Kategoriat
Talous

Ydinvoimapäätös puhalsi talouteen vauhtia

(VARKAUS) Hallituksen keskiviikkoinen päätös myöntää ydinvoimalaluvat Teollisuuden voimalle sekä Fennovoimalle oli odotetun kaltainen piristysruiske kotimaiselle elinkeinoelämälle ja vaikeuksissa pinnistelevälle suomalaiselle metsäteollisuudelle.
Esimerkiksi metsäjätti Stora Enso aloitti heti torstaiaamuna laajan investointiohjelman, jolla yhtiö aikoo turvata metsäteollisuuden työpaikat ja tuotannon säilymisen Suomessa. Jätti-investointi aloitettiin lopettamalla sanomalehtipaperin tuotanto Varkaudessa sekä irtisanomalla 200 työntekijää. Myös Kotkan tehtaiden myyminen kupattavaksi ja nussittavaksi pääomasijoittajalle on osa yhtiön uutta Suomen-strategiaa.
”Valtioneuvoston myönteinen ydinvoimalinjaus oli tässä aivan olennainen tekijä. Ilman pitkäjänteistä, riittävää ja ennustettavaa kotimaista energiapäätöstä tämä ei olisi ollut mahdollista”, kiitteli yhtiön toimitusjohtaja Jouko Karvinen.
Myös elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) oli tyytyväinen metsäyhtiön päätökseen.
”Tämä oli juuri sen kaltainen positiivinen signaali, jota ydinvoimapäätöksellä haettiin. Kotimainen teollisuus vahvistuu. Ajoituskin oli hyvä. Kyllä tuntuu pirun mukavalta”, Pekkarinen sanoi.
Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan ydinvoimapäätös on omiaan viemään Suomea ylös talouden romahduksesta. Järjestön mukaan seuraavat tärkeät askeleet ovat yhteisöverokannan pudottaminen 20 prosenttiin, OECD:n ehdottaman matokuurin läpivienti sellaisenaan sekä suojeluskuntien hiljainen aseistaminen.

3 vastausta aiheeseen “Ydinvoimapäätös puhalsi talouteen vauhtia”

Jihhuu! Pääsen ryssimään kaksi uutta raudoidusta kahdessa uudessa ydinvoimalaitoksessa. Ranskalainen maksaa hyvin palkkaa! 2 euroa tunti! Go Soumalainen työnteko!

Nyt kun näyttöä siitä, etä uuden ydinvoimalan rakentaminen kestää kaksi kertaa suunniteltua kauemmin ja maksaa tuplasti enemmän mihin on varauduttu, niin onhan se selvä, ettei sellaisiin investoihin ole varaa jos toistaitoisia ei laiteta kilometritehtaalle.
Metsäyhtiöiden YDINliiketoimintaa on jo vuosia ollut energiatuotanto ja vasta nyt ollaan pääsemässä tilanteeseen jossa voidaan karsia rönsyjä eli tätä kannamatonta oheistoiminaa metsissä ja keskittyä vain tuottavaan liiketoimintaan. Vuosikymmeniähän piti tunkea sellukattilaan tikkuista, pihkaista ja oksaista ikimetsää ihan vaan savuverhona, jotta saatiin tuet kotiin ja oma energiatuotanto huolella perustettua.

Paremminkin: ”Fennovoiman ja Teollisuuden voiman keskiviikkoinen päätös myöntää itselleen luvat ydinvoimaloiden rakentamiseen sai elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen hykertelemään tyytyväisyydestä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Vihreät: Ydinvoimapäätös on loogisesti ongelmaton

(PENRHYNDEUDRAETH) Vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemäen mukaan puolueella ei ole "sisäisiä ristiriitoja" siitä, että hallitus myönsi luvat kahden uuden ydinvoimalan rakentamiselle....

Close