Kategoriat
Ulkomaat

Norjalaiset innoissaan puolustusyhteistyöstä Ruotsin kanssa

(KALMARI) Ruotsi ja Norja aikovat jatkossa tiivistää puolustusyhteistyötään. Pitkän yhteisen maarajan tehokkaamman valvomattajättämisen lisäksi kumpikin katsoo saavansa erityisiä etuja yhteistyöllä. Norjalaiset ovat laskeneet varmistavansa yhteistyöllä rautamalmin riittävyyden kriisiaikana, ja ruotsalaisten päätavoitteena on tukea Norjan muutaman päivän vastarintaa lännestä tulevaa hyökkäystä vastaan.
”Tämä yhteistyö Ruotsin kanssa on merkittävä osa uskottavaa kansallista puolustustamme. Ja kun sanon uskottava kansallinen puolustus, niin tarkoitan tietysti Yhdysvaltojen armeijaa. Vittu ajatelkaa, Ruotsin armeija, ei saatana”, Norjan pääministeri Vidkun Quisling linjaa.
Edellisen kerran Ruotsi ja Norja ovat harjoittaneet sotilaallista yhteistyötä Fredrikshaldissa 1718 ja Kiiruna-Narvik-välillä toisen maailmansodan alkuvuosina.

7 vastausta aiheeseen “Norjalaiset innoissaan puolustusyhteistyöstä Ruotsin kanssa”

Norjalaiset ja ruotsalaiset saavat siis yhteistyön tiivistämisen myötä vihdoin kauan kaipaamansa pitkän yhteisen maarajan.

Tarkoittaako tämä, että Ruotsin ja Norjan poliisivoimat alkavat lopultakin tekemään yhteistyötä Palmen murhan ja neuvostoliittolaisten sukellusvenehavaintojen tutkimuksissa?

Yhdysvaltojen mielenkiinto Norjan öljyvaroja kohtaan on tiedostettu myös muissa pohjoismaissa. Mahdollisen invaasion tapahtuessa Ruotsin ja Norjan muodostama unioni uskoo saavansa avukseen Suomen ja Suur-Saksan asevoimat .
Norjan puolustusministeriössä ollaan vakuuttuneita nyt syntyneen unionin kyvystä murskata amerikkalaiset joukot omalla maaperällä – siis jos pääsevät edes niin pitkälle. ”Eivät pääse.” , kommentoi lyhyesti taistelulaiva Tirpizin komentosillalta tavoitettu Kapteeni Haddock .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Puolustusvoimien talous kuntoon tulosvastuulla

(PARKANO) Miten tyhmä on johto, jos maa-alueen ainoa todellinen aseistettu voima kärsii rahan puutteesta? Tähän kysymykseen vastataan tulevaisuudessa yhä pontevammin...

Close