Kategoriat
Talous

Kansa raivostui – lentoemännillä isompi palkka kuin sotaveteraaneilla!

(VOLGOGRAD) Lakkoilevien lentoemäntien työeduista ja palkkauksesta on noussut kova kohu, ja kun sanon kohu, tarkoitan että kymmenkunta työtöntä idioottia jauhaa siittä katkeraa marinaa meidän keskustelupalstallamme, mutta täytyyhän tätä omaa verkkolehteä jollain tempulla promota ja huijata ihmisiä klikkailemaan paskajuttuja, joissa on vähemmän sisältöä kuin broilerpyöryköiden ravintosisältölistassa, ja niin, missäs minä olinkaan.
Eniten puhetta ovat herättäneet lentoemäntien palkat, jotka ovat palkkatyöläisten kovimpien joukossa, jos listalta jätetään kätevästi eikä yhtään tarkoitushakuisesti pois aika iso kasa ammatteja, sekä merkittävät työaikaedut. Lentoemännät saavat usein ns. vapaapäiviä, ja työvuorojen väliin jätetään jopa ns. lepoajaksi kutsuttuja taukoja, joiden aikana ei tarvitse tehdä töitä lainkaan. Ajatelkaa! Ei meillä Laukon kartanon mailla sellaisia ole.
Asiantuntijat, joilla ei ole juuri mitään kytkentää työnantajajärjestöön ja jos onkin, ei nyt tehdä siitä mitään suurta numeroa, huomauttavat, että jo lentoemännän alkupalkka on monesti suurempi kuin keskimääräisen sotaveteraanin mediaanipalkka. Kyselyissä kansa on pitänyt tätä suurena vääryytenä. Joidenkin työlainsäädännön eksperttien mielestä ero voi tosin johtua siitä, että sata prosenttia veteraaneista on itse asiassa palkkatulon ulkopuolella eläkkeellä.
Selitystä on kuitenkin moitittu arjen realiteettien unohtamisesta ja semanttisesta kikkailusta, koska se ei vastaa niitä ennakkoluuloja joita minulla ja parilla kaverillani on.

3 vastausta aiheeseen “Kansa raivostui – lentoemännillä isompi palkka kuin sotaveteraaneilla!”

Pyydän saada huomauttaa, etten suinkaan jauha katkeraa marinaa niin kuin jutussanne väitätte, joskin olen työtön sekä idiootti. Siitä pointsit teille, mutta toimittajalla olisi syytä kuitenkin tarkistaa kaikki faktansa ennen kuin laukaisee, ettei käy niin kuin Päeville. No varssinaiseen assijaan.
Muistelen muidenkin täällä kritisoineen Lehden linjan muuttuneen meitä ilman työtä olevaa työväestöä aliarvioivaksi ja ilmeisen ympäristövastaiseksi, minkä näkee toki siitäkin, kun näin saastuttavia lentämisammattejakin puolustatte.
Mutta kuka olisi köyhän, pienen ihmisen ja oikeudenmukaisuuden puolella sekä ajattelisi ympäristöäkin? Ei kukaan, Finnairin musta moottorisavukaasu, työvuorojen väliset löhöajat ja hyvinvoivien ihmisten toimeentulo vaan kiinnostavat.
Alas sinimustaa journalistista linjaa vetävät Lehden satraappitoimittajat ynnä porvarilahtarit, ylös ympäristö ja puna-aate puna-vihreän journalismin puolesta. Kun ei Lehteä niin onko meillä puoluetta, joka lupaisi hoitaa nämä kondikseen heti viime vaalikaudella?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Itä-Suomen yliopisto avasi pseudotieteiden tiedekunnan

(TWILIGHT ZONE) Itä-Suomen yliopisto aloitti ensimmäisenä yliopistona maailmassa pseudotieteiden maisteriohjelman. Yliopiston hallitus ja rehtorit ilmaisivat yksimielisen tyytyväisyytensä uuden tiedekunnan toimintaan....

Close