Kategoriat
Kotimaa Tiede

Päivi Räsäsen blogi ehkä vastareaktio järjenkäytölle

(MOLIERE) Kansalaisten yleisen sivistystason kohoaminen ja rationaalisen ajattelun yleistyminen voivat aiheuttaa huolestuttavia vastareaktioita, varoittavat tutkijat. Aalto-yliopiston kehäpäätelmäinstituutin mukaan yleinen ns. ”järjenkäytön” lisääntyminen ja nk. ”perseilyn” vähentyminen aiheuttaa muun muassa Päivi Räsäsen blogin kaltaisia valitettavia, mutta onneksi vielä varsin harvinaisia ilmiöitä.
Instituutin mukaan kansalaisten ei kuitenkaan tarvitse alkaa varoa luonnossa liikkuessaan, sillä vastareaktioiden tunnistaminen on helppoa jo kaukaa.
”Erityistuntomerkkeinä ovat pitkänkin matkan päästä erottuvat kestämättömät päättelyketjut, pörheät virheelliset analogiat ja varsinkin kesäisin hyvin näyttävä marttyyrius”, kertoo instituutin tutkija Kirsti Facebook.
Toinen kätevä tuntomerkki on kantava kutsuääni, jankkaava ”miksei-näistä-asioista-puhuta-miksei-näistä-asioista-puhuta”, jota seuraa pitkä vuodattava jollotus ”ulalalalaaulalallaa-aa-aa”. Jotkut yksilöt voivat jatkaa ääntelyään pakonomaisesti jopa vuosikaudet putkeen, Facebook tietää.
”Osaltaan ilmiöön saattaa vaikuttaa vaikenemisen kulttuuri siitä, että aika monet ihmiset ovat niin helkkarin tyhmiä että pahaa tekee. Jos helkkarin tyhmien ihmisten aiheuttamista tosielämän ongelmista kaikissa puolueissa vaietaan, ääriliikkeille jää toimintatilaa”, Facebook pohtii.

11 vastausta aiheeseen “Päivi Räsäsen blogi ehkä vastareaktio järjenkäytölle”

Turpa rullalle nyt tästä vaikenemisen kulttuurista. Eikö se mene jo jakeluun että suomen kansa on aina vaiennut poliisille, lehdistölle, kansalaisjärjestöille ja bloggaajille. Aina välillä jonkun ostoskeskuksen alta löytyy jokin niskuroinut keskustavaikuttaja! Pentito ei täällä pitkään laulujansa laula.

Kyllä toivoisin vähän sitä surullisen kuuluisaa journalistista tarkkuutta näihin juttuihin! Haluaisin erityisesti tähdentää, että ”Toinen kätevä tuntomerkki on kantava kutsuääni, jankkaava “miksei-näistä-asioista-puhuta-miksei-näistä-asioista-puhuta“, jota seuraa pitkä vuodattava jollotus “ulalalalaaulalallaa-aa-aa“.” ei suinkaan ole kuin yhden alilajin tunnistamista varten hyvä merkki, toinen yhtä varma on ”sananvapaus-sananvapaus-öli-öli-öllöllööö-sananvapaus-vittu”.
Lisääntyvyys näillä lajeilla on valitettavan runsas ja levinneisyys huomattavan laaja.

Arvoliberalismi tuottaa rikkinäisiä ihmisiä,
uusliberalismilla minä rikastun.
Mulla on punaset pöksyt: choose raha!

Hei hei hei!!! Voimme keskustella asiasta, mutta vaadin, että kunnioitatte sananvapauttani. Mm. Vittu, homo, homo2, runkku, läski, jeesus, allah, lesbo, jäätelö, McFeast, mm95, tupee, päiviräsänen ja talvisota!

ah ihana liberaali bias. haluan adoptoida musti koirani kanssa lapsukaisen, jotta voimme paremmin leikkiä kotia

Keskimääräistä tyhmemmät pitäisi vaan terminoida esimerkiksi kaasulla. Tämä olisi hyvä alku, mutta pitäisi toistaa varmuuden vuoksi muutaman kerran.

Heil vaan täältä hommafoorumilta! Haluaisin muistuttaa kaikkia lukijoita että kyse ei ole äärioikeistosta vaan äärivasemmistosta eikä ainakaan mistään mikä liittyy mitenkään hommafoorumiin. Olen myös sitä mieltä että asioista vaietaan. Ajoittain myös virheät de röda.
Kesäisin arjalaisterveisin, nimim
Homma nousee, kun kerran housuissa ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suvaitsemattomuutta suvaitsemattomia suvaitsevaisia kritisoivien kesäjuhlat räjähtivät paradoksiin

(HS.FI) Järkyttävä onnettomuus kohtasi tämänvuotista suvaitsemattomuutta suvaitsemattomia suvaitsevaisia kritisoivien yhdistyksen kesäjuhlia. Heti juhlien avajaispuheen aikana, jossa yhdistyksen puheenjohtaja Simo Tiine...

Close