Kategoriat
Kotimaa

Tutkimus: Internet voi olla vaaraksi äideille

(MERIKANTO) Internetin vaaroja äitien kehitykselle on ehkä vähätelty, arvioi Jyväskylän yliopiston palkkahuippuosaamisyksikön Aino Sallinen -keskus. Tuoreessa tutkimuksessaan keskus katsoo, että äidit saattavat internetissä altistua suurelle määrälle haitallista aineistoa.
”Olemme myös huolissamme siitä, miten internet korvaa äitien oikeat ihmissuhteet. Nettikaverit voivat olla äidin elämää rikastuttava lisä, mutta jos äidin kaikki yöt kuluvat netin ääressä, hänen sosiaalinen kehityksensä voi vaarantua”, arvioi keskuksen kahviautomaatti Leena-Jorma Noitavaino.
Totuus ja sepite sekoittuvat
Noitavaino muistuttaa myös, että äitien voi olla vaikeaa erottaa internetissä vellovaa runsasta sepitteellistä aineistoa todellisesta tiedosta, mikä voi johtaa moniin väärinymmärryksiin, hämmennykseen ja jopa vanhempainryhmien perustamiseen. Tämä pätee hänen mukaansa tosin netin ulkopuolellakin.
”Yleisesti ottaen äitiä ei kannata päästää surffaamaan netissä koskaan ilman valvontaa. Aina on syytä pitää silmällä ja tarvittaessa tarkistaa jälkikäteen, millä sivuilla äiti on vieraillut. Kotikoneelle voi myös asentaa ohjelmiston, joka estää äidin käynnit vaarallisilla sivuilla”, Noitavaino jatkaa.
Jos yksityiskohtaiset ohjeet tuntuvat vaikeilta muistaa, tutkimus antaa äitien netinkäytöstä huolestuneille helpon nyrkkisäännön: ”Ei vittu ikinä äitejä nettiin ennen kuin niiden kakarat ovat ainakin 40-vuotiaita ja sittenkin vain vahvassa lääkityksessä ja ilman näppäimistöä”, neuvoo Noitavaino.

5 vastausta aiheeseen “Tutkimus: Internet voi olla vaaraksi äideille”

Ei ollut äitejä ennen internettiä. Gates hedelmöitti, Apple levitti, Nokia tunaroi, mutta Android pelastaa!

Kyllä meillä Hommooh-foorumilla tämä pelko- ja vihatilojen lietsominen dis- ja misinformaation avulla on toiminut ihan hyvin. Aiomme vielä tämän vuoden aikana laajentaa cis- ja pis- ja hisinformaatioon.

Sinänsä ansiokas raportti jätti kokonaan huomiotta sen, kuinka äidit internetissä menettävät normaalin sosiaalisen kontrollin ja päätyvät tukkanuottasille aiheesta kuten riisin keittäminen ja spinning-treenit riippumatta.

Tukiainen-Länsmanin ja Martinan ja Eskon ruotiminen Vauva.fi ja Kaksplus.fi -sivustoilla on vaaraksi etenkin vaiheessa, jossa äidin aivot alkavat kehittyä ja hän oppii ryömimään makuupaikaltaan, johon hänelle on tuotu ruoka valmiina. Netistä irrottautuessaan äiti oppii sisäsiistiksi ja ottaa jo itse vastuuta esimerkiksi oman huoneen siivouksesta. ”Tässä vaiheessa, joka ajoittuu tietyillä yksilöillä vasta 75 vuoden ikään, äiti huomaa esimerkiksi oman rynnäsparin kuvan julkaisemisen vahingolliseksi. Tosin kaikki eivät yllä tähän vaiheeseen koko elinaikanaan”, toteaa naistutkimuksen aliassistentti Alli Läski-Palli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Timo Soini sanoi latteuden

(KOSMOS) Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on kuvaillut hallitusneuvottelujen käännettä ylimielisellä latteudella ja mitään merkitsemättömällä kielikuvalla. Samalla Soini muistutti ainakin kahden...

Close