Kategoriat
Politiikka

Kalli asettaisi Keskustan Montesquieu'n malliin tuomiovallan tilalle

(HURAA HURAA) Keskustan eduskuntaryhmän todennäköinen puheenjohtaja – ainakin viime tarkistuksen jälkeen – Timo Kalli ehdottaa perustavanlaatuisia muutoksia perinteiseen vallan kolmijakomalliin. Kalli ja ainakin kello 21 maissa pääministerinä toiminut Matti Vanhanen (mitvit.) katsovat, että vanha Montesquieu’n järjestelmä on aikansa elänyt ja uudistamisen tarpeessa.
Ensimmäiseksi Kalli esittää, että tuomiovalta pitäisi siirtää pois riippumattomilta tuomioistuimilta keskustan eduskuntaryhmälle, joka päättäisi asian oikeasta laidasta viimeistään keskiviikkoon mennessä, tai minä päivänä tiedonantokeskustelut nyt ikinä pidetäänkään. Tällöin vältyttäisiin siltä, että puolueen kannalta epämiellyttävät tiedot pitäisi käsitellä oikeusistuimessa, jossa ihmiset jopa pääministeriä myöten joutuisivat antamaan valaehtoisia lausuntoja. Vaihtoehtoisesti asia voitaisiin käsitellä puolueettomassa Verkkoapilan jutussa.
Toiseksi Kalli ja Vanhanen katsovat, että nykyinen journalismin lähdesuoja pitäisi voida purkaa parissa tunnissa, jos pääministeri niin haluaa. Purkamiseen sisältyisi valitusoikeus, joka olisi niillä henkilöillä, joille siitä ei ole ilmoitettu. Valitusaika päättyy 3…2…1…NYT! sanoi Vanhanen. Muun muassa MTV3:n uutiset ilmoitti politiikan toimituksensa johdolla olevansa valmis luopumaan lähdesuojasta, jos sillä saataisiin jotenkin tölväistyä Yleä.
Lisäksi Ville Niinistö (vihr.) ilmoitti taas olevansa valmis työntämään päänsä perseeseen hallituksen niin edellyttäessä.

Yksi vastaus aiheeseen “Kalli asettaisi Keskustan Montesquieu'n malliin tuomiovallan tilalle”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Keskusta palkkaa Matlockin juristikseen lautakasagateen

(MIEKKA MUN TUPPEENSAHATTUUN) Keskustapuolue uhkaa Yleisradiota kovan luokan juristeilla meneillään olevassa ns. lautakasagatessa. Lehden ihan vaan vittuuttaan keksimien lähteiden mukaan...

Close