Kategoriat
Kulttuuri

Reserviläisjärjestöt huolestuivat Ruotsin inttijuttuperinteestä

(KASSULLA VITTU) Ruotsin päätös luopua asevelvollisuusarmeijasta herättää huolta kulttuuripiireissä. Etenkin armeijaperinteiden vaalijat, sotahistorioitsijat ja reserviläisjärjestöt pohtivat, miten käy ruotsalaisten inttijuttujen, jos maan sotavoimat typistyy muutaman kymmenentuhannen miehen ammattiarmeijaksi.
Tutkijat muistuttavat, että ruotsalainen inttijuttuperinne on vuosikymmenten ja jopa -satojen saatossa tuottanut korkeassa polviasennossa arvokasta tietoa menneestä ajasta ja kulttuurista. Vielä nykyäänkin elävät kansan suussa legendaariset ”jo, det var satans helvete där i Pultava då, huller och buller”, ”vittu den där gången i Bofors vittu” sekä ikimuistoinen ”ursäkta mig herr Himmler men har ni sett några kilo järnmalm här nånstans”.
Tämän perinteen pelätään nyt katkeavan.
”Vittu sillon kassulla vittu mie sanoin että jos ei pian päästä vittu iiveelle niin ohajjo perkele”, harmittelee myös reservin kersantti Kurt Hävittäjä, joka johtaa savolaista vapaaehtoisen maanpuolustustyön järjestöä nimeltä Tappakaa Ne Saatanat.

3 vastausta aiheeseen “Reserviläisjärjestöt huolestuivat Ruotsin inttijuttuperinteestä”

Kuninkaallisen Ruotsin armeijan alasajo toteuttaa vain vanhaa unelmaa.
Tatu ”der Alte” Vanhanen on tieteellisesti osoittanut, että elävien ihmisten lahtaaminen on loppujen lopuksi aika härskiä puuhaa omalla pihalla suoritettavaksi, joten se sopii jatkossakin paremmin Savon, ts. vapaiden ihmisten tarvitsemaan lebensraumin alueella tapahtuvaksi.

Nyt voidaan mekin lakkauttaa oma armeija, kun ei enää tarvitse pelätä Ruotsin hyökkäystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
VR:n kesäjuhlat eivät lähteneet käyntiin

(TOIJALA-TOGGIS) VR-yhtiön perinteiset kesäjuhlat kokivat tänä vuonna pahanlaisen mahalaskun. Pääorganisaattori Kalervo Aslapin mukaan juhlat eivät tahtoneet millään lähteä liikkeelle, eikä...

Close