Kategoriat
Kotimaa Talous

Kuuden ydinvoimala vastatuulessa

(ENONTEKIÖ) Ydinvoiman lisärakentaminen Suomeen lähitulevaisuudessa on epätodennäköistä, uskovat teollisuuden edustajat. Sekä TVO että Fortum ilmoittivat sunnuntaina, ettei uusi ydinvoimala ole välttämättä paras vaihtoehto energiantarpeen turvaamiseksi, tai edes tarpeellinen.
”Viidennen voimalan rakennustöissä ilmenneet ongelmat ja ilmastonmuutoksesta saadut tutkimustiedot osoittavat, ettei ydinvoima välttämättä ole toimivin tai edullisin vaihtoehto Suomen olosuhteissa”, pohti Fortumin johtaja Mikael Lilius.
TVO puolestaan katsoi omassa tiedotteessaan, että suositeltavampaa olisi panostaa lähivuosina reilusti uusiutuviin energianlähteisiin sekä puuttua kovemmalla kädellä sähköntuhlaukseen esimerkiksi verotuksen keinoin.

”Vesi-, tuuli- ja aurinkovoiman hyödyntäminen on aivan alkutekijöissään. Pitkällä tähtäimellä maan edun mukaista olisi näiden kehittäminen. Se voisi luoda Suomeen tuhansia uusia työpaikkoja ja korjata perusteollisuuden hiipumisesta syntyvää vajetta”,
yhtiön lausunnossa sanottiin.
Sekä TVO että Fortum kiinnittivät lisäksi huomiota ydinjätteen loppusijoituspulmaan. Ongelma on vielä lähes kokonaan ratkaisematta, ja asiasta saatiin äskettäin kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n huomautus Loviisan voimalan tarkastuksen yhteydessä.

3 vastausta aiheeseen “Kuuden ydinvoimala vastatuulessa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Vammalan kappalainen suostuu yhteistyöhön naispapin kanssa

(TYRVÄÄ) Kohun keskipisteeseen joutunut Vammalan kappalainen Jari Rankinen on ilmoittanut suostuvansa jatkossa yhteistyöhön naispappien kanssa. Hänen toimintansa aiheutti viikko sitten...

Close