Kategoriat
Kotimaa Kulttuuri Politiikka

Kirjailija riehui neuvostovastaisesti

Aiemmin laadukkaaksi ja asiantuntevaksi kiitetty sekä kiitettävää rauhantahtoisuutta historiassaan osoittanut kirjallinen aikakauslehti Parnasso hämmästytti suomalaisia laajasti (levikki 4 880, mutta ”reippaassa nousussa”) uusimalla numerollaan. Lehdessä tähän asti yhtenä johtavista suomalaisista nuoren polven intellektuelleista pidetty kirjailija Sofi Oksanen kirjoittaa lehdessä erittäin hyökkäävään sävyyn Neuvostoliitosta.
Kirjoituksessan Oksanen ryhtyy uhkarohkeasti uudelleenarvioiman Stalinin aikaa SNTL:n johdossa. Oksanen toistelee imperialistien propagandaa väittäessään Stalinin olevan vastuussa jopa – tosiasiallisesti yhtä lailla vapaita kuin vankejakin surmanneesta – 1930 -luvun nälänhädästä. Vaikka kaikki vakavasti otettavat asiantuntijat kiistävätkin Oksasen tulkinnan oikeellisuuden, sotaisimmat länsimieliset tahot ovat osoittaneet tukensa hänelle.
”Kyllä, kyllä, kyllä!” huudahti nuori Ben Zyskowicz kolumnissaan Nykypäivä -lehdessä, jonka painos vedettiin kuitenkin pian pois jakelusta, koska lehden vastaava päätoimittaja katsoi siinä käsitellyn sananvapauden käyttöä ”sellaisella tavalla ja sävyllä, joka ei ole hyväksyttävää vastuulliselle medialle”.
Oksanen itse on tuohtunut valtamediassa saamaastaan kohtelusta.
”Täällä ollaan niin rähmällään Neuvostoliiton edessä, että poliitikot ovat vaarassa murtaa niskansa kurottautuessaan nuolemaan NKP:n persettä. Valtamedia yrittää vaieta minut ja kirjoitukseni kuoliaaksi. Yksikään suurempi lehti ei ole uskaltanut siteerata artikkeliani… hei! siis yrititsä just äsken puristaa mua perseestä? etsävai pysty pitään näppejäs erossa musta, haluutsä mua niinpaljon? etsämukatiedä, et mä oon lesbo, hei!” kommentoi puhelimitse tavoitettu Oksanen.
”Mä oon muuten just yhellä mahtavalla klubilla, jossa siis tehää niinku kaikkii ihan sairait seksijuttui, mistä tavikset ei kykene näkee ees unta”, lopettaa Oksanen yhteiskunnallisesti merkittävän puheenvuoronsa.

11 vastausta aiheeseen “Kirjailija riehui neuvostovastaisesti”

Oksanen on todella merkittävä ja poikkeuksellinen henkilö. Hän on mm. valmistunut yliopistosta, käyttää kosmetiikkaa ja – tämä huomioitakoon erityisen poikkeuksellisena – on harrastanut joskus seksiä jonkun tai joidenkin kanssa jossakin. Merkittävää on myös hänen todella poikkeuksellinen ja omaperäinen kirjallinen tuotantonsa, joka poikkeaa täysin kaikesta tähän saakka maassamme tai sen rajojen ulkopuolella julkaistusta. Oksanen on todellinen pioneeri.
Kiitos että huomioitte hänen erityistä persoonaansa julkaisussanne.

Huomattavaa Oksasessa on myöskin se, että hänellä on hiukset. Niiden aitous tai epäaitous on täysin irrelevanttia.

Wapaa poikamies haluaa tutustua naisiin jotka antavat perspillua monessa asennossa. Omat harrastukset: Suihkussa käyminen ja kiiltokuvat. Viinaksia joskus lääkkeeksi.

Ovatko venäläiset nykyään kaikista neuvostovastaisimpia ?
Miksei kukaan syytä heitä ?

Muutenkin venäläisiä pitäisi rienata enemmän.
”Perspillu” oli kiehtova juttu, lähdenpä etsimään siitä lisäinfoa vaikka tuolta intternetistä.

Kuinniin tissejä ei ole vieläkään mainittu? (tissien mainitseminen mainittu)

Sohvi on vähän vanhanaikainen.
Älyllisyys on samaa tasoa erään Susanin kanssa. Keksisi jotain uutta. Että on vaikka Vladin salarakas selkäänpuukottaja. Onnea projektiin.

Parnassolle tiedoksi, että tähän asiaan ei mainittavasti liity tissejä.

Sofi Oksaseen liittyy peräti kaksi tissiä. Ja tukan alla mahdollisesti vielä yksi.

Jollei Kukastäänytolikaan keksi kohta vaikkapa hankkia plastiikkisepältä uusia tissejä, alkaa hän olla pornossojen keskiaukeamilta för-bi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kääriäinen: natsien apu tärkeää tulevaisuudessa

(HELSINKI) Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan Suomen puolustus nojaa tulevaisuudessa ruoka-avun ja aseiden vastaanottamiseen natseilta. Laajan itäisen maarajan ja suhteellisen pienen...

Close