Kategoriat
Ulkomaat

Venäjällä juhlittiin sananvapautta

(MOSKVA OBLAST) Venäjällä on juhlittu näyttävästi sananvapautta tänä viikonloppuna. Ympäri federaation on järjestetty juhlallisuuksia, joissa on paikalliseen tapaan ammuskeltu ilmaan ja hieman myös epämiellyttäviä toimittajia kohti. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB lupaa kuitenkin saattaa ampujat vastuuseen.

”Vaikkei meillä ole tietoa Anna Politkovskajan surmaajasta, niin tekoon syyllistyneitä tshetseenimiehiä tullaan rankaisemaan ankarasti”
, FSB:tä lähellä oleva Iivana Julma kertoi nimettömästi Lehdelle.
Itsenäisyyttä kannattavat tshetseenit puolestaan lupasivat näyttää Moskovalle, että myös heidät on otettava vakavasti, ja aikoivat jatkaa itselleen epämiellyttävien toimittajien vainoamista.
”Vitun hyvältä näyttää”, totesi Lavrenti Berija pilvenreunalta.

13 vastausta aiheeseen “Venäjällä juhlittiin sananvapautta”

Ironista herra FSB:n lähentelijän nimessä on muuten se, että Iivana Julma on venäjäksi jotakuinkin ”Ivan Groznyi”.

”Tervetuloa Venäjän turvallisuuspalvelun syntipukkiarvontaan. Tänä iltana arvotaan Anna Politkovskajan murhan syntipukki. Virallisena valvojana toimii Rakas Johtaja Vladimir Putin.”
”Ja Politkovskajan murhaaja on…tsetseenitalomies Aleksei Rusbulatov Moskovan kuudennesta kaupunginosasta…anteeksi pieni hetki. Virallisen valvojan päätöksestä tänä iltana voittaakin lisänumero, georgialainen taksikuski Sergei Nikolajesvili Pietarista. Nikolajesvili kuolee parhaillaan vastustaessaan pidätystä.”
”Poliltkovskajan murha on selvitetty. Valtakunnassa kaikki hyvin.”

Suomen suurruhtinaskunnan pääkaupungissa Helsingissä arviolta tuhat ihmistä kokoontui sunnuntaina 8.10. Venäjän suurlähetystön eteen ylistämään Venäjän saavutuksia sananvapauden ja moniarvoisen yhteiskunnan edistämiseksi. Ihmiset olivat varustautuneet kynttilöin ja julistein, joissa luki mm. ”Kiitos FSB”, ”Vapaampi Venäjä ilman poliittisia toimittajia” sekä ”Politkovskaja joutikin mennä”.
”Päättelen tästä, että mihinkään toimenpiteisiin ei tarvinne ryhtyä sen kommunistilesb… krhm, toimittajan surman selvittämiseksi”, murahti Venäjän ulkoministeri ja jatkoi kesken jäänyttä korttipeliä mafiosojen kanssa.

Jokos Venäjän pienestä naapurimaasta on myönnetty, V.
Rakkaalle johtajalle tarkka-ammunta mitali ja arvonimi
( joka päivätään 6.12 )
Neuvostoliiton ystävien vihollinen
Venäjän vihollisten ystävä

Huolimatta tunnettuudestaan maailmalla Anna Politkovskajan toimia Venäjällä myös kritisoitiin. Yksi äänekkäimmistä kriitikoista oli Venäjän presidentti Vladimir ”Vesihiisi” Putin.
”Politskovskaja puhuu läpiä päähänsä”, sihisi Vesihiisi kotitalonsa hississä.

Niin se oli ilmeisesti tämän takia kun ne tuhatkunta ihmistä kokoontui sunnuntai-iltana Venäjän Helsingin-suurlähetystön edustalle kynttilöin aseistautuneina juhlimaan Venäjän avoimen demokratian ja markkinatalousmallin voittokulkua.
Mihinkähän katosi se kovalevy, jolla oli se artikkeli, jossa Politkovskaja käsitteli kidutuksia Tshetsheniassa?
”Ei me mitään nähty”, totesivat miliisit X ja Y.

”Helevetin hyvä, ettei enää tarvi ihan kaikkea paskaa kuunnella”, totesi Politikovskaja ja kaasutteli helvetin lujaa pois paikalta Kiirastulen kerubit-motoristijengin kärjessä.
SÖSSÖSTEETEE: ”Anna Politkovskajaa muistetaan Suomessa uudella nimikkolaululla. Suomalaiset nuoret taiteilijat kokivat, että on kansalaisvelvollisuus muistaa murhattua venäläistä toimittajaa.
Ultra Bra -yhtyeestä tunnettujen Kerkko Koskisen säveltämä ja Terhi Kokkosen sanoittama muistokappale on nimeltään Uuden ajan kynnyksellä – laulu Anna Politkovskajalle.”

Kuka samperin Politkovskaja?
Onko tämä taas eräs näitä marionetteja joita venäläisten vastaisten lietsojat aina silloin tällöin lehdistölle tuputtavat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Poliisi etsii kahta ohjaajan pahoinpitelystä

(HELSINKI) Elokuvaohjaaja Olli Saarela mukiloitiin pahoin kotinsa edustalla tänään. Poliisi etsii teosta apäiltynä kahta useista väkivallanteoista aiemmin tuomittua keski-ikäistä miestä....

Close