Kategoriat
Kotimaa

Polkupyörävarkauksien ja raiskauksien ehkäiseminen helppoa

(PUSKA) Poliisi on tänäkin kesänä saanut ennätysmäärän ilmoituksia polkupyörävarkauksista ja raiskauksista. Useimmiten polkupyörä on varastettu tai sukupuolielimiin on tunkeuduttu yöllä baarireissun päätteeksi.
Komisario Torsti Koskinen Helsingin poliisista valittelee, että moni polkupyörävarkaus ja raiskaus olisi ollut estettävissä muutamilla yksinkertaisilla varotoimenpiteillä.
Piilota ja lukitse
Koskisen mukaan tavaraansa, oli se sitten polkupyörä, rinnat, perse tai pillu ei kannata pitää liian näkyvillä etenkään kaupunkikeskustoissa ilta-aikaan. Humalaisen ei kannata kaupungille viedä ainakaan hyvää tavaraa, sillä riski polkupyörävarkauden tai raiskauksen uhriksi joutumiseen kasvaa huomattavasti humalaisella.
”Tärkeintä on, että tavaraa säilytetään suojaisassa paikassa ja hyvin lukittuna”, sanoo Koskinen.
Tavaran lukitsemiseen ja säilyttämiseen kannattaakin suhtautua huolellisesti, sillä kotivakuutus ei välttämättä korvaa polkupyörää tai raiskatuksi tulemista, mikäli tavaraa on pidetty näkyvissä julkisella paikalla lukitsematta. Sen sijaan U-lukon tai siveysvyön ei enää nykyisten vakuutusehtojen mukaan tarvitse välttämättä olla vakuutusyhtiön erikseen hyväksymä, vaan useimmat markkinoilla olevat mallit riittävät, kunhan lukon tai vyön murtaminen vaatii kohtuullista vaivaa.
Turvamerkitse
Koskinen suosittelee myös turvamerkitsemään tavaransa. Näkyvä turvamerkintä rungon ylä- ja alaosissa sekä kenties myös otsassa tai ohjaustangossa auttaa rikoksen selvittelyssä. Epäillyn on turha väittää, ettei hän ole tiennyt tai voinut tarkistaa tavaran oikeaa omistajaa, mikäli tämä on selkeästi ja näkyvästi merkitty.
”Turvallista matkaa”, toivottaa komisario Koskinen.

8 vastausta aiheeseen “Polkupyörävarkauksien ja raiskauksien ehkäiseminen helppoa”

Lisäksi poliisi muistuttaa suurimman osan raiskauksista tapahtuvan parisuhteessa eli naisten on oman turvallisuutensa takia tärkeää välttää vakituisten parisuhteiden muodostamista varsinkaan vastakkaisen sukupuolen edustajien kanssa.

Pohjoismainen sosialidemokraatti islam media polkupyörävarkaus.
Noitavaino yhyy.

Me pohjois-Esplanadin vallanneet aktivistit olemme kyllä sitä mieltä että pyörä pitää voida jättää kaupungille lukitsematta ilman että sitä varastetaan.

Nyt Iisakki sillä lailla että useimmiten mainitsemasi rikokset tehdää nimenomaan lukkojen takana ja vaikka pyörää olisi kuinka lukittu liero rosvo sen vie. Ja vaikka pyörä olisi lukitsematta on sen ottaminen aina rikos, koska pyörä ei ole rosvon omaisuutta. Kyseessä ei ole rosvon oma pyörä, eikä rikoksen tekijä ei voi puolustautua sanomalla ettei tiennyt kenen pyörästä oli kyse.
Rikos on rikos on rikos.

Se, joka siirtyy pyörän satulasta baarin jakkaralle lakkaamatta polkemasta koko iltana, saa olla rauhassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Asiantuntijat: Halla-ahon kirjoitukset eivät vihapuhetta

(JÄRKYTYS) Ihan liikaa julkisuutta saaneen perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon ihan liikaa julkisuutta saaneet blogikirjoitukset eivät ole vihapuhetta, arvioivat Lehden haastattelemat...

Close