Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri

Iskelmämusiikin vaikutukset nuoriin huolestuttavat

(LILLHOPPLAX) Useat lastensuojelujärjestöt ja kirkkokunnat ovat huolestuneet iskelmämusiikin mahdollisesti turmiollisista vaikutuksista lapsiin ja nuoriin. Tiistaina julkistamassaan kannanotossa monien tahojen yhteinen kattojärjestö Joukko huolestuneita äitejä (JHÄ) huomauttaa mm. iskelmämusiikkiin kiinteästi liittyvästä väkivallasta.
”Viime kuukausina on nähty, miten iskelmäkonserteissa ja tanssilavoilla tapahtuu runsaasti silmittömiä väkivallantekoja, jotka ovat selvästi kytköksissä kyseiseen musiikkityyliin”, kertoo JHÄ:n tiedottaja Oili-Paula Debiili.
Debiili viittaa suositun Matti ja Teppo -yhtyeen keikoilla hiljattain sattuneisiin ammuskelutapauksiin. Yhtyeessä on hänen mukaansa muitakin arveluttavia piirteitä.
”Yhtyeen keulahahmot Matti ja Teppo antavat lapsille epäsopivan ydinperheen mallin ja lisäksi heidän monien hittiensä sanoitukset, kuten Et voi tulla rajan taa viittaavat kuolemaan. Tällaisten kappaleiden kuuleminen voi olla syvästi haitallista kasvavan nuoren mielenterveydelle”, Debiili jatkaa.

Varoitusmerkit hyvä tuntea

Joukko huolestuneita äitejä on vastikään julkaissut oppaan ”Onko iskelmämusiikki Saatanasta?”, jossa listataan huolestuneiden vanhempien tueksi erilaisia varoitusmerkkejä, joista voi päätellä oman lapsen ajautuneen iskelmämusiikin pariin.
Eräs ensimmäisistä signaaleista on pukeutuminen. ”Jos havaitset lapsesi ryhtyneen yllättäen käyttämään vaaleita tai raidallisia jousipaitoja ja vaaleita suoria housuja, on todennäköistä, että iskelmämusiikki on saanut ylivallan hänen elämässään”, opas kertoo. Muita vihjeitä ovat seinille ilmestyneet julisteet tunnetuista iskelmätähdistä, joita Matin ja Tepon lisäksi ovat esimerkiksi Finlanders, Solistiyhtye Suomi ja Anneli Mattila.
”Kannattaa huomata, että yhtyeiden nimissä on usein pahuuteen viittaavia piirteitä. Esimerkiksi Solistiyhtye Suomen alkukirjaimista muodostuu natsien SS-tunnus, ja yleensäkin suomalaisen aakkoston kirjaimista voidaan muodostaa erilaisia sanoja, kuten velli, perkele ja aataminomena”, Debiili lisää.

Pahuus puhuu takaperin

JHÄ on myös kerännyt todisteita siitä, että monille iskelmälevyille on äänitetty takaperin viestejä, joilla kehotetaan kuuntelijaa mm. tappamaan hamsterinsa, hankkimaan kesämökin, ottamaan asuntovelkaa ja opettelemaan banjonsoittoa.
”Kun vaikkapa Matin ja Tepon hittiä Näin se kesäloma toimii kuuntelee takaperin grammarilla, kuuluukin kaiuttimista yllättäen iiooobmmmääöäöopojijopppopgllööööööö, mikä on selvä viesti: osta karvalakki. Oikeinpäin kuultuna kappale taas muuttaa aivot hitaasti marjapuuroksi, minkä Radio Iskelmä on todistanut tuhansien suomalaisten tapauksessa”, Debiili toteaa.
Useilla netin keskustelupalstoilla on jo pelästytty niin maan perkeleesti JHÄ:n viestiä. Useat keskustelijat vaativat hallitukselta mm. poliisivaltion perustamista ja yleistä eutanasiaa.
”Perusteeton argumentti. Tyhmä vitsi. Kalteva pinta. Tyhmäksi heittäytyminen. Vielä tyhmempi vitsi. Argumentum ad hominem”, kirjoitti Hs.fi-palstan nimimerkki Lässyttävä idiootti.

12 vastausta aiheeseen “Iskelmämusiikin vaikutukset nuoriin huolestuttavat”

Just näin , olen samaa mieltä asennetaan vielä levyihin laittevien varoitustarrojejen lisäksi varoitus siru kaikkiin iskelmätähtiin antikristuksen aikaa silmälläpitäen.

Kaikki on yhtäkkiä niin selvää.. Matti Ja Teppo tarkoittaakin oikeasti Tappoja Motti.. Miksi tätä ei huomattu aikaisemmin. Tämä on niin saatatanallista.. voi ei

Myös Yölinnun solistin Simo Silmun nimikirjaimista muodostuu natsien tunnus. Silkkaa pahuutta!

Matti ja Teppo, taas asialla. 70-luvulla hulttiokaksikko väsäsi biisin Badding Somerjoelle biisin ”Ja rokki soi” ja seurauksista kärsitään vieläkin.
Kyseisessä kappaleessa todetaan mm. sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla, että ”joku piti saada fiilis oli sellainen” ja ”mimmit riisui vaatteitaan”. Myös kohta ”vaihda nyt jo rokkiin taikka tulee nokkiin” viittaa ongelmien ja epäkohtien ratkaisuun väkivallalla, mikä ei ole suotavaa.
Minä vaan kysyn kieliopista huolestuneena: onko tämä lause oikein?

Anneli Mattilan nimestä saadaan anagrammi maltainen ilta! Rappio loistaa kauas.

Kiinnittäkää huomiota myös iskelmäväen suosimiin pastilleihin – sisuaskin kyljessä on selvästi viittaus SS-joukkoihin, ja vieläpä Adolf ”Antikristus ja Jamppa Tuomisen poika” Hitlerin suosimalla fontilla kirjoitettuna. iSkelmä – aatana!

Siis ei jumalauta! Hajosin tälle ette oo tosissane kuka kuuntelee iskelmää? jes nimikirjaimista muodostuu SS ette oo tosissanne . Siis Maailmassa on Esim Black Metal jossa palvotaan saatanaa ja muuta saatanallista. Ei Iskelmä ole todellakaan mitään manipuloivaa paskaa . Te Oootte vaan tyhmiä aikuisia jotka ei tajua mitään että haistakaa vittu ja valittakaa mielummi skineistä prkl.

Ei naurata, joten melkein itken nimimerkin ’Dead Skin Mask’ kommentille… Sisälukutaitoni ei havaitse toimivaa sarkasmia kommentissa… Jos sitä on, se on tökeröä. Mutta enemmänkin vaikuttaa siltä, että kommentti on kirjoitettu tosissaan. Hienoa, jne.
Itse uutinen on mielestäni erittäin hyvä… Lehden parhaimmistoa peräti.
Ps. Burzum on paras!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomalaisen jääkiekon kriisisähkeet maanantaiksi

Jääkiekko kriisissä - Suomalainen jääkiekko on kriisissä, arvioivat lajin kotimaiset asiantuntijat. Kriisin näkyvin esimerkki on heidän mukaansa se, että SM-liigasta...

Close