Nuoret veteraanit muistuttivat talvisodasta

0
5

(SUMMA) Kansallista veteraanipäivää on vietetty perinteisissä merkeissä. Sodan jälkeen syntyneiden sotaveteraanien yhdistys laski suurieleisesti perinteisen seppeleen sankarihaudoille Hietaniemen hautusmaalla, minkä jälkeen yhdistyksen jäsenistö esitti taitoratsastusta sotaveteraaneilla. Yhdistyksen kenttämajuri Pentti Oinonen (ps.) muistutti puheessaan, ettei sotaveteraaneilla ratsastaminen saa kadota Suomesta.

Koti-, uskonto- ja isänmaarintamamiehet ry:n kenttärovasti Tähän Joku Muu PS:n Tyyppi (ps.) muistutti samassa tilaisuudessa pitämässään juhlapuheessaan, että veteraaniratsastuksen tulevaisuuden turvaamiseksi on edelleen tärkeää erotella oikeat sotaveteraanit niistä homoista ja kommareista, jotka myös puolustivat isänmaataan. Tällaisista veteraaneista tulee nykyisessä asenneilmastossa huonoja ratsuja, hän korosti. SJSS:n Oinonen oli samaa mieltä.

“Eikä siellä sitä paitsi ollut mitään homoja silloin. Homoja on alkanut ilmestyä vasta 90-luvun puolivälin jälkeen. Ainakin minun maailmaani. Ja vain koska nykymeno on saanut jatkua”, Oinonen summasi.

5 lukijakirjettä

 1. Syvä iskumme on, viha voittamaton sanoo:

  Tänä tärkeänä päivänä on myös syytä muistuttaa kansaa siitä, millaisen uhrauksen me 2, 3. ja 4. polven sotainvalidit olemme isänmaallemme tehneet. Taistelu menneisyyden haamuja vastaan on käynyt niin pahasti psyyken päälle, että nyt joutuu elämään yhteiskunnan tuilla ja roikkumaan netissä keskellä arkipäivää. Ei oo helppoo.

  (0)
 2. Perus Persunen sanoo:

  Ettekö te vasemmistopervot tajua, että homot raiskaavat meidän veteraanimme!

  (0)
 3. Nuori veteraani sanoo:

  Haluan vain päästä hoitoon. Ei hiuksen halkeamaakaan.

  (0)
 4. Anne Penaali sanoo:

  Eikö veteraaneilla ratsastaminen (kirjaimellisesti) ole myös homoa?

  (0)
 5. Viddu, tulis sota ja taas olis sotaveteraaneillekin taas tilausta seuraavat 80 vuotta. Kait nykynuori elää jo 100 vuotiaaksi, mitä?

  Ps. Koska ilmoitetaan liikekannallepanosta, että kerkiää menoon mukaan? Äiti oli Laatokan rannalta ja olisi vähän selvittämättömiä asioita veli venäläisen kanssa sen torpan polton kanssa.

  (0)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.