Kategoriat
Talous Ulkomaat

Maailma järkyttyi Wall Streetin vaikeuksista

Eri puolilla maailmaa on seurattu järkytyksellä uutisia amerikkalaisten investointipankkien konkursseista ja Yhdysvaltain talousvaikeuksista. Wall Streetille satelee myötätunnon ilmauksia ja lupauksia hätäavusta.
”Normaalissa arjessamme nämä asiat saattavat tuntua kaukaisilta”, totesi kuusivuotias Manute Darfurin pakolaisleirillä.
”Mutta tragedioiden hetkellä maailma pienenee. Tuntuu, että olen tänään vähän lähempänä bostonilaista kiinteistönvälittäjää kuin eilen”, Manute sanoi selvästi liikuttuneena.
68-vuotias tiibetiläismunkki Lobsang Rigzing sanoi, ettei yleensä jaksa seurata kovin tarkoin, mitä maailmalla tapahtuu.
”Mutta kun näin uutisissa sen epätoivoisen pörssimeklarin, niin tuli sellainen ajatus, että on pakko jotenkin auttaa. Mahtaisiko siellä olla jollakulla käyttöä vanhoille kyynärsauvoilleni? Minulla ei ole niille enää käyttöä, kun kiinalaissotilaat äskettäin pieksivät minut ja olen nyt neliraajahalvaantunut. Kaikkea turhaa tavaraa sitä kertyykin nurkkiin!”
Irakilainen 16-vuotias Farrah löysi kriisistä hyviäkin puolia.
”Ehkä se auttaa asettamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Opettaa tavallaan nöyryyttä. Minunkin kaveripiirissä nuristaan helposti ihan pikkuasioista, jostain finneistä ja siitä että amerikkalaissotilaat raiskaa ja tollaisesta. Mutta ei sitä osaa oikein ajatellakaan, millaista se on jollain samanikäisellä tytöllä New Yorkissa, kun sen vanhemmilla ei enää olekaan varaa ostaa sille autoa 16-vuotislahjaksi.”

27 vastausta aiheeseen “Maailma järkyttyi Wall Streetin vaikeuksista”

Tilanne näyttää niin pahalta että maailmanpankki joutuu lopulta maksajaksi. Tanskan perunakuuri on pientä verrattuna siihen mikä odottaa USAn kansalaisia heidän pyristellessään maailmanpankin ehtojen kourissa.

Mielestäni tässä olisi loistava tilaisuus Suomelle profiloitua Maailman silmissä kapean erityisosaamisen alueella, ihan niin kuin case Nokia. Ja talvisota, ja Martti Ahtisaari. Ja se kun ostettiin Saksasta ilmaa mihin voi puhua. Niin nyt voitaisiin taas maksaa kaikille omaa tyhmyyttään kuseen joutuneille finanssilaitoksille pankkitukea, ja näin pelastaa koko maailman lapset.

Ehdotan että Lehti järjestää yhteisvastuullisluontoisen varainkeräyksen Wall Streetin alamäen uhrien hyväksi. Yhdysvallat tarvitsee apuamme näinä vaikeina aikoina.
Jaksavat sitten paremmin kun pitää Iranissa ja Venäjällä tapella.

Kun illat pimenee niin tässä voisi lähteä syyslomalla USAan jakamaan lohtua sinne Wall Streetille. Jos vaikka löytyisi joku epätoivonen pankkiiri, joka olisi sitä vailla.
Eihän ne kaikki voi olla jo naimissa tai homoja?

Mutta onko suomalaisia seinäkadun kriisipesäkkeessa? Onko evakuointi suunnitelmaa?

ensin oli tämä 9/11 ja sitten oli 080808 ja nyt on 15/9 ja siinä välissä oli 23/8 ja mitä tässä onkaan vielä tulossakaan? Ei kai vaan 24/12 :O :O!??
Ottakaa rahanne WinCapitasta, vielä kun voitte!

Paperi-Lehden tilausmaksut ilmeisesti ehdittiin sijoittaa osakkeisiin. Meidän kirjapainon varastossa odottaa iso lavallinen painotuotteita kun vaan joku kävisi lunastamassa; Itella ei ottanut niitä jakeluun kun tilaajalla ei ollut luottoa.

Amerikan pörssikirjeenvaihtajan Rich Sobin mukaan pörssiromahduksen syyksi epäillään äskettäin käynnistetyssä LHC-kiihdyttimessä syntynyttä nanokokoista mustaa aukkoa: ”Asiasta ei ole epäilystäkään. LDL-kiihdytin on muodostanut mustan aukon, joka ensi töikseen on nielaissut pörssimiljoonat sekä yksilönvapaudet. Aloimme epäillä asiaa heti LSD-kiihdyttimestä kuultuamme. Asiayhteys varmistui, kun korviimme kantautui tieto LED-kiihdyttimen eurooppalainen alkuperä. Kaikki paha ja vastustamisen arvoinenhan tulee Euroopasta, kuten suvaitsevaisuus ja muslimit. Itse sen sijaan olen Ameriikan alkuperäisasukas ja näin ollen hyvän asialla.” Sivusta seuranneen intiaanipäällikkö Patronimon alettua väittää Rich Sobin suvun tulleen Britanniasta Mayflower-aluksella Sob laittoi sormet korviinsa mölisten: ”Älämölöälmölöälämölö, alkuperäisasukasvapausvapausvapaus.”
Pörssimiljardien lisäksi LBJ-kiihdyttimen muodostaman mustan aukon pelätään nielaisevan Suomen julkisen terveydenhuoltojärjestelmän sekä hyvän maun rajat.

No tässähän käy fuusio niinkuin muuallakin, kuten lentoyhtiöissä. Uuden kiinalais-amerikkalaisen pörssin nimi on Great Wall Street. Nyse meni jo.

Wall Streetin romahduksen rinnalla tuntuvat jopa Ilkka Kanervan jatkuvat toilailut pieniltä. Tänäänhän uutisoitiin, että Ike on tappanut jo 15 ihmistä Texasissa.

Kyllä syy on al-Qaidassa. Todisteita etsitään.
Kuuba, Pohjois-Korea ja Kokoomus luvanneet paskahätäapua.

Numerot vilistävät tietokoneiden näytöillä, verkkokaapeleissa ja keskustietokoneilla. Kaikki ovat paniikissa, osa ostaa ja osa myy mutta paniikki on yhteinen.
Tilanteen rauhoituttua tulostetaan A4, otetaan taskulaskin käteen, laskeudutaan FED:n holviin, lasketaan kultaharkot yhteen ja ollaan onnellisia kun kaikki onkin ok

Tämähän kaikki johtuu jo aiemmin uutisoidusta hiukkaskiihdyttimen käyttöön otosta. Tässä taas nähdään kun ei tavallista toopea kuunnella. Perkele se on taas mikroskooppinen musta-aukko avattu joka imee niitä pörssikursseja.

”Tärkeintä on näyttää tyhjät taskut kun verottaja saapuu”, opastaa Lehmanin Veljesten vanhempi sutenööri Juha-Rahapaska.

Tervehdys,
Luin otteen blogikirjoituksestasi Yleisradion kansalaismediakatsauksen viikon #38 jaksoon. Olen
antanutkaiken kunnian sinulle kirjoittajana ja olen linkittänyt sivulla suoraan kyseiseen
kirjoitukseen.
Ohjelma on vapaasti kuunneltavissa internetissä:
http://blogit.yle.fi/node/2312

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tappelu SM-liigan avauskierroksella suisti maailman kuilun partaalle

(WALLIN) Tuhansia vakavia mielenterveyshäiriöitä, lukemattomia iäksi järkkyneitä lapsenuskoja, ehkä kymmeniä itsemurhayrityksiä. Perheväkivaltaa, huostaanottoja sekä ummetusta. Jääkiekon SM-liigan avauskierroksen showtappelun hintalappu...

Close