Kategoriat
Urheilu

Norja vakuuttaa syöneensä 1980-1990-luvuilla vain hiiliä

(MIKKELS-PLASS) Suomen hiihtomaailmaa järisyttävät dopingpaljastukset otetaan lajin kuningasmaassa Norjassa tyynesti vastaan. Norjalaisten mukaan ei herätä mitään epäilyksiä tai kysymyksiä, vaikka monet sikäläiset hiihtäjät menestyivät 1980-1990-luvuilla selvästi suomalaisia paremmin.
”Mitään ei ole otettu, sehän on aivan loogistakin. Suomalaiset, hyi hyi, ehkä douppasivat, mutta norjalaiset, heja heja, ovat vaan parempia hiihtäjiä. Seiern är vår”, perustelee maan hiihtoliiton kunniakalmari Tror-Ikke Nånting lehmänkelloa heilutellen.
Norjalaisten mukaan ei yksinkertaisesti vaan herätä mitään mielenkiintoa se seikka, että paikalliset hiihtotykit saattoivat voittaa suomalaiset dopingista kärähtäneet kilpakumppaninsa jopa minuuttien erolla. Kari-Pekka Kyrön väitteet veridopingin yleisestä käytöstä hiihtopiireissä takavuosina tyrmätään aukottomin todistein.
”Tapa norjalaisten hiihtäjien lujien, on syödä hiiliä! Seiern är vååååår!” huutaa Nånting, ja antaa Janne Ahoselle 15,5 tyylipistettä muttei sauvaa Mika Myllylälle.

7 vastausta aiheeseen “Norja vakuuttaa syöneensä 1980-1990-luvuilla vain hiiliä”

Ei meilläkään Suomessa oo ikinä mitään käytetty. Muualla vaan käyttävät. Törkeetä mustamaalaamista taas tämmöinen.

Alan asiantuntijoiden mukaan kyllä Suomessa on aina pärjätty pelkällä mustikkakeitolla ja Susi-Unton perinnöllä. Norjalaiset sen sijaan ovat kyllä saattaneet doupata ja niillä paskiaisilla on sitäpaitsi öljyäkin, muttei silti voi edes yhtä suksisauvaa laintata jumalauta. Ei täällä katkeria olla, mutta…

Se on ainakin varmaa, että Mikkelsplass ei aikanaan käyttänyt limanohenteita. Sen verran tanakkaa oli kuola miehen suupielessä. Norjalaislegendan mukaan Pål-Gunnarin aikaansaannoksilla on liisteröity mm. Trondheimin säätytalon tanssisalin rokokoohenkiset kangastapetit. Eikö tämä jo kerro koko kansan rehellisyydestä?

Kysyttäessä selitystä sille miten Alsgård sijoittui maailmancupissa yleisesti ottaen sijoille 30-50 ennen arvokisoja mutta isoissa kisoissa puikotti sitten veridoupattuja härmäläisiä vaikka minisuksilla hävitäkseen ainoastaan Gandhiin verrattavalle puhtauden lähettiläälle Dählielle, kansainvälisen hiihtoliiton kunniavalas Trond-Einar Elden kertoi FIS:n viralliseksi kannaksi USA:n armeijan homofoobikoilta tutun ”Don’t ask, don’t tell” – sutkauksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tourette-potilaiden kesäjuhlat päin vittua, saatana

(KONTIOJÄRVI) Touretten syndroomasta kärsivien kesäjuhlat päättyivät tiistaina yleiseen sanaharkkaan. Järjestäjien mukaan selkkaus sai alkunsa muutaman osallistujan keskinäisestä huutelusta, joka johti...

Close