Kategoriat
Talous

Tappelu SM-liigan avauskierroksella suisti maailman kuilun partaalle

(WALLIN) Tuhansia vakavia mielenterveyshäiriöitä, lukemattomia iäksi järkkyneitä lapsenuskoja, ehkä kymmeniä itsemurhayrityksiä. Perheväkivaltaa, huostaanottoja sekä ummetusta. Jääkiekon SM-liigan avauskierroksen showtappelun hintalappu kasvaa kasvamistaan. Näkyykö kauheuksille loppua?
”Ei. Ja miten lastenkin käy”, vastaavat jääkiekkolegendat, valmentajat, sosiaaliviranomaiset, kansanedustajat ja kulttuuriministeri Stefan Wallin yhteen ääneen. Asiantuntijat pitävät todennäköisenä, että Kip Brennanin ja Sami Heleniuksen torstainen nujakka johtaa myös henkilökohtaista laajempiin tragedioihin.
”Odotettavissa on, että showtappelu suistaa maailmantalouden tämänhetkisestä taantumasta syvään lamajaksoon, joka saattaa kestää useita vuosia. Tällainen toiminta on todella vastuutonta. Ja miten lastenkin käy”, kommentoi talousanalyytikko Veli Lehmann.
Hän arvioi, että Heleniuksen ja Brennanin vastuuton rähinä voi johtaa metsätalouden nopeaan alasajoon Suomessa. Parin vuoden kuluessa vielä yli 3000 työntekijää lisää voi saada lähtöpassit. Varmaa ei ole it-sektorinkaan menestyksen jatko.
Kaikki päättyy raudan ja veren mereen
Pahimmat jälkipyykit voivat kuitenkin koskettaa kaikkia ihmisiä aivan syrjäisimpiä kolkkia myöden.
”Toisaalta on huomattava tappelun merkitys etnisten ryhmien väleihin. Pelätty huntingtonilainen sivilisaatioiden yhteentörmäys näyttää sen valossa liki väistämättömältä. Ja miten lastenkin käy”, arvioi puolestaan politiikan tutkija Vili Saakash.
Törmäystä, joskin toisenlaista, pelkäävät nyt myös fyysikot. He uskovat, että tappelun vuoksi valtava CERN-hiukkaskiihdytin muuttuu epävakaaksi ja synnyttää jättimäisen mustan aukon, joka tuhoaa koko Maapallon. ”Ja miten lastenkin käy”, he pelkäävät.
SM-liigan puheenjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen uskoo, että siinä tapauksessa tappeluiden rangaistusasteikkoa saatetaan tarkistaa, mutta paikallispelien määrää ei kuitenkaan aiota nykyisestä laskea.

11 vastausta aiheeseen “Tappelu SM-liigan avauskierroksella suisti maailman kuilun partaalle”

Tämä oli hyvä läppä siihen asti, että se alkoi toistaa itseään. Ei kaikkee tartte vääntää rautalangasta…

Showtappelu kuuluu. SM-Liiga on. Vihdoinkin NHL-kulttuuri on. Panimot ja muut sponsorit. Lapset ja rappiokulttuuri. Ykkösketju ja alapään kolmio.

Töölön asukasyhdistys haluaa asiaa mitenkään tajuamatta ja siihen liittyen tiedottaa:
Töölön asukasyhdistyksellä ei ole mitään urheilua vastaan. Se on hyvä laji, mutta sille tulee järjestää asianmukaiset harrastusmahdollisuudet lajikohtaisesti sopiviin sijaintipaikkoihin. Töölö ei kuitenkaan ole sovelias paikka Nordenskiöldinkadun jäähallille. Alueella asuu mummojen lisäksi myös joitain lapsia, ja lähin ala-aste sijaitsee jäähallin välittömässä läheisyydessä 1200 metrin päässä.
Uutisessa mainitut urheilun lieveilmiöt kuten vakavat mielenterveyshäiriöt, järkkyneet lapsenuskot, itsemurhayritykset, perheväkivalta sekä huostaanotot eivät yksikertaisesti sovi Töölön kaltaiselle arvostetulle asuinalueelle, ja jäähallin läsnäolo tullee merkitsevästi laskemaan kiinteistöjen arvoa alueelle. Tästä on jo viitteitä ja pahoja aavistuksia. Kaiken värisiä aukkoja, valkoisia loppuun palaneita tähtihetkiänsä muistelevia käppänöitä ja ummetusta puolestaan esiintyy Töölössä väestön ikärakenteen vuoksi jo ennestään kohtuuton määrä muuhun maahan verrattuna.
Ehdotammekin, että nykyinen HIFK:n kotihalli siirretään Makkaratalon paikalle. Nordenskiöldinkadulta vapautuvalle tontille voitaisiin rakentaa esimerkiksi Badminton-halli. Pelipäivien välillä halli voisi toimia Svenska folkvisor för äldre medborgare i Tölö område -seuran harjoitus- ja konserttitilana.
Makkaratalon ympäristö omaa jo nyt väkivaltatilastojen ja iltaelämäkulttuurinsa puolesta maamme parhaat edellytykset SM-liigassa esiintyvän irrationaalisen väkivallan ymmärtämiseksi. Lisäksi alueella on jo ennestään runsaasti sekä mustia että aukkoja, joten tilanne ei niidenkään osalta ratkaisevasti muuttuisi.
Kaikkien töölöläisten ja alueen kahden lapsen puolesta,
hemmafru Titta-På Min-Navel-Nimby

Voisiko joku nyt oikeasti ajatella lapsiakin tässä asiassa? Aikuiset voivat tehdä mitä huvittaa, mutta miten lasten käy?

Pelle-Jere Miljoona-Karalahti kommentoi kohua seuraavin sanankääntein: ”Älkää kysykö mistä johtuu jääkiekkoväkivalta. Älkää kysykö mistä johtuu jääkiekkopäihdeongelmaaaaa!”

Ei helvatti – ketä tässä kiinnosta kommentoida mitä ”aikuiset miehet polvihousuissaan” touhuaa!
Tuo todellinen ”mustan aukkon” uhka taitaa meillä useimmilla olla kuitenkin vain se lähibaari joka imee kaikki rahat ja aiheuttaa kosmisella säteilyllään päänsärkyä ja pahoinvointia.
Epäilen myös vahvasti, että edes CERN:in ropelihatut eivät saa aika-avaruutta kaareutumaan edes sen verran kuin Torspo jääkiekkomailan lavassa on kaarevuutta!

Älä sinä Jumala tähän sekaannu, maailma on sun aikaansaannosten takia ihan tarpeeksi vinksallaan.

Juuri saamani 16-vuotiaan mukaan tappelu on kivaa, kunhan oma perse ei ota damagea headshottia enempää. Viinashotit kuuluvat asiaan, sillä eihän esimerkiksi Jörö-Jere Kuralahtikaan olisi parhaina päivinään hakannut edes omaa äitiään selvissäpäiten, mitä nyt ”ihan läpällä” sillon tällön.
Christian ”Batman” Bale-Sukari on mies, joka tunnetaan myös maltillisuudestaan, mutta käräytti emolevynsä kuitenkin ennen viimeisimmän Batman-elokuvan ensi-iltaa. ”KUKA KOSKI LEPAKKONAAMARIIN??” malliin kuuluivat inkvisitiomaiset saatanalliset säkeet Balen kämpiltä hänen läpsiessään äitiään suurella tylpällä esineellä, tai kuten kuolinsyytutkijan paras arvaus toistaiseksi kuuluu, kalalla.
”Korkki auki ja pelti kiinni”, kuuluu hento karjaisu Viina=elinkeino-ministeriön suunnalta Persjärveltä. Tits or gtfo, jatkaa aiheesta täysin ulkopuolinen Kirby-imuri.

Kiekkoväkivallan vaikutukset ulottuivat myös virtuaaliseen maailmaan, kun Ilta-sanomien suosittu managerointipeli Liigapörssi jouduttiin sulkemaan jo ennen kauden alkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Piispainkokous päättyi sekstailuun ja rajuun riitaan

(KUOPIO) Piispainkokouksen syysistunto Kuopiossa päättyi keskiviikkona tavallistakin hurjempiin juhliin. Virallisen ohjelman päätteeksi järjestetty grillijuhla sai hengelliset johtajat villiintymään ja käyttäytymään...

Close