Kategoriat
Kotimaa

Piispainkokous päättyi sekstailuun ja rajuun riitaan

(KUOPIO) Piispainkokouksen syysistunto Kuopiossa päättyi keskiviikkona tavallistakin hurjempiin juhliin. Virallisen ohjelman päätteeksi järjestetty grillijuhla sai hengelliset johtajat villiintymään ja käyttäytymään poikkeuksellisen estottomasti.
Juhlan kunniaksi osanottajille tarjoiltiin aluksi kuohujuomaa. Piispat kehuivat kilvan toisiaan, hymistelivät naispappeusasian sekä homokysymyksen maton alle ja ylistivät luterilaista selkärangattomuutta. Pari päivää nautintoainekiellossa olleet kirkkoisät tuntuivat ottavan juhlista kaiken irti, ja talon tarjoamat oluet sekä siiderit katosivat vauhdilla pyhiin suihin.
Illan pimetessä alkoi muodostua peliä useammankin uskonveljen välille. Porvoon piispa Gustav Björkstrand ja Turun arkkihiippakunnan paimen Kari Mäkinen vetäytyivät vaivihkaa saunan pimentoon ja syventyivät keskustelemaan teologikoulutustoimikunnan toimintasuunnitelmasta, Paavalin moraalikäsityksistä ja siitä, antoiko Cheryll oikeasti Ristolle pesää. Voitto Huotari ja Eero Huovinen puolestaan viihtyivät porealtaassa.
Pihamaalla syntyi yllättäen tiukka ja hieman vaaralliseltakin vaikuttanut tilanne, kun Jallupullon tyhjentänyt ja diakonaattityöryhmän mietinnöstä tulistunut Lapuan piispa Simo Peura haastoi Kuopion Wille Riekkisen painiotteluun heittämällä tämän ristivyöstä tantereeseen. Riekkinen vastasi voimakkaasti kiroillen, ja pian tämän jälkeen arkkipiispa Jukka Paarma kutsuttiinkin päiväkirjahuoneeseen.
24/7:n kautta kokousta seurannut Jahve kyseli Paarmalta tämän fiiliksiä.
”Me olemme suomalaisten rakastama kansankirkko, mutta erillään valtiosta”, silminnähden juopunut Paarma sopersi.
Samaan aikaan ulkona juhlat jatkuivat. Pelkkään laudeliinaan sonnustautunut kenttäpiispa Hannu Niskanen yritti saada kollegoitaan laulamaan Jääkärimarssia. Niskanen myös harmitteli kovaan ääneen, ettei voi antaa kahta nimeämispistettä Isä Mitrolle.

9 vastausta aiheeseen “Piispainkokous päättyi sekstailuun ja rajuun riitaan”

Mä loin ihmisen omaksi kuvakseni, mutta joskus se nuita alastomia piispoja ja vaikka Johanna Tukiaista katsellessa unohtuu. Monet uskovaiset ja uskottomat ovat muuten kyselleet, mitä uskontoa tunnustan. Oikea vastaus on luonnollisesti scientologia, joten kaikki joukolla E-mittareita ostamaan! Ensiviikolla voisin kyllä vaihteen vuoksi ilmestyä Jehovan todistajille, Sana ja Ylistys-seurakunnalle ja Amisheille. Saisivathan lisää vettä myllyynsä.

Mistä tämä kirkonvastainen purkaus? Mitä se/he ovat teille tehneet? Järjestikö kirkko teille ristiretket, heinäsirkkoja kaksionne vessaan, polttiko tulevat lapsenne?
Luterilainen kirkko on tällä hetkellä ainoa taho, joka puhuu heikompien puolesta, jota edes vähän kuunnellaan. Miksi sitä pitää yrittää lyödä näin?

Samaan aikaan Virossa ollaan kohistu presidentti Halosen loukkaaviksi katsotuista puheista. Kostoksi virolaiset ovat päättäneet lopettaa suomen kielen väärinpäin puhumisen.

Big Pope Suomen tekijätiimistä on kantautunut tietoa, että ensi sunnuntaina joukkoon olisi liittymässä Isä Mitron vaiettu äpärälapsi Vahinko Laukaus, jonka on tarkoitus tuoda lisäjännitettä talon muuten niin harmaaseen arkeen.

Uusimpien tietojen mukaan Upppsalan arkkihiipan välityksellä kokousedustajiin on tarttunut ruåtsalaiselta lammasfarmilta peräisin olevaa ruskeakielitautia. Arkkihiippa on saanut sikäläisissä lehdissä laajasti tunnustusta laajakatseisuudesta ja ennakkoluulottomuudesta. Kokousedustajien joukossa levitettiin myös vanhaa lumiveistoskilpailun kuvaa ex-piispa Rimpiläisen tisseistä.

Piispat ovat nyt harmissaan kokouksen päättymisestä liian aikaisin, he olisivat niin mielellään tarjoneet Johanna Tukiaiselle ja Rachel Kauppilalle ehtoollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hevoset luultua älykkäämpiä

Hevonen on yksi älykkäimmistä eläinlajeista, todetaan tiedelehti Sciencessä julkaistussa tuoreessa tutkimuksessa. Tutkijoiden mukaan hevosilla on kaiken lisäksi kyky tunnistaa niitä...

Close