Kategoriat
Muut lehdet Pääkirjoitus

Pääministeri Timo Soini. Tai Jyrki Katainen tai Mari Kiviniemi tai joku

(SANOMATALO) Suomessa on nyt neljä pääministeriehdokasta, arvioi Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen Perussuomalaisten uusia kannatuslukuja viime viikolla. Timo Soinin ottaminen mukaan pääministeritaistoon on saanut monet toimittajat ennen kaikkea pääkirjoitustoimituksissa huolestumaan ihmisten käyttäytymisen järkevyydestä.
Ilta-Sanomat tutkitutti vuodenvaihteessa syyt äänestää. Useimmat Keskustaa, Kokoomusta tai SDP:tä äänestävät ilmoittavat syyksi äänestyspäätökselleen epämääräisen jatkuvuuden, pyrkimyksen johonkin tutulta tuntuvaan. Kuinkahan moni jatkuvuutta haluava on pysähtynyt miettimään, minkälaista jatkuvuutta oikeastaan haluaa?
Vaaleissa jokainen annettu ääni on yhtä arvokas. Ihanne olisi, että jokainen ääni on myös yhtä harkittu. Yksittäisten ihmisten äänestyspäätöksillä voi olla yhteen koottuna arvaamattomia seurauksia. Sen on saanut karvaasti kokea muun muassa viisi miljoonaa suomalaista.
Tiedotusvälineille muuttunut tilanne tarkoittaa sitä, että suuria puolueita on ryhdyttävä kohtelemaan todennäköisinä hallituspuolueina. Samalla Jyrki Kataista, Mari Kiviniemeä ja Jutta Urpilaista on ryhdyttävä kohtelemaan yhtä tiukasti kuin Timo Soinia. Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n ohjelmat ja kannanotot on otettava  suurennuslasin alle ja tutkittava, ovatko ne toteuttamiskelpoisia. Esimerkiksi pääministeripuolueeksi povatun Kokoomuksen ”veronalennukset-kohti-tasaveroa-vakauttavat-talouden-ihan-varmasti-mutta-ei-nyt-kysellä-liikaa-että-miten-veronalennukset-ovat-aikaisemmin-muissa-maissa-toimineet” -linja ei vielä vakuuta.
Kokoomukselta, Keskustalta ja SDP:ltä on lupa odottaa vakavaa argumentointia, ei pelkkää ideologisten linjapäätösten esittämistä itsestäänselvinä ja arvovapaina ”pakkotoimina”.

9 vastausta aiheeseen “Pääministeri Timo Soini. Tai Jyrki Katainen tai Mari Kiviniemi tai joku”

Itse ainakin haistatan varpusen kullit moisille kallupeille ja ryyppään ankarasti vaaliviikonloppuun asti. Se kenen naama kurkistaa sunnuntai aamuna vessanpöntöstä saa ainakin mun äänen jos uurnille asti jaksan kömpiä. Muistaaks joku milloin ne vaalit edes on?

Etelän metiaa saamme kiittää tästäkin. Soini viedään sinne herrojen keskelle pilkattavaksi ja sitten kaikki saavat hävetä.

Kysyntä ja globaalit haasteet maaseutuajattelun keskiöön
Maaseutupolitiikassa tarvitaan tulevaisuuteen suuntautuvaa, kysyntälähtöistä ajattelua, jolla vastataan liikkuvien ja monipaikkaisten suomalaisten yksilöllisiin tarpeisiin sekä globaaleihin ilmasto-, energia- ja luonnonvarapolitiikan haasteisiin. Vaalikevät sekä käynnissä oleva maaseudun rahoitusohjelmien uudistaminen tarjoavat erinomaisen aikaikkunan maaseutuajattelun uudistamiseen.

Eikö Teitä pelota plagioida HS:n pääkirjoitusta? Uhkana on likainen oikeusjuttu, jossa Teitä syytetään yhtiön julkisen kuvan likaamisesta & tekijänoikeusrikkomuksesta. Immateriaalisen aineiston luvattomasta käytöstä voi saada ihan helvetinmoiset sakot Suomessa, puhumattakaan itse HS:n jutun infantiilin sisällön paljastamisesta.
Siis eiko Teitä pelota Erkon kosto ?! Vai yritättekö vain tuoda itseänne tykö ja nostaa vaikenemisenne hintaa…

Pääministerin valintaprosessi on siis edennyt jo siihen vaiheeseen, että on jäljellä enää neljä ehdokasta, joita me kansalaiset saamme äänillämme tukea. Kiitos demokratia!
P.S. Huhujen mukaan Kekkosen jättämää tyhjiötä täyttämään olisi vihdoin saatavilla vahva johtaja, jolla on vuosikymmenien kokemus alalta. Kunhan joku saisi haettua hänet Egyptistä.

Arto M. ja Toivo S.: Kyllä meidän kakkoshallitus on jo valmiina, mutta käydään vaalit ensin 🙂

Pahamaineinen terroristiryhmä Microsoft, pitää Suomea otteessaan. Johtaja Bill on piilossa ehkä piilaaksossa.

meitä on yhdeksän äänestysoikeuden haltijaa ja entistä punamulta-sinimulta -koneiston puheenkirjoittajaa. Luovuttakaa meille kevään vaaleissa enemmistövalta, ja toteutamme seuraavan ohjelman:
* edellisen pääministerin ja hallituksen välitön erottaminen
* kehitysmaakuntien hajasijoitus pysyvästi Suomeen ja muihin paikkoihin. Muut paikat ilmoitetaan myöhemmin.
* nato-yhteistyön rajaaminen pohjois-amerikkaan
* pol potin nimitys perhe- ja hajakeskitysministeriksi
* muita toimia, joista ilmoitamme myöhemmin
t. yksi monista asiaa sivusta seuranneista sent from my iPhone
PS. eikun ei sittenkään, peruutamme koko jutun, kun koko työvoima ja pakolaisetkin on häipynyt maasta vaaleihin mennessä paniikinsekaisessa epäjärjestyksessä

Flop: Ei minun kämpässä ole kyllä Gatesia näkynyt, tai sitten se on kyllä piiloutunut sinne todella hyvin. 😮 (Ja Piilaaksohan on siis muutaman tuhannen neliön kokoinen tonttini, kera asuintalon.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tuhannet vaarassa Scooterin keikalla Vantaalla

(ONNELA) Saksalaisen Scooter-soitinmusiikkiyhtyeen esiintyminen Vantaan Onnelassa oli vaarantaa tuhansien ihmisten hengen. Järjestäjien parhaista yrityksistä huolimatta yhtye pääsi soittamaan, jolloin yläkertaan...

Close