Kategoriat
Kotimaa

Asiantuntijat: Halla-ahon kirjoitukset eivät vihapuhetta

(JÄRKYTYS) Ihan liikaa julkisuutta saaneen perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon ihan liikaa julkisuutta saaneet blogikirjoitukset eivät ole vihapuhetta, arvioivat Lehden haastattelemat asiantuntijat. Eksperttien mielestä kirjoitukset ovat kylläkin täyttä paskaa, todellisuudesta irrallaan olevaa höperehtimistä ja plagiaattia ulkomaisista blogeista, mutta eivät vihapuhetta.

”Tarvittava koherenssi ja loogisuus puuttuvat. Sitäpaitsi vihapuheen pitäisi jo määritelmällisesti lietsoa jonkinlaista aggressiota, nämä kyllä herättävät täysipäisessä lukijassa lähinnä säälinsekaista ihmetystä ja epäuskoista naurahtelua. Tai sitten ne ovat aivan nerokasta parodiaa äärimmäisestä paranoiasta”,
arvioi Jyväskylän yliopiston nollatutkimuksen huippuyksikön dosentti Antti Veijo-Seppo.
Asiantuntijat huomauttavat, että korkeasti koulutetun henkilön voisi olettaa osaavan perustella mielipiteensä ja osata lukea tilastoja sekä mm. aakkosia. Halla-aho on taustaltaan ylikoulutettu kielenkääntäjä.
”Jos mietitään että tämän kirjoittaja on tosiaan korkeimman yliopistollisen tutkinnon suorittanut henkilö, on suomalainen koulujärjestelmä todellakin kriisissä”, arvioi Helsingin olanyliopiston kielitieteellis-seminologisen tutkimusyksikön professori Herbert J’Accuse.
J’Accuse huomauttaa, että toki suurimpaan osaan suomalaisesta julkisesta keskustelusta pätevät samat sanat mitä Halla-ahonkin kannanottoihin. Hän kollegoineen suhtautuu kuitenkin nuivasti ajatukseen siitä, että keskustelun tasoa voitaisiin nostaa puuttumalla perustuslailliseen sananvapauteen. Veijo-Seppo esittää, että tehokkaampia olisivat asetustasoiset tarkennukset.
”Olisi jo korkea aika sisällyttää lakiin yleisesti maailmalla tunnettu vitunmoisen tyhmyyden rangaistavuuspykälä, jatketun tyhmyyden kielto sekä ehdoton ei julkiselle prinsessamarttyyriudelle”, hän sanoo. Varsinaisen ns. sananvapauskortin Veijo-Seppo kehottaa työntämään lähinnä perseeseen.

12 vastausta aiheeseen “Asiantuntijat: Halla-ahon kirjoitukset eivät vihapuhetta”

Totuushan on se, ettei kukaan ei vastustaja, ei seuraaja, ei kukaan muu kuin jokku paranoijaiset psykot, ole lukenut niitä Halla-ahon tekstejä. Kuka sellasta oikeasti jaksaisi edes kirjoittaa.

Humanitäärisen korkeakoulutuksen haittapuoliin lukeutuu tietoisuus kaiken olevaisen turhuudesta ja oman olemisen mitättömyydestä. Sen voi korvata ja kostaa muiden nöyryyttämisellä sekä demagogisilla argumenteilla. Toimii aina ja takaa kivan keskusteluaiheen ekumeenisen seurakunnan saunailtaan!

Kun on iso näyttö, niin tuo tekstin alle sijoitettu vilkkuva reklaami on yksi ihan vitun ärsyttävä asia. Ei pysy silmä rivillä meinaan mitenkään, kun näkökentän äärilaita kirkuu huomiota tämän kokoisessa jutussa jo otsikkoa lukiessa. Lukaiskaa vaikka joku Adwordsin sijoitteluartikkeli, niin käytettävyys paranisi. Katkaiskaa vaikka ennemmin leipätekstilohko ja sujauttakaa mainoskatko sinne, sekin häiritsee vähemmän ja kerää varmasti enemmän klikkauksia.

Liian paljon julkisuutta saaneen kansanedustajan liian paljon julkisuutta saanut blogi voi vedota siihen, ettei laissa voida kieltää ihmistä olemasta täydellinen pässi ja pahasti väärässä. Sitä voi toki miettiä, voiko kirjoittajaa syyttää valehtelusta hänen väittäessään olevansa oikeassa, vai onko se osa hänen perustuslaillista oikeuttaan olla aivan totaalisen kuutamolla.

Edelliselle nimimerkille haluaisin muistuttaa, että islam.
Sitäpaitsi pakkoruotsi. Eikä missään nimessä sovi unohtaa feministivihervasemmistolainen astrid thors. Liberaali liberaali.
Lopuksi vielä totean monikulttuurinen eliitti.

Julkisuuden- ja huomionkipeä Halla-aho on saanut tarpeeksi julkisuutta. Sano minun sanoneen, muutoksen tuulet puhaltaa. Aalto on saavuttanut rannan ja alkaa vetäytymään. Peruutuspelistä on niin vaikea nähdä taaksepäin, todellisuus ei näy siitä kunnolla.

Samaan aikaan James Denialisti, Halla-ahon uskollinen tukija, pauhasi erään helsinkiläisen eduskuntatalon kadunkulmassa kenenkään kuuntelematta.
Sattumalta ohikulkenut Matti Mukava kommentoi: ”Pidä sinä äijä läpes kiinni!”
Kommentti nosti väkijoukosta hurraahuutoja.

Onko tässä asiassa muistettu kuulla myös todellista eksperttiä, Lehto-Seppoa?

Ennen kaikki yliopistomaailman humanistipiiperrys sai karvat pystyyn. Varsinkin vieraisiin kieliin perehtyminen oli kyllä mun silmis mielenvika ja pahimman luokan kulttuuripetturuutta, sillä useamman kielen osaaminen on kirjaimellisesti monikulttuurisuutta. Humanistisen koulutuksen saaneena persuna myös Mestari itte on tajunnu tämän ristiriitaisuuden, ja aikookin seuraavaksi itsekseen väitellä siitä, pitäisikö maahanmuuttajille sallia aseenkantolupia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Feces-festivaaleilla ei vältytty tuskan parahduksilta

(BAJAMAJA) Jokavuotinen Feces-festivaali keräsi tänäkin vuonna tuhansia osallistujia Gumnäsin ruukin maisemiin. Teemana oli "Sisään kahville vai ulos teelle". Lämmin auringonpaiste,...

Close