Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Hallitus: Lääkärien määrä ei kasva lääkärien lukua lisäämällä

(LIITEN) Lääkäripulaa ei voi paikata lääkärien koulutusta lisäämällä, linjaa Opetusministeriön loogisen ajattelun erikoisyksikkö. Yksikkö luovutti tiistaina lääkärikysymystä koskevan raporttinsa ministeri Henna Virkkuselle, joka pohtii parhaillaan kummasta päästä se kannattaisi avata.
Raportin mukaan ajatus siitä, että saatavilla olevien lääkärien määrä kasvaisi lääkärien lukua kasvattamalla on perusteeton. Yksikkö huomauttaa, että koulutuspaikkojen lisääminen nykyisestä yhdelläkin merkitsee sitä että ”mörökölli meidät vie”.
”On vaikea ymmärtää mistä on julkiseen keskusteluun pesiytynyt sellainen käsitys, että opetusministeriön tehtävänä olisi jotenkin ohjata suomalaista koulutuspolitiikkaa ja vaikuttaa rakenteellisiin epäkohtiin”, hämmästelee huutamalla neuvotteleva virkamies Markku Smith-Kline.
Myös Lääkäriliitto vastustaa ankarasti koulutuksen lisäämistä, mikä onkin hitonmoinen yllätys ihan kaikille. Liitto muistuttaa, että kyse on samalla potilasturvallisuudesta: vaativaan koulutukseen halutaan ottaa mukaan vain varmasti pätevät.
”Se on kuule pisterajan alla välittömästi semmosta vatipää-nollauunoa rivissä että eihän niitä kattelisi edes Savo-Kainuun sairaanhoitopiiri”, kommentoi liiton tiedottaja Kale Nos.
Lehden asiantuntijoiden mukaan lääkäripulaa aiotaakin hoitaa perinteisin menetelmin, eli nostamalla keikkalääkärien palkka vähintään 20 000 euroon kuussa, vähentämällä kuntien valtionapua ja toivottamalla hyvää onnea.

5 vastausta aiheeseen “Hallitus: Lääkärien määrä ei kasva lääkärien lukua lisäämällä”

Olen tosiaan todennut Opetusministeriön loogisen ajattelun erikoisyksikölle, että vittu vien, jos yksikin paikka tulee lisää.
Ja jos vittuilette enää yhtään enempää, vien teidätkin.

Raportissa on ensi kertaa rohjettu tuoda virallisesti julki se tosiasia että saatavilla olevien lääkärien määrä ei todellakaan välttämättä kasva lääkärien lukua kasvattamalla. Perinteisesti lääkäreitä on yritetty houkutella hukkaputkesta lääkärin töihin rahalla, mutta tehokkaampaa on jos otetaan mallia koululaitoksesta.
Jos olisi olemassa suuressa määrin yksityisiä perusasteen koululaitoksia ja julkiset oppilaitokset olisi organisoitu samaan tapaan kuin julkinen terveydenhuolto, niin totta hitossa kaikki joiden ei taloudellisista syistä ole pakko asioida arvauskeskuksissa ja olla leikkaus- ja hammaslääkärijonoissa laittaisivat vastaavasti lapsensa mieluiten yksityisiin oppilaitoksiin sen sijaan että jättäisivät koulutuksen tasapäistävän tyttöjä suosivan peruskoulun hoidettavaksi. Johan olisi julkisella puolella pulaa osaavista opettajista, ja sinne olisi tarjolla lähinnä vain leikkijalaulu-ryhmägradulla valmistuneita muodollisesti päteviä kasvatustieteilijöitä.
Niinpä lääkäripula hoituisi parhaiten kieltämällä yksityinen terveydenhoito, tai että yksityiselle puolelle ei pääse ennen pakollista 20 v työkokemusta julkisella puolella. Sivutoimet pitäisi luonnollisesti myös kieltää.

No voi kopros! Eivät taas ministeriössä tajua. Työssäjaksamisenkin kannalta olisi hyvä, että kaikki saisivat lääkärikoulutuksen. Olisihan se kollegojen kesken, kun ei tulisi enää vatipää-nollauuno-potilaita. Vastaanotollakin voisi asiat sanoa aivan selvällä latinan kielellä, niin kaikki ymmärtäis kerrasta.
Voi kuinka lääkäriä vieläkin koetellaan! Miksi vasta 1% ikäkavereista koulutetaan ymmärtämään tuskaani? Itsehoitoyhteiskuntaa odottaessa suolakaivokselle mars.

Jonsei ei tämä jatkuva Perus-Suomalaisten mollaaminen heti lopu, niin palaan takaisin hommafoorumille ja pysyn siellä!
Kyllä teitä sitten harmittaa. Niin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Haiti tyhjennetään väestöstä

(PUOLA) YK:n turvallisuusneuvosto päätti myöhään maanantaina erityisistunnossaan tyhjentää maanjäristyksen tuhoaman Haitin kaikista ihmisistä. Neuvoston sihteerin Papa-Koe Duvalierin mukaan "oli jo...

Close