Kategoriat
Kotimaa

Cernin hiukkaskiihdyttimen tuhot alkavat näkyä

(PARADISE CITY) Ranskan ja Sveitsin rajalle noussut maailman suurin hiukkaskiihdytin on sittenkin viemässä maailmaa kohti kaaosta. Jo ennen syyskuun alussa suoritettua käynnistystä monet kriitikot varoittivat, että 27 kilometriä pitkässä kiihdyttimessä syntyvät mustat aukot voivat nielaista koko maapallon.
Tuoreimpien tietojen mukaan kiihdyttimen synnyttämistä mustista aukoista on kuitenkin odotusten vastaisesti tulossa materiaa pois. Ensimmäisenä poikkeuksellisena ja vaarallisena ilmiönä Cern-tutkimuskeskuksessa on havaittu Guns N’Roses -yhtyeen mammuttilevy Chinese Democracy, joka putkahti yllättäen valmiiksi masteroituna esille tänään. Tällä hetkellä levyn aiheuttama vaara on varsin pieni, mutta asiantuntijoiden mukaan viimeistään 23. marraskuuta tuho on levinnyt ympäri maailmaa.
”Luojan kiitos Chinese Democracy ei kuitenkaan ilmestynyt tuplana”, kommentoi fyysikko /.
Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on lähettänyt paikalle parhaan agenttinsa Teddy Saladin naamioituneena korkeaksi nuotiksi.

10 vastausta aiheeseen “Cernin hiukkaskiihdyttimen tuhot alkavat näkyä”

Alan asiantuntijat huolestuivat hiukkaskiihdytinkokeiden seurauksista jo aiemmin, kun Martti Ahtisaari (ruma läski) sai Nobelin palkinnon.
Asiantuntijapiireissä syyksi on veikkailtu hiukkaskiihdytinkokeiden aiheuttamaa Helvetin jäätymistä tai rajatonta epätodennäköisyyskenttää.

Alan asiantuntijapiirit ovat tapansa mukaan väärässä. Helvettihän jäätyi jo ammoisina aikoina v. 2006, kun Suomi voitti Euroviisut. Sen jälkeen ei mikään ole enää jaksanut yllättää.

CERNin protoni-protoni-törmäyskokeissa törmäysten energia on massakeskipistekoordinaatistossa noin 14 TeViä eli 14 000 000 000 000 eViä. Yksi elektronivoltti (eV) on 1,602 * 10^-19 joulea (J), eli 14 TeV on noin 2,2 *10-6 J eli kaksi miljoonasosajoulea.
Juustosämpylässäni on valmistajan mukaan energiaa 1300 kJ eli noin 1 000 000 000 000 kertaa CERNin hiukkaskokeiden energia. Olen yrittänyt tuhota maailman törmäyttämällä kahta juustosämpylää. Huomaatte sitten kun onnistun.

Kimmo,kun olet näköjään alan miehiä niin voisitko laskea miten kovalla vauhdilla minun pitäisi törmätä Puntollani lähimpään hadroniin – (vai miten päin se meni) niin, että saisin mustanaukon eli maailmanlopun aikaiseksi?
Ps. Osaman maksaisi viriosat!

Ei ole ihan suhteellisuusteoria vielä hallussa. Jos nyt vakavasti puhutaan niin tiedemaailma pitää näitä median ”CERN = maailmanloppu” -puheita tragikoomisina.
Vaikka viestini onkin kärjistys (mm. ravintosisältö ei ole yhtä kuin liike-energia), siinä on totuuden siemen: törmäykset ovat täysin harmittomia ja niitä tapahtuu koko ajan muutenkin luonnossa. Median mutu-tuntumat tulevat tästä kuvasta: http://dyn.fi/834405083
Tavis katsoo kuvaa ja ajattelee: ”Onpa se iso… sen täytyy olla kauhian tehokas ja vaarallinen!” Muuten hyvä, mutta koko tuo iso rakennelma on yhtä suurta ilmaisinta, mittaria. Hiukkassuihku on ehkä senttejä leveä ja itse törmäykset mahtuvat nyrkin sisään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
VR lupaa jatkossa parempaa palvelua ja hienompia minibistrokärryjä

(LÄNGELMÄKI) Johtajaerot, junien myöhästelyt ja heikko tiedottaminen ovat lommottaneet VR:n imagoa viime viikkoina, mutta yhtiö lupaa korjata ongelmansa reippailla palvelutason...

Close