Kategoriat
Talous

Puolustusvoimien talous kuntoon tulosvastuulla

(PARKANO) Miten tyhmä on johto, jos maa-alueen ainoa todellinen aseistettu voima kärsii rahan puutteesta? Tähän kysymykseen vastataan tulevaisuudessa yhä pontevammin Suomen puolustusvoimissa armeijan siirtyessä heinäkuun alussa tulospohjaiseen rahoitukseen.
”Ei voida ajatella, että jokin merkittävä valtiollinen laitos jäisi tulosvastuun ulkopuolelle. Tällainen tilanne olisi paitsi epäeettinen, myös pitkän päälle täysin kestämätön”, jyrähtää valtiovarainministeri Eero Heinäluoma.
Ensi kädessä puolustusvoimat takavarikoinee vasemmistopuolueiden ja tunnettujen vasemmistopoliitikkojen, sekä kaikkien maassa oleskelevien ulkomaalaisten omaisuuden. Osallistuminen EU:n nopean toiminnan joukkoihin tuonee maahan myös runsaasti erilaisia taide- ynnä muita aarteita.

Armeijaurasta
houkuttelevampi

Tulevaisuudessa puolustusvoimien johtohenkilöstöä on tarkoitus myös sitouttaa armeijan palvelukseen erilaisin optiomenettelyin. Nimenomaan asevoimilla on tähän kaikista hallinnonaloista parhaat mahdollisuudet, uskoo Heinäluoma.
”Kenraalikunnassa optiot voisivat olla esimerkiksi pienten vallattujen alueiden yksinvaltiutta verotus- ja ensimmäisen yön oikeuksineen. Muuhun upseeristoon mentäessä kyseeseen voisi tulla esimerkiksi voitettujen kansojen käyttäminen orjina pelloilla.”
Paikallisten omaisuuden kähveltäminen ja satunnaiset raiskaukset on jo kirjattu EU:n nopean toiminnan joukkojen perustamiskirjaan. Näin myös miehistön toivotaan viihtyvän joukoissa entistä pidempään.

6 vastausta aiheeseen “Puolustusvoimien talous kuntoon tulosvastuulla”

Eikös armeijan tulosvastuuseen pitäisi kuulua, että rahat ja aseet otetaan pois jos ei niitä käytetä? Jos kerran laitetaan miljoonia hienoihin pyssyihin, tankkeihin sun muuhun niin pitäisi alkaa pikku hiljaa tulla niitä ruumiita. Muutenhan rahat menevät hukkaan. Sota pystyyn ja äkkiä! Hyökätään Liechtensteiniin!

Puolustusvoimien toimintaan pitäisi liittää myös laadunvalvonta. Jokaisella yksiköllä pitää olla omat kirjatut (ja akkreditoidut) prosessit, joita noudattamalla taataan toiminnan tehokkuus ja tuloksellisuus. Mikäli yksikkö ei noudata laatumäärittelyjä, siltä voidaan pahimmassa tapauksessa jopa poistaa aseenkanto-oikeus.

Laadunvarmistusta, kehityskeskusteluita, auditointia ja tulosjohtamista vihdoin tuohonkin valtion viimeiseen raiskaamattomaan pesäkkeeseen! Esitän kaikille opistoupseereille vaativuustasoa 2 ja henkilökohtaisen (vessassa) suoriutumisen tasoksi välttävä 1. Aurat miekoiksi!

Tulosvastuuseen kuuluu, että pyssyjä ja pommeja käytetään vastuullisesti ja tehokkaasti. Meillä on takamaastossa holtiton ja rikas liittoutumaton valtio, joka on päästänyt selustaamme syntymään sotilaallisen tyhjön. Ruotsi ei saa tarvittaessa liikkeelle kuin 10.000 miestä. Nekin joukot tappelevan kuukauden hiusverkkojensa ja string-kalsongiensa kanssa, ennen kuin sotamies on irrotettu sotamiehestä, eversti majurista ja liikekannallepano on onnistunut.
Vaadin, että emme enää passiivisena katsele sitä suomalaisen omaisuuden riistoa ja sotilaallisen tyhjön täyttämistä hapansilakan hajulla. Vaadin, että puolustusministeri mobilisoi armeijan ja Tartsa julistaa sodan Ruotsille. Pärkkele, siellä on paljon hyviä taideaarteita ja omaisuutta vaihdettavaksi yliäänennopeudella eteneviin lyijyhippusiin.
Somaleja emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, vallatkaamme siis Ruotsi!

Ei. Ei. Ei. Nyt on selkeästi hämärtynyt toimittajalta joko tulospalkkauksen periaate – tai mikä todennäköisempää – armeijan todellinen funktio. Maanpuolustuksen tehtävänä on puolustaessa pitää oman valtion maapinta-ala mahdollisimman suurena eli hyökätessä tuottaa valtiolle mahdollisimman paljon uutta pinta-alaa.
Eräänlaista teknisten lautakuntien kaavoitusvirastojen toiminnan jatketta siis. UPJ:n mukaiset harkinnanvaraiset tuloslisät tulisi siis maksaa suoraan suhteessa valloitettuihin neliökilometreihin. Taapion alla silloin Fortum maksakoon päästötonneista, armeija päästökilometreistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
"Lisäksi rumia ja yleensä tyhmiä"

(MEDIA) Suomen johtava mielipidemittari Helsingin Sanomat pitää suomalaisia läskeinä. Tutkijoiden mukaan suurin osa suomalaisista on myös rumia ja yleensä tyhmiä....

Close