Kategoriat
Ulkomaat Urheilu

HIFK syyttää Israelia brändinsä varastamisesta

(TALVIHALLA) Helsinkiläinen jääkiekkojoukkue HIFK on nostanut kanteen Israelia vastaan Kansainvälisessä tuomioistuimessa ICJ:ssä. Joukkueen taustalla toimiva ja edustalla hölmöilevä HIFK-Hockey Oy syyttää Israelin rikkoneen tekijänoikeuksia ja varastaneen joukkueen brändin omaan käyttöönsä.
”Israel on sekä joulukuisessa Gazan iskussa että jo parin vuoden takaisessa Libanonin sodassa käyttänyt häikäilemättä IFK:n ’aina sattuu ja tapahtuu’ -slogania, vaikka se on lailla suojattu tavaramerkki”, moittii joukkueen edustaja Hjalmar Polvikoukku.
HIFK haluaa selvittää myös, rikkooko Gazan saarto ja palestiinalaisten syrjiminen joukkueen tekijänoikeutta mainoslauseeseensa ”Jos sä et snaijaa, ni skaffaa joku toinen tsetti!”.
Polvikoukun mukaan yhtiö on valmis sovitteluratkaisuun, jos Israel on valmis vaihtamaan tehohyökkääjänsä Gilad Shalitin sentteri Kim Hirschovitsiin tai vaihtoehtoisesti valmentaja Sakari Lindforsin kivasti korukirjailtuun kipaan tai mihin vaan.
Aiemmin HIFK on epäillyt brändinsä varastamisesta myös naapurin Jaskaa, muttei se ollu.

4 vastausta aiheeseen “HIFK syyttää Israelia brändinsä varastamisesta”

Jaguar on minut jo varastanut kymmeniä vuosia sitten, olen vangittuna edelleen auton osiin! IFK you were my only hope!

Hmm, Cognac on kyllä suojattu tavaramerkki ja brändi sen yläkäsite, mutta miten lienee brändin varastaminen liittyy tässä tekijänoikeuksiin? Vai onko myös brändi-tavaramerkki ja sen omistaja HIFK:n sponsori, kuten se tosi hyvän sponsoridiilin tehnyt mikäseolutnytolikaan. Näin ollen kantaja ei siis olisikaan HIFK, jolta Israel on vienyt varsinaisen brändin, vaan HIFK toimii sponsorinsa asiamiehenä? Hämmentävää, mutta sopii toisaalta kyllä kuvioihin. Brändihän on kotoisin Ranskasta, missä tunnetusti on suuri muslimiyhteisö, mitä kohtaan Israelin aggressio on luultavimmin kohdistettu. Kaikkihan näyttää nivoutuvan hyvin yhteen kolmella leijonalla yhdeksi. Varastaminen sinänsä kuitenkin taitaa olla vanhan testamentin tekijänoikeuksilla säänneltyä toimintaa, joten ei parane valittaa, sillä juutalaisethan ovat tunnetusti myös ärhäköitä lakimiehiä. Nyt soi puhelin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pillu-Lindén myöntää poliittisen uransa olevan vitsi

(UULEOPORI) Alastomuusuhkailuillaan suomalaisia pelotellut liikentä-, viestintä- ja aivolohkonvajaatoimintaministeri Suvi Lindén puolustelee poliittista uraansa ja toteaa sen olevan pelkkä vitsi. "Yritin...

Close