Kategoriat
Talous

Areva-Siemens palkkaa Axl Rosen vastaamaan Olkiluoto 3:n valmistumisesta

(SAGRADA EURAJOKI) Olkiluodon kolmannen ydinvoimalayksikön valmistumisaikataulu uhkaa venyä entisestään. Rakennustöistä vastaava Areva-Siemens-konsortio koettaa nyt saada rakentamiseen vauhtia nostamalla Olkiluodon kolmosreaktorin työmaan johtoon yhdysvaltalaisen rock-muusikko W. Axl Rosen.
”Herra Rosella on vahva kokemus siitä, kuinka suurhankkeet saadaan valmiiksi aikataulussa, jonka kehtaan valehdella ripeäksi”, kertoo reaktorin rakennustöistä vastaavan Arevan toimitusjohtaja Luc Oursel.
Samalla Areva-Siemens myönsi, että se on pettynyt valtaosaan käytännön rakentamisesta vastaavista alihankkijoista. Uudeksi pääurakoitsijaksi onkin valittu yhdysvaltalainen 3D Realms, jonka uskotaan nopeuttavan valmistumista selvästi.
”Kyllä täällä sen verran asiantuntemusta löytyy, että valmista pitäisi tulla viimeistään vuonna 1998”, lupaa 3D Realmsin pääsuunnittelija Antoni Gaudi.
Alun perin kolmosreaktorin oli määrä valmistua jo vuonna 2009, mutta valmistumisaikataulua on jouduttu lykkäämään useasti. Areva-Siemens vastaa Suomessa Olkiluodon työmaan lisäksi myös Aikakaus-Lehden ilmestymisestä.

3 vastausta aiheeseen “Areva-Siemens palkkaa Axl Rosen vastaamaan Olkiluoto 3:n valmistumisesta”

Rose ei ole ensimmäinen Olkiluodon palkkaama yhdysvaltalainen muusikko: Dr Dre aloitti ydinvoimalaitoksen säteilyturvajohtajana vuonna 2004.

”Olkiluodon työntekijöiden palkanmaksu toimii harvinaisen edistyksellisellä virtuaalirahalla, joka saadaan käyttöön viimeistään vuonna 2120”, sanoo Arevan henkilöstöpäällikkö ja luiskahtaa tilkkimättömään onkaloon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
EU:lta uusi tyly raju mystinen kohudirektiivi: Toimittajilta kielletään lukutaito

(PERUSSUOMI) Euroopan unioni aikoo kieltää toimittajilta ja toimittajiksi pyrkiviltä lukutaidon hankkimisen. Asia selviää jonkun siistinkuuloisen ulkomaisen lehden jutusta, josta luimme...

Close