Kategoriat
Kotimaa

Lämmin talvi sekoittanut spurgujen luonnollisen rytmin

VITUN KYLMÄ TÄÄLLÄ TOKOINRANNASSA SAATANA
(ASUNTOLA) Poikkeuksellisen lämmin talvi, joka on ilman muuta, väistämättä ja totta kautta kiven ja kannon ilmastonmuutoksen aiheuttamaa, on sekoittanut pahasti luonnon normaalin kiertokulun. Satunnainen kulkija voi huomata leskenlehtien yrittävän pinnistellä maasta, krookusten kukkivan, ruohon vihertävän.
Myös eläinkunta on pahasti päästään pyörällä. Laululinnut ovat ymmällään, saimaannorppien lumipesät uhan alla, eivätkä edes kaikkien hyvin tuntemat spurgut ole pystyneet vetäytymään talviunille, vaan niihinkin voi kulkija suureksi hämmästyksekseen törmätä. Tavallisesti spurgut uinailevat pahimpien paukkupakkasten ajan sosiaalikeskuksen vuokra-asunnoissa tai asuntoloissa Pohjois- tai Itä-Helsingissä, mutta leuto keli on saanut monet vaeltelemaan jopa kantakaupunkiin saakka.
”Metsän ja rantojen kuningas, spurgu, spuge, pulsu, pultsari. Muinaisten suomalaisten myyteissä spurgulla on monta nimeä, mikä kertoo sen tärkeästä asemasta kansanperinteessä”, sanoo kirjallisuustieteen professori Daiga Daiga-Duu.

Cityspurgut uusi ilmiö

Tutkijoiden mukaan lämpimän talven mukanaantuomaa tilannetta pahentaa entisestään se, että ihmisasutuksen levittäytyessä yhä laajemmalle, aivan spurgujen reviirien tuntumaan, ne voivat häiriytyä ja unohtaa tavanomaisen pelkonsa ihmistä kohtaan ja muuttua ns. cityspurguiksi.
”Nykyään ei ole poikkeuksellista nähdä cityspurgu tonkimassa roskiksia talojen pihoilla ja jätekatoksissa. Normaalisti spurgu ei tällaiseen uskaltautuisi”, kertoo petoeläintutkija T. Armo Helsingin yliopistosta.
Siinä missä normaali, luonnontilainen spurgu pakenee ihmistä ja säntää pikaisesti takaisin pahvilaatikkoonsa, voi cityspurgu äityä aggressiiviseksi. Varsinkin näin talviaikaan, kun ravinto on lämmöstä huolimatta vähissä. Armo neuvoo spurgun kohdannutta pysymään rauhallisena.
”Ei kannata panikoida, sillä se hermostuttaa spurgua. Selkää ei myöskään pidä kääntää, koska se voi yllyttää spurgun hyökkäämään. Parasta on perääntyä hiljalleen takaisin tulosuuntaan. Spurgulle kannattaa myös jutella rauhallisesti, silloin se rauhoittuu. Jos spurgu nousee takajaloilleen, se ei ole aina merkki hyökkäämisestä, vaan lähinnä uteliaisuudesta”, Armo kertoo.

Onnettomuudet harvinaisia

Spurgua ei kuitenkaan ole syytä ärsyttää, sillä ahdistettuna sen luonnolliset aseet – sorbuspullo, Kaken vanhat maiharit ja kynsisieni – voivat tehdä pahaa jälkeä. Tilastojen mukaan spurgun uhriksi joutuminen on kuitenkin harvinaista, paitsi mitä nyt joskus Hesarilla tai Tokoinrannassa.
Viranomaiset eivät toistaiseksi tiedä, mitä cityspurguille pitäisi tehdä, sillä selvää toimintaohjetta ei ole. Joissain tapauksissa spurgu on otettu kiinni ja palautettu takaisin reviirilleen Pasilan poliisiputkaan. Erityisen aggressiivisten spurgujen kohdalla on turvauduttu eksperttien, lähinnä Securitaksen apuun, ja kyseinen yksilö on potkittu tuhannen paskaksi.
Vuosittain maassamme myönnetään myös alun toistatuhatta spurgujen kaatolupaa, sillä ne aiheuttavat vaaratilanteita maanteillä ja tuppaavat samaan ratikkaan.

11 vastausta aiheeseen “Lämmin talvi sekoittanut spurgujen luonnollisen rytmin”

Jo täällä on tarpeeksi paleltu, toivotaan lisää ilmaston lämpenemistä.
Otan myös rahaa vastaan ilmastomuutoksesta, myös vanhat
potkukelkat kelpaavat.

Hyvä että lämpöä rittää, niin eivät tissit kohmetu. (Huom! Tissit mainittu!)

On tyypillista, etta sosialisti- ja kommunistitoimittajien lehti julkaisee tallaisia ryysykoyhaliston luusereita paapovia juttuja. Suomi on sosiaalidorkakratian naivettama maa. Mina olen toisinajattelija ja kapinajohtaja. Ajan vapautta, eli markkinataloutta, ja vapauteeni kuuluu se, etta kukaan luuseri ja spurgu ei kaivele roskiksia meikalaisen tontilla. Ne ovat minun roskiani ja aivan liian arvokkaita ja pyhia jonkun luuserin kaiveltaviksi. Sen lisaksi, etta joudun maksamaan naille samoille keppikerjalaisille ja liimanimppaajille vaikka minkamoisia sosiaalitukia kovalla markkinointikonsultoinnilla ja riskisijoittamisella hankituilla rahoillani.
Mina vaadin vapaata Suomea, Suomea jossa markkinoiden toiminta on taysin demaripoliitikkojen likaisten nappien ulottumattomissa. Ainoaa oikeaa politiikkaa on se, etta poliitikko pitaa paansa kiinni, eika puutu markkinoiden vapaaseen ja tehokkaaseen toimintaan. Politiikan ainoat tehtavat ovat turvata vapaiden miesten omistusoikeudet naisiin ja yksityisomaisuuteen poliisin ja oikeuslaitoksen avulla, seka pitaa kaikenlaiset kommunistiterroristit rajojen tuolla puolen armeijan paattavaisen ja raudanlujan, tulivoimaa haikailematta kayttavan toiminnan avulla.
Jos naen jossain jonkun cityspurgun, tahtoisivat nama sosiaalitanttatoimittajat sanoa, etta voi kun kamalaa, pitaapa taas nostaa verotusta, etta spurgulle voidaan ostaa uudet vaatteet, koti ja ruokaa. Vaarin. Nama ihmiset on tuomittu kuolemaan orjamoraalinsa vuoksi, eika heista tule koskaan markkinoille hyodyllisia suorittajia. Raivattakoon siis tama roskajoukko pois kaduilta, laitettakoon vaikkapa leirille tekemaan jotain ryysyproletaarille sopivaa tyota, kuten vaikkapa rikkomaan kivia.
Olenkin tassa saanut uuden bisnesidean. Perustan yhtion Lumpenproletariat Solutions, joka pyorittaa talle tyotavieroksuvalle roskajoukolle uudelleenkoulutus- ja tyoleireja. Mina teen talla miljoonia, te sosialistit saatte itkea tykonanne sita, etta ette koskaan jaksaneet uskoa itseenne etteka tehda kovaa, rautaisen paattavaisyyden ajamaa tyota.
Itkekaa! Mina olen maisteri, urheilija ja riskisijoittaja, minulle kukaan nainen ei sano ei!

Mahtaako ilmaston lämpeneminen vaikuttaa raitiovaunujen kulkureitteihin. Näin olen kuullut, vaikka itse kyllä epäilen spåriemme muuttavan valonmäärän lisääntyessä. Pieni spurgupopulaatiohan loisii 3B:ssä aina kylmillä keleillä, joten näiden lajien tiet saattavat ristetä.

Onneksi armeija ei puuttunut pankkituen maksamiseen,
myösään ilmastomuutokseen armeija ei aio puuttua.
On tärkeämpiä asioita, esim. jalkarättien korvaaminen
jollain muulla ja Hornettien huolto valo-hoitona.

Ota rengastettu spurgu varoen kiinni, sillä ne ovat erityisen arkoja. Rengastettu spurgu on syytä lopettaa arvokkaasti, nopeasti ja hallitusti, verestää heti, ja antaa roikkua hetki. Katkaise tämän jälkeen raaja, johon spurgu on rengastettu, ja katkaise lopuksi vielä itse spurgu, tutki vuosirenkaat sekä mittaa veren alkoholipitoisuus.
Lähetä rengas raajoineen sekä tiedot osoitteeseen sporttimaisteri@uberalles.com, sillä sporttimaisteri saa arvokasta tietoa kaikesta tästä tulevien leirien ylläpitoa ja spurgujen mullan allapitoa varten. Mainittakoon, että 3B:n pikkupopulaatio on rengastettu viimeistä yksilöä myöten ja sopivia astaloita myyvät ratikkakuskit.

Kiitan yhteistyosta, nimimerkki Kirjoittaja kirjoittaa, palomiehet palaa?
Olen sopinut ystavani Demari-Pertin kanssa, etta perustamme yhdessa Spurgu Labour Solutions -yrityksen, jossa spurguja varvataan minimipalkalla tekemaan hyvin, hyvin, hyvin lyhyissa patkissa mahdollisimman yksinkertaisia ja turhia toita. Demari-Pertti vastaa tyovoiman ”oikeuksista” ja meikalainen lounastaa tyonantajien kanssa.
Tama siis yhteyteen Spurgu Total Solutionsin kanssa, jossa spurgut majoitetaan keskitysleirille.
Alkaa huolestuko, kaikki rahoitus tulee yksityiselta sektorilta!
Missas iskis tanaan naisia kuntosalin jalkeen? Ideoita?
Terveisin
Sporttimaisteri
(”Wall Streetin nopein vetaja!”)

Huh, minä jo säikähdin, että Demari-Pertti on sairastunut jakomielitautiin ja Sporttimaisteri on ottanut vallan, mutta olittekin ystäviä. Niillä on kuulemma tapana muistuttaa toisiaan.

Täytyykin lähteä metsään kävelylle ja yrittää tunnistaa mahdollisimman monta spurgulajia niiden örinän perusteella. Onks totta, että spurgut örisee tiedottaakseen sillä muille spurguille reviiristään? Miten pitkälle pahvilaatikon ympärille reviiri yleensä ulottuu?

Mielenkiintoista ja värikästä lisää harvenevaan ja harmaaseen Suomi-Spurgujen joukkoon ovat tuoneet siltojen alta Lebensraumia vallanneet uudet tuolokkaat, Transylvanian Romsu-Spurgut, jotka ovat siitä erikoisia, että luontoon linnoittautuminen ollaan aloitettu koko perheen voimalla. Tämä uusi alalaji on hyvin levinnyt ja tuntuu kestävän mainiosti pohjoisen ilmaston karut vaatimukset. Sorbuksenottotavoissa olisi kuitenkin vielä kotouttamisen paikkaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Maailman paras vitsi valittu

(SEVERIN KORJAAN SERETIN) Maailman kaikkien aikojen hauskin vitsi on suomalainen. Merkkiteko paljastettiin keskiviikkona Helsingissä, ja se herätti välittömästi valtavan naurunremakan...

Close