Kategoriat
Politiikka

Vanhanen laajentaisi politiikkojen yksityisyyden suojaa myös julkisuuden suojaksi

(OR, WELL) Pääministeri Matti Vanhanen vaatii kohennusta ja uusia, selkeämpiä rajanvetoja politiikkojen sekä virkamiesten yksityisyyden suojaan. Vanhasen mielestä nykyjärjestelmä on heikko ja epäselvä, koska sen puitteissa kansalaisilla on vielä ajoittain mahdollisuuksia saada tietoa poliittisista päätöksistä sekä yhteiskunnallisista asioista.
Vanhasen mukaan parhaiten nykykäytäntöä selkiyttäisi se, että poliitikkojen yksityisyyden suojaa laajennettaisiin niin, että se koskisi myös heidän toimintaansa julkisessa virassa. Näin vältyttäisiin hankalilta rajanvedoilta, pahalta mieleltä sekä yleisesti ikäväksi koetulta julkiselta keskustelulta, pääministeri arvioi.
”Lainsäädännöllinen valmistelu on jo aloitettu lähdesuojan kaventamisella. Ja kun sanon kaventaminen, tarkoitan poistamista. Ja kun sanon poistaminen, tarkoitan sitä, mitä minun käskettiin sanoa. Katsokaa, pupujussi”, Vanhanen kommentoi.
Pääministerin mukaan jatkossa poliittisten kysymysten käsittelyn sijaan lehdet voisivat julkaista värityskuvia sekä hevosnovelleja, aivan kuten hänen omana päätoimittaja-aikanaan.

6 vastausta aiheeseen “Vanhanen laajentaisi politiikkojen yksityisyyden suojaa myös julkisuuden suojaksi”

Kunhan poliitikoilla ei ole edelleenkään suojaa yksityisissä asioissa, miten muuten minä tulisin toimeen?

Esitetty lähteen suojan poistaminen on perusteltua ainakin silloin kun viaton poikalapsi joutuu ilman omaa pyrkimystä ja suorastaan vastentahtoisesti ottamaan kantaakseen suuren vastuun sen jälkeen kun pahantahtoinen eukko on pilannut ilmapiirin.

Ihmettelen, että poliitikot pitäisi rokottaa tai muuten suojata julkisuudelta. Sitä vartenhan se julkisuus on, että nämä arvoisat daamit ja härrät edes jotenkin tunnistettaisiin.
Ajatelkaas nyt: Jos vaikka Matin ja nätin morsmaikkunsa pitäisi kulkea kaduilla paperipussit päässä, kävisi pian kuin muinaisessa Roomassa – äänestivät vahingossa senaattoriksi Caliculan hevosen. Ja täydestä meni siihen asti, kunnes huomasivat että tuo juupelin nelijalkainen lahopää ei edes osaa äänestää oikein.

Näin kesän kynnyksellä poliitikoille olisi syytä jakaa ilmaisia yksityisyyden suojia, jottei kesälaitumilta palattaessa olisi budjettiriihen iltalypsylle tuomisiksi vain kirveleviä tuliaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
YLE kehittää Jungnerille vihdoin oman persoonan

(FACEBOOK) YLE on julkistanut yleisölle avoimen ideakilpailun, jonka tehtävänä on kehittää pikavauhtia pääjohtaja Mikael Jungnerille oma persoona, jonka kaupallisten medioiden...

Close