Kategoriat
Urheilu

Kansainvälinen hiihtoliitto haluaa palauttaa kuninkuusmatkojen arvostuksen

(NORTH HUG) Nykyiset yhteislähdöt eivät ole hyväksi hiihdon kuninkuusmatkojen maineelle, ilmoitti kansainvälinen hiihtoliitto FIS Vancouverin olympiakisojen päätöspäivänä sunnuntaina. Liiton johdon mielestä naisten 30 km:n ja miesten 50 km:n kisat osoittivat, että muutoksia on tehtävä.
FIS:n suojatyökomitea ehdottaa, että jo seuraavissa MM-kisoissa pitkät matkat hiihdettäisiin minareilla ja muita kilpailijoita saisi häiritä heittelemällä lumipalloja, mutta kiviä ei saa olla mukana. Myös toimitsijoille annettaisiin kolme palloa kullekin, paitsi norjalaisille kahdeksan. Matkan varrelle rakennetaan hyppyreitä hauskoja loikkia varten, joista jaetaan tyylipisteitä jotka vähennetään kokonaisajasta kertoimella pii.
”Jos minarien voitelu on epäonnistunut, ne voisi vaihtaa viiden kilometrin välein paitsi parittomina päivinä 3,15 kilometrin välein. Lisäksi toivotaan, että hiihtäjät käyttäisivät punaisia tekoneniä”, kertoi FIS:n tiedottaja Onni-klovni.
Liiton mukaan muutoksilla pyritään tekemään pitkistä hiihtomatkoista houkuttelevampia lajeja televisiointia ajatellen. TV-yhtiöitä puolestaan kehotetaan lisäämään lähetyksiin lystikkäitä tehosteääniä, kuten ”boinnngg”, ”pläts” ja ”ugala-bugala”.
”Tavoitteenamme on entistä parempi tuote tai jotain”, sanoi liiton saunakaverilautakunta.

3 vastausta aiheeseen “Kansainvälinen hiihtoliitto haluaa palauttaa kuninkuusmatkojen arvostuksen”

Jokaisella hiihtäjällä pitäisi olla langaton mikrofoni josta sitten saataisiin hengitystä, rykimistä ja sadattelua taustaääneksi selostukselle. Kaksisuuntaisella yhteydellä voitaisiin kysellä myös kuulumisia ladun varrelta, ja katsojat voisivat lähettää terveisiä kilpailijoille (20 € + ppm).

Nostalginen Yle muuttuu helposti Aunuksen Radioksi koska samaa Raatteen mottia ne purkaa taas.
Mertaranta ottaa taitelijanimen Pekka Tiilikainen, Jauhojärvi alkaa hiihtää Eero Mäntyrantana ja Teemu Kattilakoski Haku-Veikkona. Matti Nykänen säilyy Matti Nykäsenä.
Tuli muuten heti hirmuinen nälkä puuron perään kun kirjoitin jauhoista ja kattilasta!

Jihuu! Vihdoinkin maastohiihdosta tulee yhtä mielenkiintoista ja helppoa seurattavaa kuin Formuloista. Kaipaisin vielä jotain siiveke-, kypärä-, sauva-, harjoittelukauden rajoittamis-, hiihtoasu-, huutelu-, välitankkaus-, nopeusrajoitus-, erivärilippu-, safetyhiihtäjä-, luisteluhiihdonkulma-, suksienvaihtorajoitus- ja piponvaihto-sääntöjä, jotta lajin seuraaminen olisi kiinnostavampaa ja helpommin ymmärrettävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Viranomaiset tiedottavat

(VANCOUVER) Juuri saamiemme tietojen mukaan Kanadan Vancouverissa on käynnissä laajamittaiset talviolympialaiset. Viranomaiset kertovat, että kultamitaleita on jaettu jo kymmenille urheilijoille....

Close