Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Puolustusvoimat syyttää Yleisradiota tekijänoikeusloukkauksesta

(JERMULA) Puolustuvoimat ihmettelee Ylen ohjelmauutuutta Hymy pyllyyn, jossa studioyleisöllä on mahdollisuus voittaa rahaa, jos vain pystyvät olemaan nauramatta ohjelman sketseille. Pääesikunnan viestintäupseerin, kenraaliluutnantti Klaus Kaluunan mukaan kysymyksessä on lähes suora kopio Puolustusvoimien formaatista Asepalvelus, jota puolustusvoimat kehitellyt on keskeytyksettä jatkuvasti vuodesta 1919 saakka.
”Jo ohjelman nimi ’Hymy pyllyyn’ on lähes suora kopio 70-luvulla lanseeratusta sloganistamme ’Hymy pyllyyn, miehet!’”, kertoo Kaluuna, ”ja muutenkin yhtäläisyydet ovat silmiinpistäviä.”
Myös puolustusvoimien formaattiin kuuluu myös palkintojen jakaminen kilpailijoille, jos vain näiden pokka pitää. ”Usein esimerkiksi laitetaan satakunta kilpailijaa ryömimään kuraisella pellolla ja huutamaan aika ajoin SARRRRJA. Kaikki, jotka eivät repeä nauramaan palkitaan kuntoisuuslomilla”, kertoo Kaluuna. ”Ihan mahtavaa viihdettä!”
Monipuolista viihdettä
Puolustusvoimien formaatin viihdearvo ei perustu pelkästään varusmiesten naurattamiseen, vaan myös kutsuntatilaisuuksilla on oma arvonsa.
”Joka syksy kutsuntoihin saapuu erittäin väkivaltaisen näköisiä, pitkätukkaisia miehiä. Nämä jannut sitten väittävät naama peruslukemilla, etteivät voi vakaumuksensa takia suorittaa asepalvelusta. Jos pokka pitää tässä kohdassa, palkitaan siitä ruhtinaallisesti.”
(Jutun kansalaistoimitti Reima Mörkö.)

8 vastausta aiheeseen “Puolustusvoimat syyttää Yleisradiota tekijänoikeusloukkauksesta”

Kapellimestari Esa-Pekka Salonen on tuohtunut siitä, että puolustusvoimat on jo vuosien ajan käyttänyt kurinpitokeinoina ”esaa” ja ”pekkaa”.

U. Lahtinen kääntyilee haudassaan. Eiköhän H. Lahtinen palaa maanpaosta, jos on pätäkkää tarjolla. Toisaalta, kuka perverssi pyyhkii Hymyllä persettä?

Alan asiantunrijoiden mukaan Yleisradion ideariihi on jo kehittelemässä seuraavia ohjelmaformaatteja työnimillä ”Munat turpeeseen” ja ”Jos jaksaa valittaa, jaksaa myös marssia”.

Puolustusvoimat aikoo haastaa myös Suomen Big Brotherin tuottajat oikeuteen monopoliasemansa rikkomisesta. Aikaisemmin kouluttamattomien ja rumien Munahaukka 18-45VEE -luokan naaraiden paras mahdollisuus _saada_ oli liittyä ruotuväkeen, mutta nyt kalua onkin paljon helpompi saada työkalupakkiin BeeBeessä TeeVeessä. Ennen kaikkea tämä johtuu siitä, että BB:ssa on niin paljon gineksiä kuin ”kansa päättää” (HUOM! Puutteellinen viitemerkintä), taloon ei voi salakuljettaa uusimpia laatulehtiäkään, eikä nettipornoonkaan ole mahdollisuutta.

(ÅLAND) Puolustusvoimien komentaja, iran-contra-amiraali Juhani Kaskeala otti tänään vastaan Nobel-komitean myöntämän huumoripalkinnon, jonka arvo on miljoona islannin kruunua tai kahvilippu, kumpi nyt onkaan arvokkaampi.
Kaskeala vaikutti joko liikuttuneelta tai humalaiselta, ja paikallaolijoiden mukaan olisi saattanut jopa itkeä, ellei hänen kyynelkanaviaan oltaisi kirurgisesti poistettu Merisotakoulussa 1960-luvulla. Kiitospuheessaan hän mainitsi mm.:
”Olimme jo pitkään hakeneet tunnustusta hulluttelullemme. Muistan hyvin, kuinka eräänäkin huuruisena iltana Sotakorkeakoulussa mietimme hassuja käyttötapoja eri varusteille, kun Heguli sitten keksi: ’käsketään nurmiporien kykkiä sadeviitan alla ja sanotaan, että se suojelee ydinaseilta!’ Kyllä silloin nauru raikasi!”
Kaskeala muisteli tilaisuudessa myös maanpuolustushuumorin pitkiä perinteitä, mm. Ahvenanmaan demilitarisointia, jehovantodistajia ja Mannerheimin miekantuppi-puhetta.
”Sehän oli ihan tuiterissa sitä kirjoittaessaan. Seuraavana aamuna äijä sitten äkkäsi mitä oli saanut aikaan, ja riemastuneena kuljetti sitä pitkin päämajaa huudellen vastaantulijoille: ’Hej, katsåkee mitä hjelvetteä mä olenkaan skriivannut, pärkkele!’ Kaikki pitivät sitä niin hyvänä pilana, että se laitettiin heti laajempaan kiertoon.”
Myös viime vuosina Puolustusvoimat on investoinut voimakkaasti sotilaallisen huumorin kehittämiseen. Tuloksina ovat olleet mm. Nato-optio, siviilipalveluslaki sekä uskottava maanpuolustus joka tekee kunniaa sotaveteraaniemme uhrauksille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kansainvälinen elinsiirtopäivä lähti liukkaasti käyntiin

(MONS PUBIS) Kansainvälinen elinsiirtopäivä on käynnistynyt oikein luistavasti. Sipoonkyrössä pienviljelijä Eerik Ahmetuinen starttasi lauantain siirtelemällä elintä edestakaisin noin puolentoista minuutin...

Close