Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Itä-Suomen yliopisto avasi pseudotieteiden tiedekunnan

(TWILIGHT ZONE) Itä-Suomen yliopisto aloitti ensimmäisenä yliopistona maailmassa pseudotieteiden maisteriohjelman. Yliopiston hallitus ja rehtorit ilmaisivat yksimielisen tyytyväisyytensä uuden tiedekunnan toimintaan.
”Varainkeruumme sai todellisen vaihteen silmään, kun erilaiset yhdistykset, säätiöt ja seurat kiinnostuivat uudesta pelinavauksestamme”, kommentoi rehtori Perttu Vartiainen hämärästä, oudoin kynttilöin valaistusta kokoussalista.
Pseudotieteiden tiedekunnan oppiaineista eugeniikka saavutti suuren määrän hakijoita kevään yhteishaussa. Opintonsa syksyllä aloittanut Heikki Herrschaft iloitsi paluusta tieteen alkujuurille mitatessaan toimittajan kalloa. Erityistä kiinnostusta oppiaineiden joukossa herättivät myös dianetiikka, kryptozoologia, henkiparannus ynnä useat salatieteet.
Pseudotieteiden opetus saa kiitosta ja tukea myös valtiotasolta. Valtionvarainministeri Jyrki Katainen luonnehti tiedekuntaa ”fhtagntistiseksi.” Kuopiossa pitämässään puheessa Katainen lupasi alkemian oppiaineelle 250 000 euron suuruisen tukipaketin, jonka odotetaan pelastavan Kreikan, Irlannin, Espanjan sekä Suomen kansantaloudet.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”kansalaistoimitti Peter Engwin”]Peter Engwin[/search].)

9 vastausta aiheeseen “Itä-Suomen yliopisto avasi pseudotieteiden tiedekunnan”

Muuten hyvä uutinen, mutta eugeniikka ei ole mikään pseudotieteellinen tutkimussuuntaus/ideologia.

Haluaisin huomauttaa että arvon kansalaistoimittaja on tehnyt lievän vihreen. Pseudotieteellinen tiedekunta on Itä-Suomen Yliopistossa muodostettu ottamalla jo olemassaolevien luonnontieteellisen tiedekunnan aineiden opetus ja lakkauttamalla kaikki humanistiset aineet. Kyseessä on siis vain hallinnollinen silmänkääntötemppu, joka ei todellisuudessa paranna opiskelijoiden asemaa laisinkaan. Lisäksi Olvi antaa vain rahaa, ei kaljaa.

Tämä kaikki muistuttaa kovasti Helsingin Yliopiston salaista tiedekuntaa vuosilta 2002-2003, josta löytyy kursseina mm. Johdatus Aineopintoihin (perehtyminen mietoihin aineisiin) ja Antipsykiatria (minuuden purkaminen ja mielenterveydestä vapautuminen). Löytyy helposti googlettamalla jos linkki alapuolella ei satu ilmestymään.
http://www.helsinki.fi/jarj/intelligenzia/sal/

Aivan.
Kreikan, Irlannin, Portugalin ja Suomen talousongelmat ratkaistaan vanhalla, hyväksi todetulla keinolla – lyijyllä.

Alkemian peruskurssi keskittyy kullan valmistukseen. Suosittelen kaikille köyhille opiskelijoille. Itse olen samalla kirjekurssilla Jyrki Kataisen kanssa. Oppiaineta ovat leipä ja sirkushuvit sekä hätätapauksien varalle (lue; Suomi ajautuu konkurssiin) veden muuttaminen viiniksi tosi nopeasti. Aion myös yrittää elämän palauttamista kuolleeseen ruumiiseen ja tätä tarkoitusta varten olen saanut käyttööni Kekkosen. Jos kaikki menee hyvin, niin tähän aikaan ensi vuonna on valtakunnassa kaikki kunnossa!

Minun mielestäni jonkun pitäisi erota tämän takia. Kyllä on käsittämätöntä että kukaan ei eroa. En kyllä tiedä kenen pitäisi erota, mutta ehdottomasti jonkun.

Itä-Suomen yliopisto tilaa uuden tiedekunnan viestintäpalvelut Kustannusyhtiö Koivuniemeltä. Tapani Koivuniemi pitää myös luentokurssin ”Näin teen bisnestä kusettamalla – case Kela, Fortum, UPM, Tullihallitus ja Maanpuolustuskorkeakoulu”. Luentosarjan alussa ja lopussa tehdään painoindeksimittaukset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti-ohjelma: Vanjan jäinen helvetti

Laura ja Allen elättävät perheensä kaupoista varastamallaan tavaralla ja huijaavat myyjiä lastensa avulla. (Kuvaustekstin henkilöillä ei ole tekemistä todellisuuden kanssa.)...

Close