Kategoriat
Kotimaa

Toimittajat Ahtisaaren Nobelista: Väärin voitettu

(PLÄSKI) Presidentti Martti Ahtisaaren Nobelia on kiitelty liki joka puolella maailmaa, mutta myös kriittisiä äänenpainoja on esiintynyt. Nuivimmin palkitsemiseen ovat suhtautuneet äärikansalliset serbit, nationalistiset venäläiset sekä suomalaiset toimittajat. Toimittajien analyysin mukaan palkinto ei ollut täysin oikeutettu, koska Ahtisaari on ”ruma läski”.
”Rauhanpalkinnon jakaminen on aina merkittävä symbolinen ele, jolla on vaikutuksensa maailmanpolitiikkaan. Komitean ratkaisu on siksi yllättävä, että Nobel päätettiin antaa läskille, joka ei osaa kävellä ja jonka nimen kirjamista muodostuu sana ’moka’, hih hih”, pohtivat toimittajat.
Eniten kohua on kuitenkin herättänyt Ahtisaaren päätös olla jakamatta palkintosummaa köyhille. Toimittajat muistuttavat, että kaikki edelliset voittajat ovat sentään noudattaneet hyviä tapoja ja siirtäneet tyylikkäästi rahat taskustaan toiseen kulissien takana.
”Tämä on ihan ennenkuulumatonta. Mekin jaamme aina palkkamme kodittomille, etenkin sille Arskalle, jonka touhuista kirjoitamme silloin kun emme muuta viitsi eli aika usein”, kritisoi Helsingin Sanomien kaupunkitoimitus.
”Vähintäänkin rahat kuuluisi antaa Sanomain henkilöstörahastoon.”

6 vastausta aiheeseen “Toimittajat Ahtisaaren Nobelista: Väärin voitettu”

Nobel-komitea esittää melkein luotettaviin silminnäkijähavaintoihin vedoten, että he eivät suinkaan myöntäneet rauhanpalkintoa rumalle läskille, joka ei osaa kävellä: ”Presidentti Ahtisaaren on melko varmasti nähty kävelevän ainakin kahdesti. Ensin vuonna 1997 Ahtisaari käveli Talin gofkentällä virka-autostaan erikoisvalmisteiseen golfkärryyn. Mittaa suoritukselle tuli ainakin viisi ja puoli askelta. Toisen kerran Ahtisaari käveli valtiovierailulla ollessaan Ruotsin kuninkaanlinnassa vallan lakeerikengissä. Matka portaiden yläpäästä alatasanteelle otti nelisen sekuntia ja mukaan mahtui useampi akrobatiaa vaativa pyörähdys.”
Lisäksi Nobel-komitea haluaa korjata tiedon, jonka mukaan Ahtisaaren nimen kirjaimista muodostuisi sana ’moka’. ”Ruotsiksi näin ei todellakaan ole”, vakuuttaa komitean puheenjohtaja Alfred J. Kwak.

AlmaMedian toimitusosasto paheksuu, ettei edholla ollut pätevä ja ennakkovaeikkauksesta jatkoon päässyttä lesboa valittu palkinnon saajaksi.

Kyllä se on väärin voitettu. Niinhän se kaupungin palopäällikkökin kiukuissaan, kun potkiskeli kekäleitä. VPK oli ehtinyt ensin: ”Väärin sammutettu”.
Rahat ehdottomasti kuuluisivat hyväntekeväisyyteen. Siis minulle. Tekisi hyvää.

Toimittajapiireistäkin tunnettu nimimerkki ”häpeän olla suomalainen!” kommentoi asiantuntijapiireille Ahtisaaren Nobel-palkintoa mm. sanoilla ”ynnynnynnyn” ja ”läski moka”.
Alan asiantuntijoiden mukaan toimittajien suhtautuminen johtuu siitä, että heidän mielestään Nobelin rauhanpalkinto olisi kuulunut suomalaisille toimittajille.

Mahtisaaren yhteydessä täytyy kiittää poliittiseen ilmailuun oleellisesti liittyvää lentokoneesta (ei …neen) astumisen taitoa. Näyttävää! Varsinkin peruuttaessa. Mutta kyllä täytyy miehen jalo olla kun peruuttaa fyrkkansakin takasin taskuun ja muistaa kiitospuheessaan moittia edelliset väärinpalkituiksi. respect…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Puolustusvoimat syyttää Yleisradiota tekijänoikeusloukkauksesta

(JERMULA) Puolustuvoimat ihmettelee Ylen ohjelmauutuutta Hymy pyllyyn, jossa studioyleisöllä on mahdollisuus voittaa rahaa, jos vain pystyvät olemaan nauramatta ohjelman sketseille....

Close