Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Kaikkia vaalimainoksia uhkaa vetäminen pois julkisuudesta

(KONSENSUS) Tulevien eduskuntavaalien mainonta on menossa kokonaan uusiksi. Lehden saamien tietojen mukaan kaikki suuret puolueet aikovat vetää mainoksensa pois katukuvasta ja muusta julkisuudesta ja korvata ne uusilla. Muutoksen syynä on se, että nykyiset mainokset on koettu loukkaaviksi.
”Erityisesti kentän reaktio pani miettimään uudestaan”, sanoivat kaikki puoluejohtajat yhteen ääneen. Tiettävästi ainakin neljä ihmistä ympäri Suomea on syvästi paheksunut kirjainten m, k ja i käyttöä vaalijulisteissa. Toisia taas on ärsyttänyt se, miten monissa mainoksissa näkyy ehdokkaan kulmakarvat. Myöskään yrittäjiä ei haluttu loukata, koska Raamattu kieltää sen.
SDP:n kansanedustaja Jukka Gustafssonin mielestä nykymainonnassa on lisäksi se riski, että ihmiset saattaisivat lähteä äänestämään. ”Kansan aktiivisuus nyt on vitun viimeinen asia mitä tarvitaan tämän maan johtamisessa”, hän totesi suurten puolueiden yhteisenä kantana.

Up in the ass of Timo

Uusittuihin vaalimainoksiin on tiettävästi suunnitteilla ”abstraktinen” kuvio, jossa kolmen suurimman puolueen tunnuksilla koristeltu nyrkki työnnetään veronmaksajan anukseen. Sloganiksi tulee ”On kaikki niinkuin ennenkin”. Muutoksia on tulossa myös vaalitentteihin. Jatkossa SDP:n, Kokoomuksen ja Keskustan johtohahmot suostuvat kommentoimaan ainoastaan mukavia asioita ja laulamaan iskelmiä.
”Koimme, että tämä tähänastinen keskustelu jossa on sivuttu niinkin tähdellisiä yhteiskunnallisia kysymyksiä kuin Susan Kurosta, Eero Heinäluoman vatsanympärystä ja Lenita Airiston kannanottoja on hieman turhan tulenarkaa ja hankalaa äänestäjien seurattavaksi. Jatkossa keskitymme debatoimaan kissanpentujen söpöydestä, auringonvalon tärkeydestä ja säästä”, tähdensi Jyrki Katainen.
SAK ilmoitti puolestaan kannattavansa kaikkea mitä SDP:n puoluetoimistokin kannattaa.

16 vastausta aiheeseen “Kaikkia vaalimainoksia uhkaa vetäminen pois julkisuudesta”

Minua loukkaa syvästi se, että tissejä ei ole käytetty lainkaan vaalimainonnassa.

Minä veronmaksaja kannatan suuresti abstraktimpaan suuntaan siirtymistä, siinä kun voi ehkä hetken tuntea itsensäkin fiksuksi.
Ennen vaalimainosten remonttia pitää kuitenkin tehdä linjaratkaisu siitä, oliko se ”up in the ass of Timo” vai ”up in the asshole of Timo”.

Toisin kuin julkisuudessa on väitetty SAK julkaisee kohumainoksen. Mainokseen on Oiva Lohtanderille jälkikäteen lisätty hitler-viikset, arpi, pirunsarvet ja vihaiset kulmakarvat.

Näitten vaalien uutuus on ollut naama-vaalikone. Odotan Lehden lanseeraavan tissi-vaalikoneen.

Minua korpeaa aivan perkeleesti kulmakarvojen taittokulma ja Arno Kotron uupuminen vaaleista! Onneksi se nevahirviö Räsänen on mukana-messissä. Ja kölin ali kaikki, stana!

Korrekti muoto olisi toki brittiläinen ”up in the arse of Timo”, tai jos oikein isänmaapuoluelaisiksi heittäydytään, käytetään muotoa ”ap in tö perse of Thimo.”

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen tuomitsee kansanedustaja Petri Salon (kok) rasistiset lausunnot. Salo sanoi lauantaina vaalitilaisuudessa Vaasassa, että demarit ovat huumeidenkäyttäjiä, eikä heillä ole aikomustakaan hankkia töitä.
Eero Lehti (kok) tukee puoluetoveriaan.
”Jos yritys joutuu irtisanomaan väkeä, demarit voisivat lähteä ensimmäisenä”, Lehti mumisee ruokaa suussaan rauhoitetuilla eläimillä päällystetyn ruokapöydän ääressä.

Verkkouutiset 05.11.2002: Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi (kok.) koventaisi rangaistuksia törkeissä liikennerikkomuksissa. Sasin mielestä maksimissaan kahden vuoden vankeustuomio kuolemantuottamuksesta liikenteessä on liian alhainen rangaistus.
– Tuomiot törkeissä liikennerikkomuksissa eivät ole kohdallaan. Minusta niitä pitäisi korottaa, Sasi sanoi Kalevassa tiistaina.

”Jotain tuli perseeseen” Totesi Timo Keskustan puoluetoimistolla saunaillan jälkeen.

Heh! Tästähän tuli mieleeni vanha mainio arvuutus-kompa-vitsi:
”SDP, Keskusta ja Kokoomus tappeli, konsensus.”
Heh heh! No ei siinä vielä mitään! Tässä vielä yksi:
”Vasemmistoliitto ja SKP tappeli, Marxin parta.”

Niinpä niin.
Rikoslaki 11 luku 8 § 8 § Kiihottaminen kansanryhmää vastaan ”Joka yleisön keskuuteen levittää lausuntoja tai muita tiedonantoja, joissa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin kansallista, rodullista, etnistä tai uskonnollista ryhmää taikka niihin rinnastettavaa kansanryhmää, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kirjailija riehui neuvostovastaisesti

Aiemmin laadukkaaksi ja asiantuntevaksi kiitetty sekä kiitettävää rauhantahtoisuutta historiassaan osoittanut kirjallinen aikakauslehti Parnasso hämmästytti suomalaisia laajasti (levikki 4 880, mutta...

Close