Kategoriat
Sähkeet

Yleissivistävät sähkeet sunnuntaiksi

Rousku – Rouskut kuuluvat kantasieniin, tarkemmin ottaen helttasieniin. Rouskut kasvavat pääasiassa metsissä. Useimmat rouskut ovat ruokasieneksi kelpaavia. Rrrrousku. Vrt. paholaisrousku.
Puhuttaa – Tarkoittaa tilannetta, jolloin Helsingin Sanomia koskevaa asiaa on käsitelty Helsingin Sanomissa, jonka jälkeen keskustelua on jatkettu Helsingin Sanomissa ja kommentoitu Helsingin Sanomissa. Vrt. Erkko.
Kriittisyys – Kadonnut Helsingin Sanomien toimituksesta noin viikko sitten. Kaipaamaan jäävät etenkin kulttuuritoimitus sekä kolumnistit kautta lehden. Vrt. toimittajakoulu.

10 vastausta aiheeseen “Yleissivistävät sähkeet sunnuntaiksi”

”Asia on puhuttanut viime aikoina erityisesti”, totesivat helsingin ”Sanomia” apinoivat maakuntajulkaisut.
”Puhutteellisuus”, totesi satraappi Erkki Laatikainen nerokkaassa lauantaipääkirjoituksessaan.

Ehh, Lehti kritisoi mielestäni vääriä asioita Hesarissa. Kyseistä sivistysjuttuakaan ei kannattanut ottaa vakavasti, ja sitä paitsi luen Hesaria paljon mielummin kuin Keskisuomalaista (asun Jyväskylässä), jossa tuntuu olevan joka päivä koko sivun juttu Idolsista tai jostain vitun Selviytyjistä. Turun Sanomiin en ole tutustunut, mutta kokemukseni perusteella Helsingin Sanomat on vioistaan huolimatta paras suomalainen sanomalehti.

saatana se on tuo maaseuvvun tulevaisuus se ainoo oikee lehti ei nää muut ookku kaapuntilaisten hulovinska läpysköjä. sen näkkee jo kannesta kun ei niissä oo koskaan mittään tärkeätä asiaa. eikä tissin villaustakkaan.

Tästäkin uutisoinnista näemme, että olemme siirtyneet journalistiikassa nk. metajournalistiikkaan (tai reflektiiviseen journalistiikkaan, jos niin haluatte). Suuri osa lehtien (ja Lehden) artikkeleista viittaa tiedotusvälineissä esiintyviin tapahtumiin (Idols, Hesari, Satakunnan Tapani Ilkka jne).
Elämme post-uutis-aikakautta. Nykyisin nk. syväluotaava journalistiikkaa kaluaa aiheen kerrallaan loppuun, viitaten toisten lehtien asiasta kirjoittamiin juttuun. Ja siis tämähän on yksistään hyvä asia.
Luokittelen tämän kirjoitelmani luokkaan ”reflektiivisen metajournalistiikan historiallis-kriittinen post-jukstapositionaalinen metatarkastelu”. Kommentoikaa. PS. Kuva olis kiva.

Jyväskylässä taidetaan olla Erkon kriittistä toimittajakoulutusta enemmän nyreissään siitä, etteivät Sanomatalon ovet jatkossa enää aukea yhtä helposti sivistyksestä pullistuneille humanistijournalisteille. 😉

HAHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Tää oli hauskin uutinen ikinä. Varsinkin toi puhuttaa-osio.
HHAAAAAAAAAHAAAA.
Vihaan Aatos Erkkoa. Vihaan vihaan vihaan vihaan sitä läskiä.
Nimim. Toimittajakoulun pääsykokeessa epäonnistunut yleissivistymätön huono ihminen

Niin, myös mua vituttaa, etten päässyt toimittajakouluun. Mut me ollaan vaan liian hyviä sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kanerva yrittää Ricea kesäkuussa

(HELSINKI) Ulkoministeri Ilkka Kanerva yrittää Yhdysvaltojen ulkoministeri Condoleezza Ricea. Kanerva ilmoitti Yleisradion Lauantaiseura-ohjelmassa, että on jo sopinut tapaamisen Ricen kanssa...

Close