mutta fluktuaation vuoksi ne havaittiin hetkellisesti kaivosalueella. Pitikö tämäkin teille toimittajille erikseen tulla selittämään”, al-Sahaf kertoo.
”Lisäksi yhtiö haluaa painottaa, oho, katsokaas mikäs tuolla takananne on!” al-Sahaf lopettaa ja kirmaisee juoksuun.
Paikallinen Ely-keskus ei halunnut kommentoida asiaa, koska keskuksen ympäristöstä vastaava toiminta lakkautettiin hallintomuutoksen yhteydessä vuonna 2010 kuten muuallakin Suomessa.
Lopuksi lisäämme tähänkin juttuun sanan iPad ja toteamme Yle-veron olevan ihan tyhmä ja yäk, jotta myös Sanomien johdossa oltaisiin tyytyväisiä.

9 vastausta aiheeseen “Talvivaara epäilee altaasta löytyneiden lintujen hukuttautuneen”

Linnut ovat selvästi törmänneet jäävuoreen näin Titaanikin vuosipäivänä! Tai sitten tämäkin uutinen vain täysi ”ankka”!

Oikeasti linnut oli kuolleet läheisen ekosähkö tuulimyllyn lapoihin. Pystyn todistamaan kaiken matematiikkalla jos joku vain tuo mustat aurinkolasini!

Kuntavaaliehdokkaan sivuilla on onnistunut satiiri mm. kuntavaaliehdokkaasta.

Kyseessä lienevät Fukushimasta liikkeelle lähteneet kamikaze-sorsat. Tuhottuaan Japanissa pari ydinvoimalaa, nämä sulkasatoiset sabotöörit suuntasivat katseensa kohti viattoman unta nukkuvaa Talvivaaran kaivosta. Ohi meni ja oikeus voitti! Emme voi kuitenkaan luottaa vain hyvään onneemme vaan tapaus korostaa ja alleviivaa Natoon liittymisen välttämättömyyttä.

Viranomaistutkimusten mukaan Talvivaaran kaivoksella on myös ollut lupa laskea myrkkyjätteensä erääseen työntekijäänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Nuoret veteraanit muistuttivat talvisodasta

(SUMMA) Kansallista veteraanipäivää on vietetty perinteisissä merkeissä. Sodan jälkeen syntyneiden sotaveteraanien yhdistys laski suurieleisesti perinteisen seppeleen sankarihaudoille Hietaniemen hautusmaalla, minkä jälkeen yhdistyksen...

Close