Kategoriat
Politiikka

Keskusta kannattaa vaalilain uudistamista

(MITTEN) Vaalilain uudistaminen piilevien äänikynnysten poistamiseksi on saanut taakseen myös keskustapuolueen tuen. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen ilmoitti sunnuntaina, että asia kaipaa kiireistä korjaamista.
”On demokratian kannalta häpeällistä, että eri puolella maata asuvat ihmiset ovat vaaleissa eriarvoisessa asemassa”, Korhonen jyrisi.
Hänen mukaansa ongelman paikkaamisen tulisi olla tulevan hallituksen asialistan kärjessä. Piilevät äänikynnykset voitaisiin hänen mukaansa poistaa esimerkiksi yhdistämällä vaalipiirejä tai ottamalla käyttöön valtakunnallisia tasauspaikkoja.
”Tiedämme, että tämä saattaa merkitä suurten puolueiden, kuten keskustan, paikkamäärän putoamista tulevissa vaaleissa. Mutta tärkeintä on kansanvallan toimivuus, ei puolueiden keskinäinen valtapeli”, Korhonen sanoi.

2 vastausta aiheeseen “Keskusta kannattaa vaalilain uudistamista”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Radio Nova osti Kristiina Braskin

(SUOMI) Radio Nova on ostanut Idols-kilpailusta tippuneen Kristiina Braskin. Novan edustaja Sini Aallon mukaan Braskin ääni on juuri Radio Novan...

Close