Kategoriat
Politiikka

Suomi tunnisti Kosovon

(SMOLNA) Suomen valtiojohto tunnisti myöhään tiistai-iltana Kosovon valtion. Valtioneuvoston tiedottajan mukaan ratkaisua edelsi pitkä ja vaikeitakin kysymyksiä sivunnut keskustelu.
”Olisko se Slovakia? Tohmajärvi? Eiiikäko, nyt mä tiedän, sen täytyy olla se se, Ohio!” arveli pääministeri Matti Vanhanen heti kärkeen.
Puolustusministeri Jyri Häkämiehen ensimmäinen arvaus puolestaan oli, että kyseessä täytyy olla Venäjä pienemmässä mittakaavassa. Mauri Pekkarinen taas sanoi Vuotoksen tulevan väkisinkin mieleen.
Pitkällisen pohdinnan ja kahden äänestyksen jälkeen valtioneuvosto kuitenkin tunnisti Kosovon. ”No kato vittu. Sehän se. Ei tollasia vaan voi muistaa. Aika pahan pistit”, pohti ulkoministeri Ilkka Kanerva.
Liikenne- ja viestintäministeri Suvi Linden olisi halunnut sensuroida koko keskustelun.

10 vastausta aiheeseen “Suomi tunnisti Kosovon”

Berliinin pääkadun nimeksi ollaan vaihtamassa Unter der Lindén, ja Libya hioo valtioliittoa Kosovon kanssa. Aavasaksan tilanne on.

Liikenne- ja viestintäminesterin sukunimi on jutussa kirjoitettu väärin. Viittaus nettisensuurikeskusteluun on muutenkin aiheeton ja siinä määrin loukkaava, että tämäkin sivusto on viimeistään huomenna KRP:n sulkulistalla.

Suurituloiset tienaavat vähempituloisia enemmän
Teollisuuden toimihenkilöiden palkkaerot ovat kasvaneet tuntuvasti tällä vuosikymmenellä. Isotuloiset ansaitsevat vähempituloisia enemmän, koska he saavat enemmän palkkaa.
Teollisuuden toimihenkilöiden palkkaerot ovat kasvaneet rajusti 2000-luvun alussa. Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen Tetriksen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen PALLI:n tänään julkistaman yhteisselvityksen mukaan palkkaerot lisääntyivät lähes yksinomaan niin, että vähempituloisia keskimääräistä korkeampaa palkkaa ansaitsevat tienasivat enemmän rahaa.
Selvityksestä ilmenee myös, että 2000-luvun alussa erityisen nopeasti kasvoivat johtotehtävissä työskentelevien teollisuuden toimihenkilöiden palkat suhteessa niihin, jotka tienasivat heitä vähemmän. Eroja kasvatti sekä korkeapalkkaisimpien johtajien kokonaisansioiden nousu että matalapalkkaisten johtajien pienempi tilipussi suhteessa keskipalkkaisiin johtajiin.

Selkeä asiavirhe tässä on kyllä se, että ei hallituksemme voi edes humalaspäissään tunnistaa Kosovoa, ennen kuin Venäjä antaa siihen luvan. Ongelmallista on, että venäläiset eivät yleensä tunnista suomalaisia edes lähietäisyydeltä. Tämä johtuu mm. metanolista. Kosovon tunnistaminen on mahdottomuus, koska se on niin kaukana ja niin pieni.

Tunnustan Jonna Kososen Nailon Biitistä. Tunnustelen hallitusta sen näkemyksistä hallitustunnusteluissa. Tunnusta, että liimasin ala-asteella voipapereita ruokapöydän tason alle. Pilkku mainittu.

Tunnustan Olof Palmen murhan. En toiminut yksin, vaan myös OJ Simpsonilla, Homer Simpsonilla ja Jessica Simpsonilla oli näppinsä pelissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti 60 vuotta sitten: Kolumnisti ilmoitti kantansa sotilasliittokysymykseen

(ADNAUSEAUM) Helsingin Sanomien nuori toimittaja Olli Kivinen patistaa Suomea liittymään Ranskan ja Britannian kaavailemaan sotilasliittoon sen laajentuessa Benelux-maihin kahden viikon...

Close