Kategoriat
Arkisto

Lehti 60 vuotta sitten: Kolumnisti ilmoitti kantansa sotilasliittokysymykseen

(ADNAUSEAUM) Helsingin Sanomien nuori toimittaja Olli Kivinen patistaa Suomea liittymään Ranskan ja Britannian kaavailemaan sotilasliittoon sen laajentuessa Benelux-maihin kahden viikon kuluttua keskiviikkona.
”[Puolustusministeri] Yrjö Kallisen olisi syytä lähteä matkustamaan Brysseliin neuvottelemaan Suomen liittymisestä läntiseen puolustusorganisaatio WUDO:on. Rauhanaatteen sokaisema Kallisemme on tunnetusti viehtynyt zenbuddhismiin, jonka keskeisiä rituaaleja on mielen tyhjentäminen. Siinä Kallinen on tainnut onnistua, sillä hän ei ole edes puhunut Suomen jäsenyydestä, vaikka vainolainen jo hioo sapeliaan rajan takana”, kirjoittaa Kivinen (HS 3.3.1948).
Kirjoituksen mukaan Yhdysvaltojen mahdollinen mukaantulo lujittaa entisestään puolustusliiton roolia kulmakivenä, jolle Europpan turvallisuus tulee rakentumaan.
”Muuten, olen sitä mieltä, että sotilasliittoon on mentävä, sillä ryssä on ryssä”, huomautti toimittaja kirjoituksessaan.
Kolumnisti myös ilmoitti, että hän tulee kirjoittamaan asiasta väsymättä siihen saakka, että päättäjät ja kansa ymmärtävät oman parhaansa.
”Toistan tätä vaikka ensi vuoteen saakka, mikäli tarve vaatii”, totesi kirjoittaja uhmakkaasti kirjoituksensa lopuksi.

2 vastausta aiheeseen “Lehti 60 vuotta sitten: Kolumnisti ilmoitti kantansa sotilasliittokysymykseen”

Minua ihmetyttää suuresti että tämä kolumnisti ei näytä vanhenevan ollenkaan – harmi että en ole lukemassa hänen kommenttejaan hänen 200-vuotispäivänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pääesikunta: Tarpeettomista itsemurhista päästävä eroon

(AL-AKSA) Itäisen maanpuolustusalueen maavoimien alaisuuteen on suunnitteilla marttyyrien prikaati. Pääesikunta kaavailee itäisen Suomen synkkenevien itsemurhatilastojen kääntämistä alueellisen maanpuolustusjärjestelmän vahvuudeksi. "Mikäli...

Close