Kategoriat
Sähkeet Ulkomaat

Journalismia etäisesti sivuavia sähkeitä torstaiksi

Iran manipuloi ohjustekstiä – Iranin vallankumouskaartin maailmalle välittämät tekstit uudesta ohjuskokeesta ovat osoittautuneet vääriksi. Kaarti väittää Shahab-3-ohjuksen kantomatkaksi jopa 2000 kilometriä, mikä on yleisesti tulkittu paskapuheeksi. Asiaa ei paljastanut toimitukseen soittanut lukija. Aiemminkin maailmalla on paljastunut tuhansittain tapauksia, joissa uutistekstiä on tieten tahtoen manipuloitu. Paljastuksista ei ole myönnetty journalistipalkintoja, eikä myönnetä.
Tissit – Iltapäivälehdet eivät huomennakaan aio kirjoittaa suomalaisten tai ulkomaalaisten julkkisten peniksistä, lehdistä kerrotaan. Luvassa ei myöskään ole hupaisaa lukijaäänestystä parhaasta pullottavasta housujenetumuksesta tai leveimmästä terskasta. Panna-verbin käyttö otsikoissa on myös edelleen pannassa, koska Suomi on muuttunut yhdeksi isoksi ala-asteeksi.
Minun kieli – Suomen kielestä aiotaan poistaa omistusliite verkkolehtien pyynnöstä, kertoo Kielitoimisto. Toimiston mukaan possessiivisuffiksi siirretään eläkkeelle käytön puutteen vuoksi yhdessä pilkkusääntöjen ja yhdyssanaohjeistuksen kanssa. Verkkolehdet huomauttavat, että uudistusten myötä nettiin saadaan uutisia jopa 17 sekuntia nykyistä nopeammin, ja ne ovat 30 prosenttia todennäköisemmin päin helvettiä.

12 vastausta aiheeseen “Journalismia etäisesti sivuavia sähkeitä torstaiksi”

Palmen murha-ase oli itse asiassa ohjus, siksi sitä ei ole löydetty. Näitä ohjusjuttuja varten pitäisi perustaa ölumpialaiset joissa kilpailtaisiin kantamasta, koosta, kärkkien määrästä ja tarkkuudesta budohengessä eli niin että uutta sukupolvea ei hävitetä.
Pullottavat housunetumukset hoituvat aika hyvin aina kun Jorma Uotinen pääsee lööppiin. Hintendoille toki kannattaisi perustaa SAS:in tyyliin oma portaali, ja kaikille muillekin erilajisille erilaisille nuorille. Nykyään tasapuolisuus unohtuu, ja tämä ei käy moniarvoisessa yhteiskunnassa.
Mutta nyt täytyy boottaa tämä kone.

Ohjusten mahdollinen kantama, tai kantamattomuuskin on suhteellista, totesi pitkänmatkan kantaja, Kartoitusministeri Ali Has Salami. Kantomatka riippuu hänen mukaansa muunmuassa lopullisesta koosta, painosta ja ennen kaikkea kartan mittakaavasta. Mikäli mittakaava on yhtä vituillaan, kuin Ameriikassa oletetaan(Jääkarhuja helsingin kaduilla) on ohjusten kantama oikeastaan George Bushin toimistoon asti pudasjärvelle.

Paavo Väyrynen kommentoi kauhistuneena Moskovan pöllitullineuvottelujen saaneen todella ikävän käänteen.
Kyseessähän on se pöllitulliongelma, jonka Paavo Väyrynen ilmoitti ratkaisseensa jo toista vuotta sitten, ja jonka Paavo Väyrynen ilmoitti EUn ratkaisseen puoli vuotta sitten. Lisäksi Paavo Väyrynen ilmoitti keskeyttäneensä neuvottelut tuloksettomina, sekä Kokoomus ilmoitti EUn hoitavan ongelman pois päiväjärjestyksestä. Tämän jo hallituksen ministerien mielestä jossain muussa poliittisessa virtuaalitodellisuudessa ratkaistun ja haudatun ongelman otti esille kuitenkin jossain Uralin takana Huizin Nevadassa joku punatukkainen äkäinen ämmä, joka ei ymmärtänyt pysyä sieltä poissa kuten ulkoministeri, ulkomaankauppaministeri, pääministeri ja kauppa- ja teollisuusministeri viisaasti tekivät. Tämä oli todellakin väärin, koska kyseinen punatukka sai syödä ihan kaikessa rauhassa kahdelta lautaselta ja esittää oman näkemyksensä presidentin valtaoikeuksista. Ilkeiden huhujen mukaan kyseisen naisen into työntekoon keskellä parasta kesälomakautta johtuu työväenluokkaisesta sukurasitteesta.
Kyseinen naisihminen käyttäytyi muutenkin hyvin epäpoliitikkomaisesti ja sai jotenkin juonittua Paavo Väyrysen takaisin töihin neuvottelupöytään. Kun nyt ymmärrätte poikkeukselliset ja Paavo Väyrysen kannalta epäreilut lähtökohdat, voitte ymmärtää miten järkyttynyt Paavo Väyrynen oli kuultuaan venäläisten vaatimukset: Venäläiset vaativat, että Paavo Väyrynen tekisi töitä pöllitullisopimuksen eteen.
Paavo Väyrynen on tästä hyvin järkyttynyt henkisesti. Hänellä on pitkä ura politiikasta Suomessa, Brysselissä ja Neuvostoliitossa, mutta koskaan aikaisemmmin hän ei ole törmännyt moiseen röyhkeyteen, että joku vaatisi häntä tekemään töitä. Paavo Väyrynen harkitsee vakavasti eläkkeelle jäämistä, koska politiikka ei ole enää sellaista kuin vanhoina hyvinä päivinä.

PÄI-VÄN AA-MU-LEH-DEN MU-KAAN KAU-NO-KIR-JAL-LI-SUUS ON SI-TÄ SUO-SI-TUM-PAA, MI-TÄ YK-SIN-KER-TAI-SEM-PAA KIEL-TÄ KÄY-TE-TÄÄN.

Possessiivisuffiksin, pilkkusääntöjen ja yhdyssanaohjeistuksen mukana eläkkeelle ovat jäämässä myös sijamuodot, Bill Gates (os. Microsoft) ja kaupungin vihertyöntekijä Aimo Lehtikasa. Heidän tilallensa työmarkkinoille on tulossa uusia lupauksia muun muassa niinkuttelun ja lainasanojen myötä.
”Minun eläke riittää hyvin minun tarpeisiin, ja olen lisäksi iloinen kallistuneeseen polttoaineen ja ruoan hintaan, niinku”, huikkaa Lehtikasa vastahankitun 70-luvun jenkkirautansa ikkunasta polttaen samalla iloisesti takakumia. ”Minä poika oon työni tehny, joten haistakaa paska”, hän heittää vielä loppukevennykseksi.

Minun mielestäni Kielitoimiston ei pidä vielä antaa periksi 1800-luvulla hihasta vetäistyille kielioppisäännöille. Possessiivisuffiksin käytön kanssa sekoiltiin jo Kalevalassa, toisinaan jopa samassa lauseessa. Suosittelen turhautuneista vanhapiika äidinkielenopettajista koostuvan rangaistusretkikunnan lähettämistä Vienan Karjalan runokyliin, koska asukkaiden isoäitien isoäidit eivät osanneet käyttää suomen kieltä muutamia vuosikymmeniä myöhemmin keksittyjen oikeiden sääntöjen mukaan.
Lieventävänä asianhaarana mainittakoon, ettei kiinnostus suomen kieleen ollut mitenkään hysteeristä Lönnrotin aikaan: 500 kappaleen ensipainosta myytiin 10 vuotta.
Sen sijaan se, mihin Kielitoimisto voisi puuttua ruoskallaan on katoava genetiividatiivin käyttö: Se on ”pullojenpalautus” eikä mikään hiton alakoulun ”pullopalautus”. Kohta sanat ”koirankoppi” (=koppi koiralle) ja ”opettajainhuone” (=huone opettajille) muuttuvat muotoon koirakoppi ja opettajathuone.
Kipaisenpa ostamaan lisää juotavaa.

yhdys sana ja väli merkki sääntöjen yksin kertaistamisesta saatujen hyvien kokemusten rohkaisemana suomen kieli toimisto on päättänyt jatkaa kieli asun uudistamis toimen piteitä. myös isoista alku kirjaimista on nyt luovuttu. verbien monikon ensimmäinen taivutus muoto on virallisesti muutettu vastaamaan passiivin taivutus muotoa. loput verbien taivutus muodot on korvattu yksikön kolmannella persoonalla. väli merkkien yksin kertaistamista on jatkettu luopumalla kaikista suomen kielen väli merkeistä. kuitenkin selkeyden takia lainaus merkkien ja pisteen käyttö on toistaiseksi edelleen sallittu kahden vuoden siirtymä kauden ajan. pistettä voi halutessaan käyttää myös korvaamaan muita väli merkkejä. muutokset on vaikuttanut suomen kieleen positiivisesti. eikä kenenkään kirjoitus virheistä enää haukuta. suomen kieli toimiston kieli polisi urmas köngäs toteaa ”tämä uusi kieli järjestelmä sopii myös ulko maalaisille. jotka osaa puhua suomea oikein heti. kun ne sitä yrittää.”
kieli polisi urmas köngäs kiistää huhun. jonka mukaan rauman giälestä aiotaan tehdä virallinen kirja kieli. ”tällaista ei tapahdu. koska kukaan täysi järkinen ei kykene oppimaan rauman giältä selvin päin. sen sijaan me aiotaan muuttaa oikein kirjoitus sääntöjä muun muassa sanojen enään viellä sielä täälä kiini polisi agressio ja sydämmeen osalta. jatkossa siis sanan lasku ’sydämmeen ei mahdu kuin yksi ämmä’ ei enään pidä paikkansa. sydämmeen mahtuu jatkossa kaksi ämmää. mikä tarkoittaa jopa neljää tissiä”. naureskeli kieli polisi köngäs kieli toimiston jatko suunnitelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Maria Lundin tissit törmäsivät rekkaan

Laulaja-näyttelijä Maria Lundin tissit kolaroivat rekan kanssa moottoritiellä Jyväskylässä. Lund itse oli kolarin sattuessa Lappeenrannassa. Liikkuva poliisi kommentoi tapausta vielä...

Close