Kategoriat
Kotimaa

Vammalan kappalainen suostuu yhteistyöhön naispapin kanssa

(TYRVÄÄ) Kohun keskipisteeseen joutunut Vammalan kappalainen Jari Rankinen on ilmoittanut suostuvansa jatkossa yhteistyöhön naispappien kanssa.
Hänen toimintansa aiheutti viikko sitten melkoisen haloon, kun hän ei saapunut työhönsä sunnuntain jumalanpalvelukseen. Hänelle oli merkitty työvuoro yhdessä seurakunnan naispuolisen papin kanssa, josta hän kieltäytyi vakaumukseensa vedoten. Nyttemmin Rankinen on muuttanut kantaansa.
”Kieltämättä ei ole perusteltua vedota tällaisessa tasa-arvon kannalta kiistämättömässä asiassa epäselvään ja alkuperältään epävarmaan raamatuntulkintaan. Naispappeus on ollut hyväksyttyä kirkossa jo yli 20 vuotta, ja siinä ajassa kyllä pystyy sopeutumaan”, hän kommentoi.
Hänen mukaansa on kohtuutonta, että pienessä seurakunnassa muut työntekijät joutuvat kärsimään yhden ihmisen joustamattomuudesta.
”Joskus kuulee julkisuudessa väitettävän, että nyt vanhoilliset miespapit ovat joutuneet vainon kohteeksi, mutta kyllä minusta tässä asiassa vainottuja ovat olleet naiset”, hän sanoi.

4 vastausta aiheeseen “Vammalan kappalainen suostuu yhteistyöhön naispapin kanssa”

Ovatko luterilaiset teologit jo onnistuneet laskemaan montako tissi-monikertaa mahtuu nuppineulan päähän? (Kaiketi hankalin jumaluusopillinen kysymys sitten perisynnin… Ja mihin ihmeeseen niitä kaikkia poikalasten esinahkoja tarvitaan? Taivaallisen sohvakaluston verhoiluun?)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Keskusta kannattaa vaalilain uudistamista

(MITTEN) Vaalilain uudistaminen piilevien äänikynnysten poistamiseksi on saanut taakseen myös keskustapuolueen tuen. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen ilmoitti sunnuntaina, että asia kaipaa...

Close